Primrznutý céder

Ahojte, prosím vás, takto mi ostal céder po zime. Kmeň mal obalený a zelená čečina na koncoch bola pod snehom, zasnežená, keď sneh zmizol, ukázalo sa že tam je zelená a ostatná je hnedá. Prišla som oň, alebo sa ešte preberie? Čečina hore pod plachtou je tiež zelená. Ďakujem.
Odpovedať
fotky som zabudla :-N
Odpovedať
Profilova fotka
mne na otázku v zahradníctve povedali, že sa spamätá, tak dúfam. mám podobné...
Odpovedať
@topvideo ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
aj nám primrzol...dúfam, že sa preberie
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo, @monikaska ak sa poprechádzate po okolí všimnete si, že veľa ľudí má práve takéto hnedé ihličnany v záhrade, vrátane cypruštekov, cédrov. Nie je to celkom omrznutie, je to spálenie od zimného slnka. Nakoľko korene ešte spia a boli pod snehom, rovnako ako zelené výhonky, ktoré boli pod snehom spali, ostatná časť odparovala viac vody, ako korene v tom čase prijímali, keďže ešte spali, a teda sa vysušila, lebo vydala maximum vody z pletív (laicky vysvetlené.) napriek tomu, že celú zimu zvládli bez ujmy, toto zimno jarné slnko na prechode do jari robí, tieto komplikácie. V budúcnosti je nutné dreviny zakrývať, zatieniť pred slnkom a pred ziomou a v čase keď nemrzne zaliať. Dreviny čiastočne žijú, ihličie opadne a môžu sa prebrať samozrejme, esteticky však budú istú dobu pôsobiť inak.
Odpovedať
Moj je tiez tak. Tiez som hladala info a videl ho uz aj zahradnik a povedal ze je ok ze zima bola tuhsia ze opadne a bude ok
Odpovedať
@monikaska My sme mali take iste cyprusteky , tiez som ich uz skooro pochovaval, ale teraz su uz paradne krasne zelene :) takze nase sa prebrali a ozeleneli :)
Odpovedať
@nefertiti7 Ďakujem bola som sa poprechádzať a nič podobne om nevidela nikde, takže som bola z toho zhrozená. Je pravda že tato zima bola tuhá, som z Oravy. Kamaratka z BA mi poslala foto jej a je ok., ale tam je teplejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaska neboj, spamatá sa....ja mám takéto aj photiniu aj vavrínovec a som na záhorí
Odpovedať
@nefertiti7 dik za super vysvetlenie, teraz uz rozumiem, preco ma vavrinovec hnede listy len z juznej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
Velku starost by som si nerobil. Na moj vkus vyzera fajne len mu treba dat cas kym sa trocha pozviech a a zhodi to omrznute ihlice co mu po zime ostalo. Nechal by som ho vsak este zabaleny az pokial sa poriadne neotepli nech ma cas a vhodne podmienky na to aby sa vschopil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte Nevzdala som to zatiaľ Vyzerá strasne, ale ...😍😍😍😍 Na koncoch sa zelenie Tak dúfam ze sa preberie A co vaše, ako vyzerajú???
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna sa preberie. Len musi nabrat sil hlavne. Ale vsak ti na koncom celokm pekne zakvita, tak by som ho nechal tak, nech sa s tym popasuje sam. Mozno len potom na zimu, by som ho asi obalil cely, nie len stredovu cast. Mozno ak by so tak bolo aj teraz, tak by az tak neomrzrol, boh vie
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaska Pomaly sa prebúdza, ale musíte mu pomôcť. Používate nejaké hnojivo? Aby ho to naštartovalo? Použite granulované na ihličnany alebo aj tekuté.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?