Prosim o rady skúsených - aky postup zvoliť pri zatravneni tejto plochy

Ahojte vsetci záhradkári. Min rok sme kúpili chatku a zbavili sme sa zahonov po zelenine, navozili 6t hliny a zarovnali. Zasiali sme trávu ktoru som mal od mojho svokra ale zemina bola riadne kontaminovana burinou bohuzial...vidte foto...chcel by som poradit dve tri veci prosim 1. Ako sa zbaviť buriny? Aky je najlepší postup ktory fungoval Vam? A s akymi casovymi intervalmi? 2. Trava od svokra je kvalitna a iný druh...vyzera ze bude tmavsia...rozmyslam ze si ju zakupim ale ako dosiahnem to aby som zakultivoval tuto travu do zbytku pôvodného travnika? Ako postupovat? 3. Ako co najefektivnejsie polievat ked nemam zavlahu? :( toto je skor len otazka sko to mste vy...mam to 20km a viem tam ist par krat do tyzdna sle zase asi nie mesiac dva a pravidelne Za vsetky rady velmi pekne dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
1.Na burinu postrek (Roundup), týždeň počkať, vyhrabať. Ak znova rastie, znovu postrek. Nerýp hneď, roznesieš semienka. 2.Tráva od svokra: Kúp rovnaký druh, na jeseň dosievaj. Prehrebli, posyp, pritlač (valec, doska), polievaj. Postupne sa zmieša. 3.Polievanie: Nádrž na vodu, polievať skoro ráno/večer. Ak tam chodíš málo polievaj poriadne, ale menej často. Mulč a hustá tráva pomôžu držať vlhkosť.Nech to rastie! 🌱💪
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcelloo:

1.Na burinu postrek (Roundup), týždeň počkať, vyh…
@marcelloo je nejaka konkretna znacka Roudnupu ktoru je lepsie pouzivat? lebo pozeram kde to kupit :) Inac dakujem za cenne rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pietttro:

@marcelloo je nejaka konkretna znacka Roudnupu kt…
@pietttro mas uplne jedno moze to byt klasicky roundup, mozes pouzit aj bofix (ale nie selektivny) vysledok bude rovnaky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@pietttro mas uplne jedno moze to byt klasicky ro…
@sousedekovci89 tento vyzera ok....na cca 200-250 m2 by mohol stacit? :) https://www.lacnepostreky.sk/pripravk...
Odpovedať
Profilova fotka

Ahojte vsetci záhradkári. Min rok sme kúpili cha…
@pietttro nedavaj si ziadnu chemiu na pozemok, vacsina z nich je karcinogénna...
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 tento vyzera ok....na cca 200-250…
@pietttro ak sa rozhodneš striekať mňamky typu Roundup alebo Bofix, tak jedine skoro ráno, keď býva bezvetrie. Inak (vďaka slabému vetru) si v lepšom prípade zabiješ rastliny, ktoré nechceš; v horšom susedovi na záhrade; a v najhoršom prípade sa toho nadýchaš..
Odpovedať

Ahojte vsetci záhradkári. Min rok sme kúpili cha…
@pietttro Používam Lonstar. Predtým Bofix,ale tem mi aj pri 1/2 koncentrácii nechával v trávniku v mieste aplikácie žlté fľaky. Lonstar vôbec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?