Traktorz Mountfieldu

Zdravim. Uvažujem nad kúpou traktoru/kosačky ( nie rider ) z mountfieldu ZÁHRADNÝ TRAKTOR MTF 1538 Ma ho niekto? Zaujíma ma spotreba+dojmi.. Dakujem
Odpovedať
Máme na fare ZÁHRADNÝ TRAKTOR XTY 190 HD a je to neskutočne dobra vec na väčšie plochy, sedenie ok, vykon 10,7 kW, ovladanie super, spotreba cca 2-2,5 nHod.
Odpovedať
@ronnan78 Predražený. Slabý motor na ten záber. Je mnoho iných alternatív v tej cene, čo ponúknuť viac. Mimochodom, mám traktorík 13,5 HP, hydrostatická prevodovka, záber 92cm a váha vyše 190kg. Samozrejme, že má plastovú kapotáž, len proste to šasi je poctivé. Neviem, kde sa pri podobnom traktoríku stratilo 30kg. A ešte drobnosť, netreba sa báť ani motorov Loncin. Čína dobehla (predbehla?) dobu a sú spoľahlivé. Mimochodom, nedávno som kosil trávu. Žiaľ, už mala výšku okolo 1 metra. Ten traktorík to dal. Vyše 2000m², trvalo to asi 4 hodiny, presne 6 litrov benzínu padlo. Trápenie, ale dal to.
Odpovedať
@rudy2501 To boli ešte tie dobré, kvalitné stroje. Radšej by som bral taký bazarovy kus (ale s dobrou prevodovkou), vymenil na ňom remene, nejaké kladky, poprípade skorodované žacie šasi a zas na roky pokoj. Tie niektoré nové kusy prešli dramatickou optimalizáciou, je to iba vystavná image hračka.
Odpovedať
@frantisekca Ok. Tak mi prosím podsun alternatívu. Nebránim sa, ale nie bazár. Používaný bude iba na týždňovú trávu, ktorú teraz kosim kosačkou s pojazdom cca 14 hodín.
Odpovedať
Vari LR 84 H sa celkom pozdáva za tú cenu. Napríklad. Ono aj tak tie traktoríky bývajú veľmi podobné, len podľa značky, špecifikácií sú osadzované napríklad iným motorom, prevodovkou, niekedy býva rozdiel aj v žacom ústrojenstve a ďalšie drobnosti. Neviem však, ako sú napríklad u neho uložené kolesá, či tam sú ložiská (nie plastové púzdra), take veci vidno až keď vedľa neho človek stojí, poprípade predajca povie. Kupujte však pokiaľ možno v kamennej predajni, so servisom, kde potom budú aj náhradné diely (remene, nože atď.). Zvyčajne tie servisy sa nechcú baviť, keď není od nich kúpené.
Odpovedať
Za cenu toho traktora z mountfieldu sa da kupit alko 13kW so 110cm zaberom.... resp. to uz by som mozno zvazil rovno cubcadet....
Odpovedať
@ronnan78 Ja si nemôžem pomôcť, ale všetky traktoriky takejto kategórie mi pripadajú ako hračky... Pliešky a plasty... Nedajbože tvrdá pôda, či nejaký kameň. Pravda, výber modelu traktora je ovplyvnený aj rôznymi inými faktormi, akými je napr. účel použitia, veľkosť obrábanej plochy, intenzita používania, a pod,... ale ja osobne by som si tieto hračky nekúpil. To už radšej kúpiť nejaký malý 50-tkový Zetorik od ruky na inzerát. A viem, že mám profi mašinku, so super dostupnosťou náhradných dielov a aj neobmedzeným domácim servisom typu "oprav si sám" ...
Odpovedať
@petersd u mna ide iba o kosenie. Doteraz som chodil za kosačkou s pojazdom, ale keďže zmensujem plochu na sadenie, a rozširujeme ovocný sad, tak som sa nechal manželkou ukecat, aby som si zjednodušil prácu. ( na obrábanie pôdy mám agzat s komplet príslušenstvom )
Odpovedať
@ronnan78 a nedala sa dokúpiť ku Agzátu rotačná bubnová kosa ? Nebolo by to lepšie riešenie, než kupovať "hračkársky" traktorík a začínať so všetkým vybavením a doplnkami od znova?
Odpovedať
@kejsix práve som pozeral alko, a zrejme som si aj vybral. Nehľadám profi ( tie sú cenovo mimo ). Mne stačí aby som si tým uľahčil kosenie. Cubcadet je super, ale tiež mimo finančných moznosti
Odpovedať
@petersd určite sa dá, ale ja musím kosiť na najnižšie ( koli kliestom ) a zbieram trávu. Aj okolo domu
Odpovedať
@petersd Vidno, že si v takom traktore ešte nesedel. Vyskúšaj niekedy,je to paráda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ronnan78 Neviem to rychlo najst, ale nejaky pepik na youtube co predava tieto masinky ma fajn videa, treba pohladat. Vysvetluje konstrukciu, vlastnosti stroja, ukazuje kosenie, vyprazdnenie kosa, obratnost v terene,jazdy v sikmine/do kopca...
Odpovedať
@ronnan78 o akú plochu sa jedná?
Odpovedať
@standa1981 cca 1ha
Odpovedať
@kejsix na margo jedného videá, kde prezentoval alko, som sa inšpiroval. Záhradný traktor solo® by AL-KO T 15-93.3 HD-A Comfort Majú ho v tpd za zaujímavejšiu cenu MTF.
Odpovedať
@ronnan78 tak to je na profi kosačku. mounfield nie. alebo oplotok a ovce a ostatok traktor. niečo staršie ešte poctivé a hlavne niečo, čo vie niekto v okolí opravovať. hlavne variátor v prevodovke.... ja mám ISEKI TU 125 + https://dabaki-eshop.sk/d/mulcovac-ne... a traktor dostáva záhul... ináč opýtaj sa hocijakého traktoristu, že mulčovanie je najväčšia záťaž pre traktor...
Odpovedať
@petersd Bubnová, naparádu, akurát že za ňou treba chodiť a tiež potom riešiť to seno. Každý týždeň, či dva udržiavať trávu bubnovkou? Asi sotva. Áno, hračkársky traktorík, s ktorým človeka baví udržiavať záhradu. Životnosť? Napríklad môj má už 17 rokov, a akurát je na výmenu spodný plech vyhadzovacieho tunela, pneu som menil minulý rok, lebo už prepúšťali vzduch a občas výmena remeňov. 2 kladky som vymenil asi 3 roky dozadu. Nie že by boli už na odpis, ale kúpil som ich s remenami za pár drobných €. Filter tam je už x rokov, olej mením raz za 2 roky. Možno tak každým 3-4tý rok nastavil vôle ventilov. To je asi všetká údržba, čo bola potrebná alebo urobená z rozmaznosti. Ešte tento rok snad kúpim do rezervy to kosisko a tie dva domce, pre istotu. @ronnan78 Ak je terén dosť nerovný, hrboľatý, tak možno by bolo lepšie pohľadať kosačku ktorá má tie dva nože hnané obyčajným (6 hranným) remeňom. Nevýhoda takého riešenia spočíva v tom, že občas ostane nejaké steblo trávy neskosené. Výhoda toho riešenia je taká, že ak jeden nôž narazí na niečo, tak nehrozí, že sa nože stretnú, keďže je medzi nimi milimetrová medzera. Zvyčajne pri takom riešení býva to kosisko mierne vyosené, voči osi, aby sa minimalizovalo to vynechanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?