Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Zial je to tak s kKtom nic nezmozes. Je iba jedin… @wolodymyr joj tak by som dal na tvoju radu lenze dom som zabudol poznamenat že je poschodový.. hh a to z rebríka nedam.🤣🤣.. Ale svina tak to urcite idem byt. kedže pan sused neustale nieco riesi ale zakladne veci ktoré treba urobit v prvom rade tie su mu akesi cudzie..Odpoveď na príspevok od jan45:
oznámenie na stavebný úrad , doporučene. Ak do 30… @jan45 Ano presne tak som rozmýslal.. ale čakať zas 30 dni.. rozmýslam rovno o tej druhej variante ta by mi prisla lepsia. lebo ako len cakat a cakat.. mam cakať kým mi ulomky neublizia dietatu alebo niekomu inemu z rodiny?? ako uz som bol trpezlivy.. tento stav trva uz 3 roky a zakazdym cakam , že sa uvedomi a strechu vymeni.. ako chapem nie kazdy ma mozno financie ale tento panko sam vykrikoval kolko ma vraj on penazi... nuz asi ich vela nema ked nekonaOdpoveď na príspevok od striga123:
@jan45 Ano presne tak som rozmýslal.. ale čakať z… @striga123 problem je, ze cakas 3 roky a potom chces aby sa to vyriesilo v okamihu... Pockal si 3 roky tak pockaj aj 30 + 30 dni...Odpoveď na príspevok od minoo:
@striga123 problem je, ze cakas 3 roky a potom ch… @minoo ale ved jasne ze už počkám.cakak so. Lebo som aj trochu človek..a viem ze nie každý môže mať peniaze atd.no nahnevalo by aj vás keby vám spadne skridla na auto a praskne vam celne sklo.. no úlomok.. a ešte povie ze ste si to urobil sam..Odpoveď na príspevok od starysomar:
Mňa by naštvalo ak viem,že padá - že som si tam t… @starysomar ano viete ulicu pri dome mame uzku takze tam by zas hrozilo, že mi to niekto oškrie. takže preto parkujem vo dvore RD. Ako rodina mame 3 auta ( ako tým sa nechvalim ) lebo pri 4 pracujucich je to normalne. Dochadzka do prace a tak.2 auta garazujem no to jedno mi neostava ine iba nechavat na dvore. viete ide o princíp, že v roku 2019 som ho vyzval aby niečo zo strechou robil. Odignoroval ma. A ked spadla škridla na auto? Tak aj teraz vidím, žiadna snaha. Preto riesim radu ako ho najlepsie donutit aspon to nejako zabezpečiť.Odpoveď na príspevok od striga123:
Dobrý večer. Sused má dom postavený v tych 65 - 7… @striga123 Ja by som to riešil takto: Keďže ako píšeš na výzvy nereaguje,tak dôkazné bremeno bude na tebe,napr.kamer.záznam,foto dôveryhod.svedok atď. Najdi si advokáta a podajte návrh na súd na neodkladné opatrenie nakoľko dochádza ku ohrozeniu zdravia a majetku. Súd bude skúmať dôkazy aj napr.odmietavé stanoviská starostu a iných úradov a vydá rozhodnutie- prikáže odporcovi opraviť strechu.Odpoveď na príspevok od striga123:
Dobrý večer. Sused má dom postavený v tych 65 - 7… @andynr A keď nemá peniaze na opraavu strechy, tak ako súd donúti majiteľa tú strechu opraviť? Pošle exekútora, aby mu urobil nový krov a kúpil nové škridle? @striga123 Jednoducho existujú staré domy, ktoré majiteľ nie je schopný opraviť. Neviem, či je to aj tento prípad, ale ak nemá peniaze a nemá záujem to riešiť, tak si nepomôžeš. Neprikážu mu to ani miestny úrad, ani krajský stavebný úrad ani súd. Ja na tvojom mieste by som nečakal, kým sa niečo stane. Nedal si fotky, takže nevidíme, v akom stave je skutočne tá strecha, koľko z nej padá a či naozaj ohrozuje tvoj dvor. Ak ťa to ohrozuje, tak ja by som už dávno spravil nejaké opatrenia, ktoré by zabránili padaniu tých škridlí na tvoj dvor. Alebo sa dohodnúť so susedom, že tam spoločne dáte nejaké zábrany na fasádu pod strechu. Ak by nemal záujem sa dohodnúť, tak by som to urobil sám a vymáhal (trebárs aj súdne) náklady na inštaláciu.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@andynr A keď nemá peniaze na opraavu strechy, ta… @chrobak7 To je len domnienka,že ak nemá... To mňa ako majiteľa sused.nehnuteľnosti zaujímať nemusí. Okrem toho,neodkladné opatrenie nemusí znamenať len novú strechu,sú aj celkom lacné riešenia,ktoré by zabránili padaniu úlomkov. Určite by som nesuploval povinnost majiteľa sused.nehnutelnosti.Odpoveď na príspevok od andynr:
@chrobak7 To je len domnienka,že ak nemá... To m… @andynr "To je len domnienka,že ak nemá..." je jedno, či je to domnienka alebo nie. Ty jeho účty nevidíš. Aj keby mal, čo urobíš? Tak kľudne čakaj, kým sa niečo stane, niekomu škridla rozbije hlavu a potom sa môžeš so susedom súdiť. Ale rozbitá hlava už zostane rozbitou. A mohol si tomu zabrániť.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@andynr "To je len domnienka,že ak nemá..." je je… @chrobak7 Ok,rozumiem. Mám ale iný názor.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@andynr "To je len domnienka,že ak nemá..." je je… @chrobak7 Napr.záchytná sieť? Cca 150-200€.Odpoveď na príspevok od andynr:
@chrobak7 Napr.záchytná sieť? Cca 150-200€. @andynr Hej, také niečo som myslel. Ako pod Strečnom na padajúce skaly. Ale menšie. Pod strechu. Na dvor nič nepadne a susedovi nech aj naprší do domu, keď nechce strechu opraviť.Odpoveď na príspevok od hasterman:
Tak to či má, alebo nemá peniaze je jedno. Dá sa … @hasterman nuž nie všade mate dobrých ľudí.ptedtym sme bývali inde v byte a nikdy sme s nikym problem nemali. Niesme tipy na konflikty...no chceli sme zmenu.ale netušili sme ze najprv sused tutu a potom zrazu po par rokoch sa ako cvok chova..nikto mu nič nerobí.. robiť to začal keď sme mi začali prerábať svoj dom..asi zavist..no ja nikomu nezávidím ved aj ja mam hypotéku a co.zavidiet niekomu nieco vieje v pohode..zo zavisti chleba neupeciem ani sa nenajem..nikdy som nezavidel nikomu..kazdy ma to co ma..niekto je milionar a niekto trie biedu..ale zavidiet si netreba....neviem v dnešnej dobe úplne normálne.. ľudia majú hypotéky,pôžičky.. preto chápem ze ak niekto nemá na opravu strechy...ale nechápem to chvastanie sa ze ma veľa peňazí.. tak keď ma nech ich netlačí do ponožky a prerobi si strechu..Odpoveď na príspevok od striga123:
@hasterman nuž nie všade mate dobrých ľudí.ptedty… @striga123 Veru tak,závisť je jedna z najhnusnejšich ľudských vlastností...Odpoveď na príspevok od andynr:
@striga123 Veru tak,závisť je jedna z najhnusnej… @andynr Zavist je najcistejsi ludsky cit ... nieje v nej totiz ziadne predstieranie je jednoducho uprimna a cista 🤣 podobne ako nenavist ta dokaze byt bezhranicnaOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
@andynr Zavist je najcistejsi ludsky cit ... nie… @wolodymyr ..."Závisť je najčistejší ľudský cit....".. Verím,že sa potom tým v živote riadiš...Odpoveď na príspevok od andynr:
@wolodymyr ..."Závisť je najčistejší ľudský cit.… @andynr nic nevies a skryte ti aj skryte ostane ale ja ta vovediem do svetla 🤭 Laska po rokoch akosi vyprcha a je uz len naoko = predstieranie Ked sa ta niekto pyta ako sa mas vacsinou ho to nezaujima = predstieranie Zavist je cista ... zlaa ale cista Pochopil??? Tak ma pls nesud isto mas lepsiu robotu.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@andynr nic nevies a skryte ti aj skryte ostane a… @wolodymyr Nie,nepochopil,ani nemám toto záujem chápať. Samozrejme,ja ti tvoj názor neberiem...