Pripojenie novéj elektrickej siete firmou ZSE v zahradkarskej osade

Dobrý deň, chcem sa spýtat či tu má niekto skusenosti z vybavovaním a vybudovaním novej elektrickej siete v zahradkárskych osadách firmou ZSE. Ja by som to chcel vybavovat ale neviem na čo všetko sa treba pripravit a čo ma čaka. Ak vie niekto poradit napíšte.
Odpovedať
@robko1112 ZSE určí bod napojenia, príp. ďalšie podmienky podľa Vašich inštrukcii a vecného rozsahu stavby. Projektant vypracuje projekt (PD) el. prípojky, resp. rozšírenia NN siete, ktorý predložíte ZSE na vyj, v ktorom určí stavebníkovi určí ďalšie podmienky na uskutočňovanie stavby. K PD sa musia vyjadriť všetky dotknuté orgány a následne v zmysle stav. zákona (SZ) podáte na stav. úrad (SÚ) návrh na vydanie územ. rozh. spolu s prílohami podľa SZ. K územnému rozh. vlastníci stavbou dotknutých pozemkov musia dať písomný súhlas s umiestnením stavby na ich pozemku. Po nadobudnutí právoplatnosti ÚR podáte žiadosť o vydanie stav. pov. s potrebnými prílohami podľa SZ, pričom k pozemkom dotknutých stavbou už musíte preukázať vlastnícke alebo iné právo (zmluva) a po nadobudnutí právoplatnosti SP môžete začať uskutočňovať stavbu za podmienok uvedených v SP a v záväzných stanoviskách dotknutých org. a najmä podmienky ZSE. Po ukončení podáte návrh na vydanie kolaud. rozh. opäť s potrebnými prílohami podľa SZ a vyhl. Na ZSE a prísl. SÚ Vás zaiste budú prac. odborne informovať, čo robiť, ako postupovať, aké prílohy kedy doložiť.. :) Čo sa týka ZSE nájdete niečo aj tu https://www.zse.sk/sk/Uvod/Pomoc-a-po...
Odpovedať
Projektanta zabezbečuje ZSE alebo ja a my si to musíme uhradit?
Odpovedať
da sa niekde nájsť cena jednorazoveho pripojovací poplatok napríklad na 3 fazový 16A istič ktorý bude pri elektromeracích hodinách?
Odpovedať
neviem ci je to rovnake ale ja som riesil pripojku u SSE a projekt si hradis samozrejme sam...pripojovaci poplatok je myslim vsade rovnaky tusim okolo 220e
Odpovedať
@robko1112 pokiaľ viem, tak pri rozšírení NN siete k IBV - viacerým rod. domom VSE po vybudovaní a prevzatí el. siete do svojho vlastníctva refunduje vynaložené fin. náklady spojené s vypracovaním PD aj náklady na stavbu - za stavebné práce. Ako to rieši ZSE a naviac v záhradkárskych osadách neviem. Treba sa informovať..však aj záhradkári sú potenciálni zákazníci, čo odoberajú el. :)
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?