Sadenie travy

Profilova fotka
Ahojte, prosim vas mam v malej zahradke travu, lenze potrebujeme tu jamu zahadzat a doplnit zeminou cely povrch kde je aj stara trava. Moja otazka znie, mozme doplnit zeminou a zasadit novu travu alebo musime tu staru travu najprv odstranit? Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
Podľa toho aký chcete trávnik... Ak pekný kobercovy dokonalý tak von, zarovnat, vysiat nanovo... My sme ale zarovnáli starý travnik, doplnili chýbajúce časti v dierach a zasiali na to novú trávu. Všade kde boli "plesiny" a bývalé jamy, a aj diery po tomto či sme vyťahovali púpavy a pod. Burinu. Tráva bola fajn, poškodená úplne krásna. My ale máme okolo lúky, čiže inak je plná kvetov. Ešte minulú jar sme aj hnojili.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishkabb no my potrebujeme zvysit teren o cca 10cm takze zemina pojde isto.
Odpovedať
@veronika1037 keď to budeš robiť teraz, kedy tráva ešte nie je bujná, môžeš dosypať, zarovnať a vysiať. ak to budeš robiť keď je hustá, po odumretí môže zemina nerovnomerne poklesnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav takze sa to da.. no neviem teraz mic casu na to nemame 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
Kludne zasyp zenminou a vysej novu.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že ju môžeš v kľude zasypať. ona keď tak, tak si nájde cestu na povrch ale nezaťažovala by som sa tým teraz nejak. Trocha ten spodok poor a potom nasyp novu zeminu a zasaď novú trávu. Ten spodok vôbec nebude vadiť, že ostal starý.
Odpovedať
Profilova fotka
@kmotrica @jankazb Aj to tak spravim hehe. Dakujem za rady baby 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika1037 Pokojne to môžete zasypať, ak chcete robiť navážku a potom vysievať nový trávnik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?