Smrek biely - roztoce/škodcovia!!!

Ahojte, prosim o radu. Smrek biely mi napadli najskor roztoce menšie ako 1mm, hnedo-ciernej farby. Hlbšie v smreku je akoby veľmi jemná povucinka. Ihličky postupne zltnu. Keď prejdem rukou po ihlickach rozotieraju sa mi medzi prstami. Spravil som postrek s Apollo 50 SC. Cakam zatiaľ na vysledok. Ale v hlbšie v smreku cca 5 a viac cm som nasiel gulocky vid obrazok veľkosti hrasku, ktoré keď roztlacim vytečie z nich hnedasta tekutina a zrejme červeno-hnedé zárodky roztočov. Je toho veľa po celom smreku. Prosím stretol sa s tým niekto? Ako ste postupovali? Ako zachrániť stromček? Roztoce som nefotil bol by problém ich zachytiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Len nejaký postrek by som bol asi poriešil. Treba si zájsť do obchodu a tam ti už len niečo dajú. No nepovedal by som, že by tomu smreku niečo bolo. Aspoň takto na pohľad sa nejaví, že by ho niečo napadlo, ale je pravda, že môže začať vyschýňať každým dňom. Nemôžeš spraviť nič iného ako zabehnúť do záhradkárstva
Odpovedať
Na prvý pohľad to extra nie je vidno. No tie zľahka hnedo-ruzove odtiene ihličia sú už zreteľne napadnuté. Aktuálne ešte viac a aj druhá strana s vrcholcekom :( Nehovoriac, že kdekoľvek odtiahnem vetvicky sú 1-3 guľaté "plodnice". Dnes som po konzultácii musel siahnuť na Vertimec. Dúfam, že pomôže.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@kamilmiska Dobrý deň,podarilo sa zachrániť stromček? To isté som spozorovala aj na našom a nemienim sa pozerať ako usycha....😣
Odpovedať
@zabka1611 zdravím, ano pomohlo. Je to značne silný pripravok, ktorý zneskodni asi kazdeho živočícha (hmyz) v mieste postreku. Ale pomohlo. Dal som trošku silnejšiu dávku a viac krát postriekal. Po tom co sa prestali roztoče šíriť som začal strom posilňovať živinami (hnojivom, postrekom horkej soli). Plus pekné sa sním porozpravat :) keď už som mu zo začiatku pohrozil :-p A potom už len treba byť trpezlivy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?