Rozpoznáte tieto rastliny?

Dobry den, tipujem, ze sa tu uz niekto viackrat pytal , ci niekto vie rozpoznat rastlinky z fotky. Velkarat aj webe, kde napriklad odporucaju konkretny typ pre tien, polotien, ... aj ken nahodou spomenu nazov, nie tak lahko sa da priradit k obrazku, kedze na fotke je rastlin viac, alebo vsetky vymenovane pokope. A na "modrastrecha" je kopec sikovnych zahradkarov. Prosim Vas, rozpoznavate niektore z tychto ?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Rastliny nepoznam no skus si dat obrazok do google a malo by ti to najst aj popisom...
Odpovedať
Profilova fotka
@sang skoda, ze mas tie foto v takom rozliseni, tazko sa da spoznat, o aku rastlinku ide, ked je to take malicke. ten druhy obrazok /listky do cervena/ mi pripomina drac - berberis. tie "gulky" mozu byt cokolvek, buxus, tujky...
Odpovedať
Ten fialovy koberec B je urcite FLOX (taricka), velmi nenarocna a vdacna rastlinka.
Odpovedať
@alzbetae dakujem velmi pekne. cokolvek identifikovane na tychto obrazkoch totiz idem v dalsom kroku zhanat ;-). Maju to aj v jednej zahrade, okolo ktorej pravidelne chodievam, cely den na to pecie slnko a je to stale rovnako krasne.
Odpovedať
@sang Skusim, aj ked obrazky su dost nezrozumitelne. 1 obr. nejaky druh borievky / juniperus/ http://www.google.sk/imgres?um=1&hl=s... 2/ mozno drac,ale fakt len tipujem podla sfarbenia,mrk sem https://www.google.sk/search?hl=sk&q=... 3/ tie fialve kvietky flox nizky - https://www.google.sk/search?hl=sk&q=... 4/ do gulatho tvaru sa najcastejsie tvaruju Buxusy - https://www.google.sk/search?hl=sk&q=... Neber to ako 100% odpoved, lebo obrazky su naozaj nedetailne. Ale pozri tie prilozene linky, snad ti to pomoze :-)
Odpovedať
na poslednom obrazkuto B-cko nevyzera ako japonska vrba? velmi mi ju pripomina - videla som ju aj takto stromcekovu a aj ako velky stromcek - inak velmi pekny kus do zahrady, ked su nove listky tak su bledunke a postupne sa sfarbuju - oblubena rastlinka a kedze nemas uplny detail, tak len typujem, inak A vyzera byt druh tuje - stromceka tujoviteho typu, nazov bohuzial neviemn ale pozeram sa na neho von z okna ale je taky ostry pichlavy, podoba sa borievku, ale nie je to borievka a nema ani plody, dokaze narast velka ako ostatne tuje alebo podla toho ako ho vytvarujes a C je pekne vytvarovany buksus, tie male rastlinky okolo - moze to byt mnoho druhov - take byvaju casto letnicky - skus tam dat hocico take plazive
Odpovedať
Na prvom obrazku je mozno lonicera pileata, alebo nitida...
Odpovedať
@sang flox má viacej farebných odtieňov. som sadila minulý rok a teraz ich mám krásne rozrastené do kruhov
Odpovedať
Profilova fotka
Fotky naozaj nie sú veľmi kvalitné aby sa dali určiť na 100%. Na prvom obrázku Lonicera nitida, druhý Berberis thunbergii atropurpurea, Tretí fialový Phlox subulata, Buxus sempervirens strihaný do gule, to biele môže byť tiež biely flox alebo Iberis sempervirens nakoľko kvitne v tom istom období ako flox a vytvára rozsiahle koberce. Na štvrtej fotke na kmienku 1 stromček nejaký smrek, podrast možno skalník alebo nejaká letnička, trvalka, možností je veľa. Malá guľa je buxus – krušpán Stromček buď lonicera alebo vŕba.
Odpovedať
@majki555 @rastlinky_sk a ostatni : dakujem za velmi za odpoved!
Odpovedať
@sang tuto to je http://zahradkar.pluska.sk/zahradkar/...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tyli fotka je síce tá ako je v uvode ale rastliny čo sú tam popísané nie sú tie na foto
Odpovedať
@nefertiti7 ahá to som si neuvedomila. tak nič :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?