Odpoveď na príspevok od valovamaria:
Neviem ako dlho môžem držať dažďovú vodu v zakryt… @valovamaria otcov vlčiak pil zásadne dažďovú vodu zo suda. Bola pomaly zelená, napadané listy, ale tej z kohútika s chlórom a inými mňamkami sa ani len nedotkol. A keď nevadila psovi, nevadila ani rastlinám (sud bol určený na polievanie, nie pre psa ,) Btw. ja by som ju nezakrýval..Odpoveď na príspevok od valovamaria:
Neviem ako dlho môžem držať dažďovú vodu v zakryt… @valovamaria jednoznacne zakryvaj, hadam nechces mat vo vlastnom dvore semeniste komarov...Odpoveď na príspevok od valovamaria:
Neviem ako dlho môžem držať dažďovú vodu v zakryt… @valovamaria don't worry, pokojne môžeš zakryť - žiadne "semenište komárov" sme nikdy nemali = reálna skúsenosť.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@valovamaria don't worry, pokojne môžeš zakryť - … @gadefox iba si si nevšimol, alebo sa často obmieňala voda, komárie larvy nájdeš už po 2-3 dňoch po daždi v každej nádobe kam napršaloOdpoveď na príspevok od foox:
@gadefox iba si si nevšimol, alebo sa často obmie… @foox možno ich zožral pes, keď pil vodu, who knows :) Ak si mám vybrať pár komárov v otvorenom sude na dažďovú vodu alebo uzavretú nádobu, v ktorej neprúdi vzduch, čo milujú nežiadúce baktérie a ďalšie ZOO, vyberám si to prvé.Odpoveď na príspevok od pochabel:
Myslím si, že tu nie je absolútne žiadny problém.… @pochabel niekto je citlivy, niekto bohuzial to ma tak, ze je magnetom na komare. Napr. Ked sme niekde vonku s rodinou, vsetci su v pohode sem tam sa "capnu" ja komarov na sebe zabijat nestiham. A co sa tyka semenista- ja nemam vonku ziadnu otvorenu stojatu vodu s vynimkou zavretej zumpy- da sa to na dvore prezit. Sused oproti ma vo vedrach v starej vani a otvorenom sude vodu a teda u neho na terase mam toho plne zuby po polhodine. A to mozu byt aj zapalene citronely a podobne.Odpoveď na príspevok od pochabel:
Myslím si, že tu nie je absolútne žiadny problém.…Samozrejme, nikto príčetný a pri zmysloch a/alebo ľudia, ktorí vyrastali na dedine, takéto veci neriešia.Asi by som to ani nezakrýval. Na čo? Toto sme nikdy na baráku neriešili. Napršalo tam, hocijaká háveď tam napadala, popolievali sme s tým záhradu a zeleninka či ovocie mňamka.
Ľudia nie sú hákliví, len na dediny sa žiaľ nasáčkovali malomeštiaci, ktorí si priniesli maniére malomeštiakov a od susedov tieto maniére vyžadujú, napr. vyšmirglované trávniky, nulový počet komárov a celkovo hmyzu v záhrade, pitná voda v bazéne atď.Mám pocit, že v poslednej dobe sú ľudia už akosi na všetko príliš hákliví.
Odpoveď na príspevok od gadefox:
>Asi by som to ani nezakrýval. Na čo? Toto sme ni… @gadefox prosim ta aspon netrep sprostosti konecne. Zo svojich 35 rokov zivota zijem 32 na dedine. A napriek tomu komare neznesiem. Ak mas v priebehu 10-15 minut 5+ stipancov nie je to nic prijemne. To ze ty nevies co to je take nieco neznamena ze taki ludia neexistuju ci su "s malomestiackymi maniermi" motas dokopy nesuvisiace veci.Odpoveď na príspevok od gadefox:
>Asi by som to ani nezakrýval. Na čo? Toto sme ni… @gadefox ty si sa uz celkom pominul na rozume? Tebe ti priselci nejak konkretne ublizili, ze mas na nich taky tipec?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox prosim ta aspon netrep sprostosti konecn… @sousedekovci89 tak sa natri repelentom a neobťažuj susedov, že majú trochu dažďovej vody v sude. Tak jednoduché to je..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@sousedekovci89 tak sa natri repelentom a neobťaž… @gadefox hej lebo jednoduchsie je pouzivat cehmiu s pochybnou ci obmedzenou funkcnostou (vlastna skusenost x druhov y znaciek) namiesto normalneho pouzitia blbeho poklopu na sud. Tej vode sa na polievanie nic nestane. Teda predpokladam ze ju nepijes.Odpoveď na príspevok od gadefox:
>Asi by som to ani nezakrýval. Na čo? Toto sme ni… @gadefox Nemám na mysli len vzťah ľudí z mesta vs z dediny. Ono to nie je ani tak o tom, či je človek z mesta či z dediny. Je to o človeku samotnom. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tak, ako "paštekári" (u nás na dedine sa tak hovorilo ľuďom z "Blavy", pretože si vždy cez víkendy, keď boli na dedine na svojej chalupe, kupovali veľa pašteky) vedeli byť celkom nepríjemní, tak to platí aj pre dedinčanov. A to niekedy bolo fakt niečo. Ale samozrejme, vo väčšine prípadoch to bolo úplne v pohode a s "blaváckymi" deckami sme sa normálne hrávali, keď tam prišli na prázdniny k svojim babkám či na chalupu. Proste ľudia celkovo až príliš berú veci vážne a riešia malichernosti, ktoré by som osobne ani nezaregistroval. @sousedekovci89 Tak u nás trebárs síce komáre boli, ale nebývalo to nejaké enormné. Navyše sa nám o ne starali lastovičky. Celkovo o hmyz. Len na našom dvore sme mali asi 3 či 4 hniezda a samozrejme sa vracali vždy do svojich hniezd. Hniezda sme im nikdy nezhadzovali, to nám mama aj babka vždy prízvukovali, i keď nám s.ali na auto. Dávali sme ho radšej ďalej a bolo poriešené.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@sousedekovci89 tak sa natri repelentom a neobťaž… @gadefox v upozorneniach vidim povodne znenie tvojej spravy. Len aby si vedelOdpoveď na príspevok od zita19:
@gadefox v upozorneniach vidim povodne znenie tvo… @zita19 viem, bol to zámer. Btw. podľa tvojej reakcie usudzujem, že v tvojom prípade trafená hus zagágala, bo nikde som nepísal o VŠETKÝCH prisťahovalcoch z mesta na dedinu ("prišelci"), ale o špeciálnej podskupine malomeštiakov, ku ktorým sa negatívne vyjadroval napr. P. O. Hviezdoslav a ďalší..Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox hej lebo jednoduchsie je pouzivat cehmiu… @sousedekovci89 láskavo si uvedom, že ľudia neskáču ako ty pískaš. Ak si precitlivený na komárov, tak sa TY musíš prispôsobiť svojej konštelácii a nie okolie tebe. Zaujímalo by ma, čo by si robil, ak by si mal suseda (ako ja), ktorý má na záhrade jazierko s rybkami. Tiež by si od neho vyžadoval, aby dal na vrch "blbý poklop"? Okrem toho, vysvetlil som tu, prečo sa sud s vodou nemá zakrývať.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@sousedekovci89 láskavo si uvedom, že ľudia neská… @gadefox a zas pises odveci- v jazierku totiz voda prudi, co komare bytostne neznasaju. Ako to doprdele len ten moj otec robi ze 30 rokov zakryva sud s vodou a ziadne bakterie, nikdy nam nic nebolo.... hmm... ako to len ta voda v hasicskych cisternach a podobne robi, ze sa hasici nenakazia bakteriami, hmm....Odpoveď na príspevok od pochabel:
@gadefox Nemám na mysli len vzťah ľudí z mesta vs… @pochabel zrejme došlo k nedorozumeniu. Nepísal som o ľuďoch z mesta, ale o malomeštiach (podkategória). Nie každý človek, ktorý býva v meste, je malomeštiak - rovnako nie každé ovocie s kôstkou je čerešňa. Dobrí ľudia sú všade. Detto zlí. Generácie, ktoré vyrastali na dedine, sú zvyknuté na nepohodlie. Ak chceli teplo v dome, museli fúrikovať uhlie. Neskôr platili nemalé peniaze za plyn. Nebol čas riešiť malichernosti ako sú komáre od suseda, bo museli riešiť vážne veci, aby prežili. Po pár stretnutiach so susedmi na ulici som vedel, kto vyrastal na dedine a kto v meste, popr. kto je namyslený a kto normálny.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox a zas pises odveci- v jazierku totiz vod… @sousedekovci89 v hasičských cisternách voda nestojí dlhodobo. Okrem toho slúži na HASENIE POŽIARU, že.. Takže je úplne jedno, či je obsah cisterny pitný alebo nie. A aj v tom otvorenom sude voda prúdi na povrchu. PRÁVE PRETO SA NEMÁ ZAKRÝVAŤ!!! Tvoj otec zrejme zakrýval sud s vodou, bo si ho otravoval s komármi ako tu teraz. Ja by som ti hodil repelent a problém by bol vyriešený. Ak by si fňukal, že nechceš chémiu, tak by ťa holt štípali komáre.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@zita19 viem, bol to zámer. Btw. podľa tvojej rea… @gadefox zlaticko, ty si vo vseobecnosti mily ako osina v zadku, takze nic prekvapive. (joj a aby som nezabudla, mas patent na rozum)Odpoveď na príspevok od gadefox:
@sousedekovci89 v hasičských cisternách voda nest… @gadefox a ja som ti napisal ze tie repelenty nefunguju tak uzasne ako si myslis. A tebe v sude kolko stoji voda? Tyzden? Dva? No by si sa cudoval ale nie je problem, aby u hasicov v cisterne postala voda 2-3 tyzdne. A teda nemyslel som ze ty tu vodu zo suda/kade....atd pijes 🤣Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox a ja som ti napisal ze tie repelenty nef… @sousedekovci89 u dobrovolnych hasicov postoji aj pol roka, rok. Kym nemaju nejaku sutaz a ani poziar, tak stoji plna cisterna na hasicskej zbrojnici. Castokrat nacerpana z nejakeho lokalneho zabnika alebo potoka.Odpoveď na príspevok od zita19:
@gadefox zlaticko, ty si vo vseobecnosti mily ako… @zita19 nápodobne - preto som ti napísal, čo som ti napísal..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@zita19 nápodobne - preto som ti napísal, čo som … @gadefox dal si to na hulvata, to sa pocitaOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox a ja som ti napisal ze tie repelenty nef… @sousedekovci89 nechápem, čo tu zase riešiš. Každého, koho poznám, má sud na dažďovú vodu otvorený - minimálne, aby do neho aj niečo napršalo. Detto pani, ktorá polieva záhol pred panelákom - žiaden dekel tam nedáva. Snáď neočakávaš, že pred každou búrkou bude utekať a dávať dolu dekel a po búrke bude kvôli tebe (snowflake s alergiou na komáre) nahadzovať dekel?! Jediná výnimka je tvoj otec (tomu sa nečudujem, bo si ho chudáčiska otravoval ako mňa teraz) a ty. Na tvoj sud s vodou daj pokojne aj sarkofág z Černobylu a neobťažuj slušných ľudí. Ak si precitlivený na komáre a nechceš relepent, bo je to podivná chémia alebo si neschopný nájsť značku, ktorá na tebe funguje, odsťahuj sa na samotu.Odpoveď na príspevok od zita19:
@gadefox dal si to na hulvata, to sa pocita @zita19 vieš, čo sa hovorí? (ak) Mečom biješ, mečom zhynieš. "Ty si sa už celkom pominul na rozume" môžeš hovoriť svojmu manželovi, pokiaľ od teba neušiel. Zbohom!Odpoveď na príspevok od gadefox:
@zita19 vieš, čo sa hovorí? (ak) Mečom biješ, meč… @gadefox 🙄Odpoveď na príspevok od zita19:
@sousedekovci89 u dobrovolnych hasicov postoji aj… @zita19 ptave preto som to pisal. Ono obcas to aj u dobrakov menime takze az pol roka to u vacsiny nebude ale mozu byt pripady ako spominas 😉