Skúsenosti s rašelinovými tabletami (JIFFY) na výsev paradajok a paprík

Ahojte nadšenci záhradníčenia, chcela by som sa Vás opýtať na Vaše osobné skúsenosti s vysievaním paradajok a paprík do rašelinových tabliet – tzv. jiffy. V minulosti som raz skúšala vysádzať do rašelinových zakoreňovačov, čo vyzerajú ako črepníčky, ale rastlinky v nich živorili, ani pri masívnom polievaní sa rašelinový obal nerozpustil, ako to deklarujú e-shopy. Prosím, napíšte Vaše skúsenosti s rašelinovými tabletami, nerada by som bola sklamaná.
Odpovedať
Nerozpustil? Prečo by sa mal rozpustiť?
Odpovedať
Rašelinové zakoreňovače sú výrobky z lisovanej rašeliny a rastliny sa vysádzajú na konečné stanovisko s nádobkou, ktorá sa pri polievaní rozpustí (šak je to rašelina)... A ja som mala zlú skúsenosť. Preto chcem vyskúšať JIFFY a pýtam sa na skúsenosť s nimi...
Odpovedať
Profilova fotka
mrkni na bezne chyby.... https://www.youtube.com/watch?v=GXKzG... skusal som rok, potom som sa vratil k domacemu substratu a DIY hydroponii...
Odpovedať
@lilinka76 skusil som minuly rok, nikdy viac, vyhodene peniaze. Uplne staci domaci/kupeny kompost. Ja som dokonca minuly rok mal najlepsie priesady z niekolkorocneho odlezaneho konskeho hnoja, ktory uz vyzeral jak kompost.
Odpovedať
@soki ďakujem za osobnú skúsenosť, asi vysypeme jiffy do kompostu 😁. Môžete písať aj ostatní, čo ste ich skúsili.
Odpovedať
Ja to pouzivam na chilli roky, sak vo vode sa to zvacsi, konene to potom prerastu, hodim do substrstu a ideme. Nepochopil som,kde je problem.
Odpovedať
Z osobnych skusenosti rastliny v tom neprosperuju az tak dobre ako vo volnom substrate.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako píše @kejsix tiež používam roky na chilli, večer hodím foto ako vyliezajú
Odpovedať
@matko291 budem rada, ak pridáš foto.
Odpovedať
@kejsix Ja som jiffy doteraz neskúšala, v úvodnom príspevku som písala, že rašelinové črepníky sa nerozpadli v pôde. Takže to bol ten problém, že korene rastlinky črepník z rašeliny neprerástli a rastliny živorili. Ak sú jiffy v tomto OK, budem len spokojná.
Odpovedať
@lilinka76 To čo používam sú rašelinové tablety z miestnej flory, origo jiffy to asi nieje, ale funguje to na rovnakom principe a za mna celkom dobre.
Odpovedať
@lilinka76 ad1. Na rajčiny je skoro... Momentálne nám klíčia papriky/baranie/chilli/trinidad... ad2. Pri líčení netreba veľa živín - spálite si semeno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign ja viem agrotechnické termíny, ja zisťujem skúsenosti s tabletkami na výsev.
Odpovedať
Profilova fotka
@lilinka76 to je sľúbené foto, jalapeno sa už ťahá von
Odpovedať
Používam roky a no problem....
Odpovedať
@matko291 Ďakujem, tak ja tomu teda dám šancu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?