Prístrešok a pergoly - potrebujem poradiť

Ahojte proím Vás najda sa tu niekto kto sa zaobera pristreška, pergolami potreboval by som poradiť ďakujem za info. 😞
Odpovedať
Napis rovno co potrebujes je tu vela sikivnych ludi
Odpovedať
Ahojte potrebujem Váš názor a radu na jeden prístrešok typu A.Chcem spraviť prístrešok o rozmere 3.9m široký a dlhý 3.6m. No problém je v tom,že ide o klieštiny.Klieštiny chcem dať na spoj krokiev samozrejme, ale len cca 30-40cm od spoja krokiev mam namysli take malé A . No ale pomurnice nechcem navzajom prepojit v strede ale len na jednej strane hranolom 12x12 prikladam obrazky čo mam namysli akurát ten jeden ktorý by mi vyhovoval je urobený z KOVU tam nema klieštiny od pomurnice k pomurnici a ide o to že by mi vadili vo výhľade preto ich chcem dať len hore ale ide o to či to bude navzájom stabilné pomurnice,stojky a pazuchy budu z hranolov 12x12 cm a krokvy 10x5x210cm.Praveže ten druhý obrazok tam su klieštiny z pomurnice na pomurnicu a praveže tie tam nechcem dať do stredu ale len na kraj 1. 😕 Obr. 1 a 2 Obrazok č. 3 taketo čosi mam namysli.Ta mala klieština bude len nad dverami dalšie budu trošku večšie napr. aj 50-60cm od spoju krokiev.A pomurnice budu od seba zdialene cca 280cm a previs strechy 40-50cm. Vlastne to budemať 4 stojky 12x12 +zavetrenie ale bez klieštin ktore by maly mať 280 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
4ry stojky na dlzku3.6m je malo ... daj 6.
Odpovedať
@wolodymyr ďakujem nad tym som aj uvažoval, a čo si mysliš o tych klieštinach?
Odpovedať
@wolodymyr stojky budu od seba 3.2m v predu 2 v zadu 2 a od seba myslim napravo a naľavo 2.8m strecha bude mať 3.6m teda previs 40cm
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpopo fu to ti presne neviem povedat ale urcite co najnizsie a z oboch stran lebo inak to bude roztlacat od seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpopo Ak chceš klieštinu na strechu podľa posledného obrázku,tak by som ju riešil z OSB dosky min.2 cm hrubú a celoplošnú /vlastne také trojuholníky/. Dal by som ju z oboch strán.Budú tam celkom slušné tlaky do strán a potrebuješ to poriadne spevniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpopo na takéto problémy existujú programy kde bude výsledok vyhovuje/nevyhovuje a nie dohady.....či to vydrží sneh alebo nie.....tých pár peňazí za výpočet bude asi dobrá investícia.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?