Staršia betónová plocha - ako využiť

Zdravím Vás, na záhrade máme staršiu betónovú plochu, ktorá je pozostatkom po hospodárskej budove. Nechce sa nám to veľmi búrať a tým mať kopu betónového odpadu, ale je pravda, že dosť zhnusuje celú záhradu a nevieme ako túto plochu využiť. Nechceme do toho moc investovať a tak som rozmýšľal či by nešlo nato položiť zámkovú dlažbu. Okraje sú dosť nerovné, hlavne vpredu je taká vyššia obruba ako na iných stranách a tak asi by som musel nejako vyriešiť aj to aby dlažbu niečo dookola držalo pokope. Prípadne dať dookola nejaké tvárnice, do nich kvietky alebo čo, a do stredu trošku kameniva a nato zámkovú dlažbu ? Naozaj nás nenapadá, čo by bolo fajn a tak budeme radi za každú radu. Ďakujem.
Odpovedať
@teroo aká je to asi plocha? Dáš zámkovú a potom tam bude čo? Nie som veľký odborník ale asi by som to obrubila wpc doskami, dala zeminu a pokúsila by som sa dopestovať nejaké nenáročné trvalky🤔
Odpovedať
Plocha ma 4x3 m.
Odpovedať
Profilova fotka
a posedenie, altanok??? dat tam palety, spravis terasu z nich, na to peletove sedenie..... a parada oddychovy kut
Odpovedať
Áno tiež nám napadlo len nejaké sedenie tam. Len keby sa to dalo nejako jednoducho lacnejšie nech to nevyjde veľa keďže už pri dome mame jedno posedenie aj s prístreškom. Preto uvažujem ako tu plochu najskôr nejako vyrovnať a potom niečím "zakryť".
Odpovedať
Profilova fotka
postavit zahradny domcek... 🙂
Odpovedať
Áno presne záhradný domček bol v pláne minulý rok, ale zistili sme, že keď sme spravili poriadok okolo domu a pod schodmi a v garáži, v pivnici, nemáme tam už čo dať 😄 Jedine to tam presunúť, ale beriem stále ako možnosť. 1. Paletové sedenie 2. Záhradný domček
Odpovedať
@teroo Ak máte v dome krb tak by sa dala urobiť kôlňa na drevo.
Odpovedať
Mozno spravit sedenie s ohniskom....vid foto na inspiraciu
Odpovedať
Ďakujem za nápady. Aj na základe Vašich rád som skúsil si niečo nakresliť. Asi najvhodnejšie vidíme spraviť paletové posedenie a možno aj s ohniskom. Jednoducho dať dookola možno nejaké tvárnice a do nich nejaké trvalky. Ich položenie by mohlo ísť z troch strán a výškovo to môže byť rôzne, prípadne v rohoch vyššie. Zvyšnú odokrytú časť zasypať a tým pádom vyrovnať nejakým pekným kamenivom (to je tá modrá časť na nákrese). Vpredu je taký vyvýšený betón na šírku 15 cm tak tam by tiež nebolo zlé dať nejaké dva rady tvárnic a navrch dosku a slúžilo by to ako nejaký pult (to je tá hnedá časť na nákrese). A potom položiť paletové sedenie podľa zvyšného miesta a do nejakého tvaru L. Plus z palety ešte stolík alebo prípadne zakúpiť aj prenosné ohnisko z obi, železné. Mohlo by to vyzerať fajn aj s kombináciou, betón, drevo, kamenivo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?