Ukladany travik

Profilova fotka
Caute. Chcela by som Vas poprosit o radu. Zvazujem na pozemok dat ukladany travik. Studnu nemam a tak prichadza do uvahy zavlazovanie iba pitnou vodou. Myslite si, ze je to dobry napad, pouzivat takuto vodu pri zalievani takehoto travika? Alebo sa radsej vykaslat na takyto travik a nasiat travu? Velmi pekne dakujem za rady
Odpovedať
nerozumiem ... vychadzas z akeho predpokladu? ze ukladany travnik potrebuje viac vody ako normalne siaty travnik, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@livarno nie, nie, zle som sa vyjadrila. Kdesi som citala, ze nie je vhodne polievat ukladany travnik pitnou vodou, pretoze obsahuje chlor. Neslo mi o spotrebu vody
Odpovedať
@silvia167 aha rozumiem, to som este nepocul take nieco, takze sa neviem vyjadrit, ale sobne mi to pripada ako vymysel, ved ukladany travnik je rovnky travnik, aky Tebe vznikne, ked ho nasejes,len je to uz proste vopred vsetko spravene a Tebe to len doma polozia.
Odpovedať
@silvia167 travniku je jedno či ho polejes studnov alebo meskov bodov. Chodime pokladať travniky a zavlahu napajame aj na mestskú a aj na studňu a zatiaľ sa nikto nestazoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanik111 supeeeeeeeeeer dik :)
Odpovedať
Polievame aj mestskou vodou a mám dojem,že to nemá vplyv na kvalitu trávnika.O trávnik sa treba vedieť starať.
Odpovedať
@silvia167 tam, kde kupite ten travnik, tam Vam urcite poradia ako sa o travnik starat a to bude vsetko, tak nech to mate pekne zelene.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozes pouzit oba typy vody na oba typy travnika.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvia167 @livarno samozrejme ze travnik pokladany je nachylnejsi na nedostatok vody, predstavte si ze ten travnik bol mesiace v idealnych podmienkach rozmazlovany pravidelnou zalievkou, hnojenim, kosenim atd a odstrani sa a premiestni do uplne inych klimatickych podmienok samozrejme ze trpy ovela vacsimi sokmi ako siaty. Co sa týka zalievky nebýva problém akorat Vas to vyde drahsie.
Odpovedať
Ešte može nastať situácia ako sme mali po tom dlhom období s vysokými teplotami cez leto a bez dažďa na niektorých dedinách na Záhorí s nedostatkom vody v studniach a dotoho ešte v obecnom rozhlase vyhlásili zákaz používania vody z obecného vodovodu na polievanie a napúšťanie bazénov (neviem či to aj nejak kontrolovali) z dôvodu nízkej hladiny. Čiže keď budú takéto letá, môže nastať situácia, že nebude polievať čím
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze je to uplne jedno aku vodu a na aky travnik :)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvia167 Pitnou vodou by sa určite nemal zavlažovať trávnik. A to presne z dôvodu, ktorý už bol popísaný vyššie. Voda je vyčerpateľný zdroj a dosť podstatný. Niektoré obce a mestá majú v lete obmedzenia. Hrozia pokuty. Na kvalitu trávnika ako taký to nemá vplyv aj keď negatíva by sa našli. Kvalitný trávnik vyžaduje veľmi veľa vody a najmä pravidelnú zálievku. Skôr jednorázovo investujte do studne, pokiaľ máte možnosť. Vyjde Vás to lacnejšie. Tiež záleží o akú veľkú plochu ide. A tiež platí, že v pitnej vode sa nachádzajú soli vápnika, horčíka, železa, mangánu, hliníka, sodíka a draslíka a samozrejme chlór, ktorý rastlinám neprospieva, rovnako ako aj tvrdá voda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?