Spokojnosť s kosačkami Hecht?

Zobraz úvodný príspevok
Chcem sa spýtať, ak má niekto túto značku kosačky s benzínovým motorom, ste spokojní? Alebo nejaké závady, prípadne nespokojnosť? Chceme kúpiť kosačku, ale nevieme sa rozhodnúť medzi touto značkou alebo nejakou inou. Táto nás celkom zaujala, čo sa pomeru ceny a funkčnosti týka. Vopred ďakujem za každý názor...
Odpovedať
1
2
Naposledy som kupil v Mountfielde tu ich znacku a stale funguje. Nehovorim, ze je nejak extra vykonna, to by som zase klamal. Ale tak idem pokosit castejsie a vybavene. To zvlada v pohode, mne to staci.
Odpovedať
@ivetik78 Dovtedy som si kosacku poziciaval, vravel som si ze na to aby som raz - dva krat pokosil pozemok, si nebudem kupovat kosacku. Co cert nechcel, pozicana kosacka sa pokazila, ono to tiez bol srot od vyroby. Tak som si povedal ze kaslem na to, kupim si vlastnu. To bolo tak narychlo kupene, dosiel som do obchodu a kupil najlacnejsiu benzinovu co tam mali. Tak som podla toho aj dopadol. Znacku Hecht urcite nezatracujem, je mi na nej sympaticke hlavne to, ze maju podrobne technicke vykresy, kazdu jednu suciastku ocislovanu kodom a ked napises na ich servisnu podporu, do pol hodiny ti odpisu a vsetko, kazdy jeden srobik vedia dodat. Tolko zakatalogovanych nahradnych dielov ma k dispozicii iba maloktory vyrobca, z tych lacnejsich hobby znaciek je v tomto Hecht skor unikat.
Odpovedať
@robo91 si zrejme teda natrafil na nejaky chybny kus uz od vyroby. to sa niekedy stane pri vsetkom. segra si takto kupila telefon novy, nie prave najlacnejsia znacka a po par dnoch jej odisiel. teda nieco v tom vnutre a ani sa to dalo nejak vymenit ci co. ale ako hovoris, netreba zatracovat kvoli jednej nie prave dobrej skusenosti.
Odpovedať
Mam hecht 4001 mala benzínová kosačka 4 roky bez problémov, akurat som odtrhol štartovaciu šnúru napisal im na nahradne diely do dvoch dni diel doma a kosi ďalej 👍
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Pekný deň, mne odišla kosačka čína ABG 485 po 9 rokoch, tak som si vybral teraz Hecht 547 swx s pojazdom hádam bude fungovať a vydrží aspoň toľko ako ABG. Ináč ak chce niekto kupovať kosačku u ktorej chce aby vydržala dlho tak buď s motorom Briggs and Stratton alebo Honda či Kawasaki ale to asi pod 400 euro nekúpite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ma tu niekto z hechtu traktorovu kosacku? Nejake skusenosti? Mal som doteraz klasicky kocik riwall a so servismi katastrofa- minimum, daleko a cakacia doba mesiac+. Tak zvazujem stym ze mam predajnu so servisom prakticky pod nosom a s kocikom mi to celkom dost trvalo pokosit cely dvor. Zvazoval som aj mountfield lebo ho mam tiez pod nosom ale ten si toho roku uletel s cenami tie iste stroje uz v zlave oproti minulemu roku +500 eur.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Ma tu niekto z hechtu traktorovu kosacku? Nejake …
@sousedekovci89 Skúsenosť priamo s traktorovou kosačku nie, lebo mám Viking, ale skúsenosť s krovinorezom mám a tá je katastrofálna, potom mám skúsenosť s centrálou (2 kusy) a tam je to OK. Čo u Hechtu považujem za výhodu, tak dostupnosť dielov, nájdeš si rozkres, číslo dielu, objednáš, pritom tie ceny náhradných dielov sú celkom normálne. Bol som aj v centrálnom sklade (Prievidza), keď som pokazil lankové štartovanie a potreboval som to hneď (mali skladom za asi 20€). Žiadne profi riešenia tam nečakaj, ale to nenájdeš ani inde, lebo všetci "optimalizujú". A až niečo odtrhneš, zlomíš, tak oceníš, že si to dohľadáš a za normálnu cenu objednáš. Chytíš kameň, utrhne ti kolíky na nožoch, kúpiš za normálnu cenu, atď... Páni v Stihl predajni na mňa vybafli za remeň takú sumu, že som skoro odpadol a to ešte s tým, že do 3 dní... A to som ešte chcel vymeniť vodiace kladky, že by bolo pri jednom, no to som už nemal odvahu sa opýtať na jejich cenu. Jaj, a nože, to očakávaj, že budú "blato", to si kúp poriadne, napr. od Husqvarny, to je úplne iný materiál, krásne zvoní... Neviem aké motory tam majú, ale všeobecne sa tvrdí, že napr. Loncin už je minimálne tak dobrý ako BS.
Odpovedať

Ma tu niekto z hechtu traktorovu kosacku? Nejake …
@sousedekovci89 Tak zväčša majú Loncin čo som pozrel, takže OK a nie tie jejich Hecht. A ak môžeš, nekupuj s manuálnou prevodovkou. Hydro je výborné, je to podstatná vlastnosť kosačky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sousedekovci89 Tak zväčša majú Loncin čo som po…
@frantisekca co je zle na manuale? Normalne sa pytam, lebo ma rovnako huckali na hydro v mountfielde... pritom svokor ma uz dlhe roky castelgarden (ci ako sa to vola) manual a tvrdi ze uplne napohodu. Tak zbieram nazory 😃
Odpovedať

@frantisekca co je zle na manuale? Normalne sa py…
@sousedekovci89 No, predsa odpadá ti to blbé radenie... Chceš kúsok cúvnuť? Iba prešľapneš chodidlo. Potrebuješ okolo niečoho natesno prejsť? Odľachčíš pedál. Už potrebuješ vysypať koš? Vypneš kosenie a dupneš na to... Ale hlavne teda to manévrovanie, otáčanie je obrovský rozdiel. Neviem aké hydrostaticke prevodovky tam montujú, ale moja asi 10 ročná kosačka a hydro je stále ako nové. Keď na to prudko šliapnem, tak až predné kolesá zdvihne (u starších je stav roznateľný napr. aj podľa toho ako ťažko sa dajú potlačiť, aký odpor tá prevodovka kladie).
Odpovedať

@sousedekovci89 No, predsa odpadá ti to blbé rad…
@frantisekca chapem, dakujem.
Odpovedať

@frantisekca chapem, dakujem.
@sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov: Pri potrebe naštartovať roztlačením, neroztlačíš ! Ja by som do automatu pri tých laciných hobby mašinkách nešiel. Kúpil by som snáď iba na základe dobrej referencie, napr. že "toto už dlhé roky spoľahlivo funguje"... I keď už ani na toto nie je spoľah, lebo ako bolo spomenuté vyššie, všetko sa "optimalizuje" a už nie je tým, čo bývavalo. A týka sa to, bohužiaľ, aj zvučných značiek. 2. So značkou Castelgarden mám aj ja dobré skúsenosti, fungovalo to roky. Niekedy to predával Baumax, neviem, či s jeho odchodom neodišla od nás aj táto značka (?)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov…
@petersd predava ju este Mountfield ale na predajniach zvyknu mat tak max 1 ks lebo tlacia skor svoju znacku MTF.
Odpovedať
@petersd Mal si záhradný traktor-kosacku s manuálnou prevodovkou? Mal som, viem porovnať a to manévrovanie je diametrálny rozdiel, už aj keď chceš pekne obkosiť okolo stromčekov, kríkov atď. Taktiež otáčanie sa... Mimochodom, ani tie manuálne prevodovky nie sú zárukou spoľahlivosti, áno, kazia sa aj tie a neviem o tom, že by to niekto opravoval, narozdiel od tej hydro. Že štartovať roztlačaním? Prečo? Ak je problém akumulátor, tak ho kúpiš, stoji asi 30€. A tie Castelgarden, s rôznymi zmenami sa stále predávajú pod xy značkami. Zas tých výrobcov tej techniky moc není a predávať chcú všetci s dobrou maržou. Keď to zoberiem, tak aj môj Viking je Castelgarden.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 1. Zásadný nedostatok automatov…
Ešte som zabudol dodať, že ešte zásadný nedostatok manuálnej prevodovky je to, že ak je potrebné preradiť na vyššiu, či nižšiu rýchlosť, je potrebné zastaviť, zaradiť rýchlosť a potom sa cez spojku(brzdu) rozbehnúť. To není ako pri aute, že je v pohybe a radia sa rýchlosti. Píšem to preto, aby niekto nemal skreslenú predstavu o manuálnej prevodovke a voľbe rýchlosti. Pri hydro stačí iba nakloniť nohu v členku, zastaviť je nutné iba pri zmene smeru jazdy </>.
Odpovedať

@sousedekovci89 Skúsenosť priamo s traktorovou k…
@frantisekca Hecht servis ako píšeš na 100% a keď nemajú na sklade,podajú info kedy bude a príde Ti to pekne zabalené, taktiež super personál v PD, ako píšeš aj Ty že poslali mi presne rozkreslené veci /na mot. vrták/ ako aj na el. pílu /nešlo odpojiť pojazd reťaze/ všetko pekne poslali za primerané ceny...Pre mňa Hecht OK...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiež mám podobnú skúsenosť. Benzínová kosačka má 10+ rokov a odišla na nej prevodovka pojazdu. Za tie roky a svahovitý terén - aj tak dobre 🙂 Že skladom nie je, ale vedia vyrobiť. Aby som (neviem na ako dlho) nezostal bez kosačky, kúpil som novú a na starú som tú prevodovku pojazdu objednal. Po trištvrte roku (už som aj zabudol) sa ozvali, že si pre to môžem prísť. Kolegov kamarát-mechanik to vymenil, zoservisoval celý stroj (ako každý rok) a kosačka kosí ďalej. Na Hecht nemôžem krivého slova povedať...
Odpovedať
A co roboticke kosacky hecht? Mam asi 100m plochu pred domom, kde by som rad dal tu najmensiu kosacku. Ma s nimi niekto nejaku skusenost?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?