Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
Ma tu niekto z hechtu traktorovu kosacku? Nejake … @sousedekovci89 Skúsenosť priamo s traktorovou kosačku nie, lebo mám Viking, ale skúsenosť s krovinorezom mám a tá je katastrofálna, potom mám skúsenosť s centrálou (2 kusy) a tam je to OK. Čo u Hechtu považujem za výhodu, tak dostupnosť dielov, nájdeš si rozkres, číslo dielu, objednáš, pritom tie ceny náhradných dielov sú celkom normálne. Bol som aj v centrálnom sklade (Prievidza), keď som pokazil lankové štartovanie a potreboval som to hneď (mali skladom za asi 20€). Žiadne profi riešenia tam nečakaj, ale to nenájdeš ani inde, lebo všetci "optimalizujú". A až niečo odtrhneš, zlomíš, tak oceníš, že si to dohľadáš a za normálnu cenu objednáš. Chytíš kameň, utrhne ti kolíky na nožoch, kúpiš za normálnu cenu, atď... Páni v Stihl predajni na mňa vybafli za remeň takú sumu, že som skoro odpadol a to ešte s tým, že do 3 dní... A to som ešte chcel vymeniť vodiace kladky, že by bolo pri jednom, no to som už nemal odvahu sa opýtať na jejich cenu. Jaj, a nože, to očakávaj, že budú "blato", to si kúp poriadne, napr. od Husqvarny, to je úplne iný materiál, krásne zvoní... Neviem aké motory tam majú, ale všeobecne sa tvrdí, že napr. Loncin už je minimálne tak dobrý ako BS.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
Ma tu niekto z hechtu traktorovu kosacku? Nejake … @sousedekovci89 Tak zväčša majú Loncin čo som pozrel, takže OK a nie tie jejich Hecht. A ak môžeš, nekupuj s manuálnou prevodovkou. Hydro je výborné, je to podstatná vlastnosť kosačky.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@sousedekovci89 Tak zväčša majú Loncin čo som po… @frantisekca co je zle na manuale? Normalne sa pytam, lebo ma rovnako huckali na hydro v mountfielde... pritom svokor ma uz dlhe roky castelgarden (ci ako sa to vola) manual a tvrdi ze uplne napohodu. Tak zbieram nazory 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@frantisekca co je zle na manuale? Normalne sa py… @sousedekovci89 No, predsa odpadá ti to blbé radenie... Chceš kúsok cúvnuť? Iba prešľapneš chodidlo. Potrebuješ okolo niečoho natesno prejsť? Odľachčíš pedál. Už potrebuješ vysypať koš? Vypneš kosenie a dupneš na to... Ale hlavne teda to manévrovanie, otáčanie je obrovský rozdiel. Neviem aké hydrostaticke prevodovky tam montujú, ale moja asi 10 ročná kosačka a hydro je stále ako nové. Keď na to prudko šliapnem, tak až predné kolesá zdvihne (u starších je stav roznateľný napr. aj podľa toho ako ťažko sa dajú potlačiť, aký odpor tá prevodovka kladie).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@sousedekovci89 No, predsa odpadá ti to blbé rad… @frantisekca chapem, dakujem.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@frantisekca chapem, dakujem. @sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov: Pri potrebe naštartovať roztlačením, neroztlačíš ! Ja by som do automatu pri tých laciných hobby mašinkách nešiel. Kúpil by som snáď iba na základe dobrej referencie, napr. že "toto už dlhé roky spoľahlivo funguje"... I keď už ani na toto nie je spoľah, lebo ako bolo spomenuté vyššie, všetko sa "optimalizuje" a už nie je tým, čo bývavalo. A týka sa to, bohužiaľ, aj zvučných značiek. 2. So značkou Castelgarden mám aj ja dobré skúsenosti, fungovalo to roky. Niekedy to predával Baumax, neviem, či s jeho odchodom neodišla od nás aj táto značka (?)Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov… @petersd predava ju este Mountfield ale na predajniach zvyknu mat tak max 1 ks lebo tlacia skor svoju znacku MTF.Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov… Ešte som zabudol dodať, že ešte zásadný nedostatok manuálnej prevodovky je to, že ak je potrebné preradiť na vyššiu, či nižšiu rýchlosť, je potrebné zastaviť, zaradiť rýchlosť a potom sa cez spojku(brzdu) rozbehnúť. To není ako pri aute, že je v pohybe a radia sa rýchlosti. Píšem to preto, aby niekto nemal skreslenú predstavu o manuálnej prevodovke a voľbe rýchlosti. Pri hydro stačí iba nakloniť nohu v členku, zastaviť je nutné iba pri zmene smeru jazdy </>.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@sousedekovci89 Skúsenosť priamo s traktorovou k… @frantisekca Hecht servis ako píšeš na 100% a keď nemajú na sklade,podajú info kedy bude a príde Ti to pekne zabalené, taktiež super personál v PD, ako píšeš aj Ty že poslali mi presne rozkreslené veci /na mot. vrták/ ako aj na el. pílu /nešlo odpojiť pojazd reťaze/ všetko pekne poslali za primerané ceny...Pre mňa Hecht OK...