Stĺpovité ovocné stromy ako zelená bariéra

Ahojte. Máte niekto skúsenosti so stlpovotymi ovocnými stromami na vytvorenie bariéry? Jablone, slivky, koľko kusov sa dá zasadiť na 7m,.ako ďaleko od seba, vyrastú do 3-4m? Za aký čas? To že sú pravé stlpovite kultivary alebo stromy do požadované tvaru upravované, viem..ide skôr o tie ,,prave,, je mi jasné že budú zelené pár mesiacov v roku ale to je ok. Vďaka
Odpovedať
@lenkar55 no na taku vysku u jabloni pocitaj viac ako 15 rokov. Asi 15 rocne mame a len dve su vyssie ako dva a pol metra. Vsetko sa stepi na velmi slabo rastuce podpniky, takze aj rast je velmi slaby. Tu mas nase stlopove jablone, su 3, na cosi viac ako pol metra od seba ale ani olistene netvoria zelenu barieru. https://old.modrastrecha.sk/group/197... Ked chces barieru aj to nebude velmi husta, tak potom pestovat stromy na kordone (vyvazovane na drotenke). Vacsina stromov toto pestovanie znasa uplne v pohode, ale s tou vyskou to tiez bude treba dobre vyberat aj odrody aj podpniky.
Odpovedať
Stlpovité sú jedine jablone ,nie sú ale jedlé ,väčšinou až po tepelnej úprave. Ideálne by boli na podpníku MM106, MM111.
Odpovedať
Hm. Tak nájdem ovocku iné miesto 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?