Strih vŕby Salix caprea Pendula.

Profilova fotka
Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto poradiť, ideálne nakresliť ako ju mám po odkvitnutí zostrihnúť aby bola pekná previslá? Všade píšu strih na 2-4 očká, ale neviem čo to presne znamená a neviem čo s tými výhonkami dohora 🙈 dostala som ju, dnes sme ju zasadili, nemám žiadne skúsenosti so strihaním žiadnych kríčkov ani stromčekov. Ďakujem 🙂
Odpovedať
Prve co ta vrba potrebuje je poriadny kolik, ktory bude zatlceny az do dna jamy a bude siahat az do kuruny aby sa vobec zakorenila a nevylomil ju silnejsi vietor. Ocka su tie "vyrastky" na vetvicke, z ktorych v buducom roku vyrastu nove vyhony. https://zahradkar.pluska.sk/okrasna-z...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zita19:

Prve co ta vrba potrebuje je poriadny kolik, ktor…
@zita19 a tých výrastkov čo sú dohora sa netreba zbaviť? Tak ak som správne pochopila nechám na každom konári 2 výrastky a zvyšok konára odrežem? Aký to je ale ozdobný strom keď bude vystrihaný na krátko po celý zvyšok roka? Ten konkrétny článok som čítala no na obrázku toe vŕby vyzerajú inak, švagriná si ju tiež kupila na jeseň a jej vŕba tiež vyzerá inak (bez tých výhonkov, ovisnutá dolu a plná bahniatok)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od venusa915:

@zita19 a tých výrastkov čo sú dohora sa netreba …
@venusa915 tie vyhony, ktore nechas casom vastnou vahou ovisnu. A hned ako ju ostrihas narastu nove vyhony, ktore budu buduci rok kvitnut
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zita19:

@venusa915 tie vyhony, ktore nechas casom vastnou…
@zita19 ďakujem 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?