Tekute hnojivo na travnik

kedze sa mi zaciatkom jari podarilo granulovanym hnojivom na travnik, konkretne jeho nepravidelnym rozhodenim, na niektorych miestach travnik spalit, uvazujem nad opatrnejsim hnojenim, napr. tymto tekutym hnojivom s aplikatorom od Sedosu. Mate s tym niekto skusenost? Zaujima ma, ci to ma viditelny ucinok aspon na nejaky cas, chapem ze asi treba kazde 3-4 tyzdne opakovat. https://www.sedos.sk/katalog/action/p... dakujem
Odpovedať
1
2
Treba vyskusat. Ja som sa naucila, ze pri niektorych veciach je to tak, ze co plati a funguje u jedneho, nemusi u druheho 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od floki:

kedze sa mi zaciatkom jari podarilo granulovanym …
@floki preco myslis, ze tymto ten travnik pohnojis lepsie, pravidelnejsie?
Odpovedať

@floki ak nedáš nič teraz sa isto nespáli, ináč podľa toho k čomu má slúžiť. niekto chce taký ako na tenis
Odpovedať

@floki osobne bych si radeji koupil rozmetadlo za par korun. Tohle hnojivo nezmam ale 2-3sezony zpet jsem strikal chelatem zeleza travnik a omylem strikl tramek u pergoly a par zelenych tupek je videt do ted. Takze treba kousek u baraku bych byl s timhle opatrny...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@floki osobne bych si radeji koupil rozmetadlo za…
@raziel628 tak to by mi nenapadlo, ze na toto si treba dat pozor. akoze logiku to ma, ale v prvom momente by som to asi podobne neriesil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marchenzo:

@raziel628 tak to by mi nenapadlo, ze na toto si …
@marchenzo staci, ze sa ti travnikove hnojivo so zelezom dostane na dlazbu a ty ho odtial hned neodstranis a mas o leopardi vzor postarane na zvysok zivota.
Odpovedať

@floki kup rozmetadlo. Polovicnu davku hnijiva rozhod smerom juh - sever, druhu smerom vychod - zapad a mas rovnomerne pohnojeny travnik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@marchenzo staci, ze sa ti travnikove hnojivo so …
@zita19 hej no, len by mi to nanapadlo, ze hnojivo moze takuto galibu narobit..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marchenzo:

@zita19 hej no, len by mi to nanapadlo, ze hnojiv…
@marchenzo naucil si sa, nabuduce budes opatrnejsi
Odpovedať

@marchenzo staci, ze sa ti travnikove hnojivo so …
@zita19 Toto je na sfarbenie s Fe neškodné. Dnes som to vyskúšal na fir.trávniku,je fakt,že sa to bleskovo vystrieka,mne to vyšlo tak cca 150m²,trvalo mi to asi 5min.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@zita19 Toto je na sfarbenie s Fe neškodné. Dnes…
@andynr ja preferujem pomaly rozpustne granulovane hnojiva. Teda ak vobec dojde k hnojeniu travnika. U nas je v tej najlepsej sezone travni pohnojeny 3x v roku. V marci a koncom juna "letnym", koncom septembra jesennym. A castokrat sa stava, ze niektora davka sa vynecha, lebo sa na nu zabudne. Ale u nas je travnik len nieco zelene na zemi, nemusia v nom rast pupavy, ale inac kym je to zelene, je to v poriadku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@floki preco myslis, ze tymto ten travnik pohnoji…
@gashtaan pretoze ten aplikator davkuje len urcite mnozstvo hnojiva a ked polievas cca rovnomerne, je mensia sanca spalit travnik ako pri rozhadzovani granulatu (mam rucne rozmetadlo, ale obcas sa zaseklo a potom z nech vypadlo vacsie mnozstvo hnojiva)
Odpovedať

@gashtaan pretoze ten aplikator davkuje len urcit…
@floki ved prave, ako chces docielit to rovnomerne polievanie? 🤔 S posypovym vozikom, ak to nebudes hnojit na priamom slnku, budes mat urcite lepsiu kontrolu nad tym, kde uz si presiel a kolko si tam nasypal.
Odpovedať

@floki Má. Včera som toto hnojivo použil 1x,1 nádržka mi vyšla asi na 150m²( aplikoval som to prvý krát,určite sa dá pohnojiť aspoň 200m²,hnojenú plochu treba rýchlo prebehnúť). Večer som ešte pustil závlahu cca 25' Dnes vidím viditeľný rozdiel. Uvidím,koľko vydrží. Hodnotím veľmi pozitívne,fľaky nazanecháva źiadne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@floki ved prave, ako chces docielit to rovnomern…
@gashtaan s vozikom nemam skusenost, mam rucne rozmetadlo ktore nezabera tolko miesta. Tym polievanim si myslim ze to slo jednoducho - aplikator to pekne davkuje do postreku a na travniku som videl, kde som to uz presiel, lebo bol mokry
Odpovedať

@floki Má. Včera som toto hnojivo použil 1x,1 ná…
@andynr uz som ho tiez pouzil a mam pocit, ze aj moj travnik sa dva dni po uz viditelne spamatava, uvidime teda este na trvanie ucinku
Odpovedať
Článok sa načítava...

@floki Po 2t.od aplikávie a kosenia musím potvrdiť,že hnojivo je perfekt. Kosiil som až po 2t.kvôli horúčavám,tráva je nádherná,homogénna,sýta zelená a farbu má krásnu aj po kosení. To som pri granul.nemával. Čo však už 2r.pozorujem,granul.hnojivá nie sú tej kvalite,čo bývali. Podľa mňa sa tam klame,účinné látky sú v menšom pomere. Asi to bude ako s potravinami,cena zostane,len gramáž sa zmení. Toto tekuté je výborné.
Odpovedať
Profilova fotka

@floki Po 2t.od aplikávie a kosenia musím potvrd…
@andynr praveze cena nezostane :-D cena ide tak rapidne hore, ako kvalita dole :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pipulkoo:

@andynr praveze cena nezostane :-D cena ide tak r…
@pipulkoo Doteraz som kupoval 20kg hnojiva,cena ešte na jar okolo 30€,teda cenovo ok. Ale akoby som ani nehnojil,možno trochu hnojiva a zvyšok asi piesok,však kto to skontroluje...( vo foto) Ano,kvalitné hnojivá sú drahé. Preto som aj vyskúšal toto tekuté.
Odpovedať

@andynr uz som ho tiez pouzil a mam pocit, ze aj …
@floki Vraciam sa k téme. Po mesiaci hodnotím toto hnojivo vysoko pozitívne. Dôvody: -velmi rovnomerná,praktická a rýchla aplikácia( 5-7min.celý trávnik cca 300m²) - sýta krásna farba aj v tých najv.horúčavách zrejme vďaka železu - nikde žiaden mach a choroby - cena 1ks asi 8€ ( náhrad.nádrźka),na 300m² miniem 1,5 - nižšia spotreba vody,keďže pri granul.hnojivo som trávnik musel viac zalievať,hnojenie nebolo tak rovnomerné Menšie neg. -vydrží cca 1m. Takže dík za impulz.
Odpovedať

@pipulkoo Doteraz som kupoval 20kg hnojiva,cena …
@andynr kupuj hnojiva podla obsahu ucinnych latok. A kvalitne pomalyrozpustne hnojiva hnoja aj 3 mesiace, postupne sa rozpustaju. A naozaj ih netreba do alleluja polievat. Rozpustaju sa postupne tak aby bola poda vzdy optimalne prehnojena ako trava potrebuje. Skus si prepocitat kolko ta vyjde ked budes kazde dva, tri tydne hnojit beznym s rychlym nastupom ucinku a kolko ta vyjdu 2 davky pomalyrozpustneho za celu sezonu. U mna vyhravaju pomalyrozpustne. Aj cenou, aj uzivatelskym pohodlim. Okrem toho je to aj ekologickejsie, lebo nerves do pody ziviny, ktore trava nestihne spotrebovat a nespotrebovane zvysky sa vyplavuju do spodnych vod.
Odpovedať

@andynr kupuj hnojiva podla obsahu ucinnych latok…
@zita19 Nehnojím každe 2-3t. Toto mi vyhovuje,okrasnú záhradu mám 32.rok,aj dostatočnú prax ,takže si to viem zhodnotiť.Navyše ty,zdá sa,sa vyznáš aj v atomovej elektrárni😁😁😁 A na margo,mám silne svah.terén,miestami sklon 30 st.,takže akékolvek hnojivo voda rýchlo vyplaví- zrážkami aj polievaním,aj to tvoje,pomaly rozpustné. Preto táto foliárna aplikácia mi najviac vyhovuje.
Odpovedať

@zita19 Nehnojím každe 2-3t. Toto mi vyhovuje,ok…
@andynr ja so len chcela poradit, zas ma nemusis zosmiesnovat, ale ak ti to spravilo den, tak v pohode. (btw: ma mame zahradu od mojho utleho detstva, a to som ja uz celkom stara korcula uzivajuca si dochodok, takze skusenosti mam tiez viac ako dost)
Odpovedať

@zita19 Nehnojím každe 2-3t. Toto mi vyhovuje,ok…
@andynr toľko robaty pre inú farbu, ja som to hnijil len vtedy ked som ho potreboval na chov, teraz mi je ukradnuté čo tam rastie a akú má kedy farbu, pol roka ked nerastie nebude nikdy čisto zelené
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@andynr toľko robaty pre inú farbu, ja som to hni…
@duzu No tak vidíš,"někdo má rád holky jinej vdolky"... A never tomu,že ide len o farbu,peknej okrasnej záhrade svedčí pekný trávnik,nie kosená burina. A aké sú tvoje priority,je fakt tvoja vec.
Odpovedať

@andynr ja so len chcela poradit, zas ma nemusis …
@zita19 Veď ok,preto som ti vysvetlil dôvod folikulárneho hnojenia trávnika.
Odpovedať

@zita19 Veď ok,preto som ti vysvetlil dôvod foli…
@andynr ale atoou elektraren si si neodpustil bok b ti alilo ak b si nedal🙄
Odpovedať

@duzu No tak vidíš,"někdo má rád holky jinej vdo…
@andynr kedže sa to kosí pokiaľ je kratšie , burina tam nemá čas kedy nariasť nevysemení sa tam, ujme sa len to čo stihne nariať za kratší časť a všetko možné čo naletí z okolia, jednu časť mám tiež vo veľkom kopci , tadiaľ sa nechodí a hnojí sa to pokosenou trávou, nemusí sa ani polievať nevysychá rýchlo, zvlášť teraz tu dosť prší, problém pokosiť , pokiaľ je tam pomulčovaná tráva , do daľšieho kosenia sa vrastie
Odpovedať

@andynr ale atoou elektraren si si neodpustil bok…
@zita19 problém to prečítať chýba tam pár písmeniek, atomku nemáme nikto na záhrade od teba dosť daleko,ked buchol Černobiľ, vedeli sme to až po čase, mlieko ktoré bolo s pasenia vylievali do kanálov, a na huby sa chodilo
Odpovedať
"„Ale atómovú elektráreň si si neodpustil, bok by ti vyvalilo, ak by si ju nedal.“ :) Mlieko sa prevážalo z kontaminovanejších území na menej kontaminované a opačne... Mne v skrini zošedli nerozbalené fotopapiere...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?