Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Chcem si na záhrade vyrobiť také prenosné umývadlo. Na záhrade teda nemám prívod vody, ale mám tam prívod elektriny. Predstavujem si to tak, že tam budem nejakú plastovú nádobu s vodou a nejaké čerpadlo mi túto vodu vytlačí do točky a odpadová voda z drezu potom pôjde do inej plastovej nádoby. A moja otázka teda je, že viete mi, prosím, odporučiť, aké presne čerpadlo by sa k tomuto účelu najviac hodilo? (cenovo skôr z tých lacnejších).
Ďakujem pekne.
@mglk celkom si ma pobavil.. Ako máš riešenú vodu? Predpokladám studňu. čí? Akú hlbokú máš studňu? Preto sa pýtam, lebo nie na všetko sa hodí každé čerpadlo, niekde musí byť ponorné, niekde sacie. Chceš využívať luxus otočeného kohútika a pôjde voda, alebo budeš štikať vypínačom a púšťať čerpadlo? To by potom znamenalo, že potrebuješ bud čerpadlo s automatom, alebo komplet vodáreň so zásobníkom vody pripravenej na použitie.. Najlacnejšie riešenie je vibračné čerpadlo a vypínač.. Najluxusnejšie riešenie je vodáreň so zásobníkom a na tvojom prenosnom umývadle namontovaná zmiešavacia batéria s prietokovým ohrievačom vody. Možností je neúrekom. Takže je to na dlhšiu debatu. Ak chceš nejaké lacné pomalé ponorné čerpadlo, tak https://www.mall.sk/cerpadla/vidaxl-p...
@zicher práveže nie je tam vôbec voda. Asi sme sa nepochopili...bude tam iba obyčajná 20 litrová bandaska s vodou a túto vodu potrebujem dostať do točky 😄 takže ponorné čerpadlo vôbec...skôr predpokladám, že to bude nejaké malé elektrické povrchové čerpadlo, lenže neviem aké presne a čo by bolo najvhodnejšie...
A inak položil si dobrú otázku...že či chcem využívať luxus otočného kohútika a pôjde voda alebo chcem štikať vypínačom a púšťať čerpadlo...tak momentálne to chápem tak, že to "malé" elektrické čerpadlo by bolo stále zapnuté, ale voda by tiekla iba keby som otvoril kohútik. To je možné, či nie?
Nie je to možné.. To čerpadlo by dostávalo na frak a nakoniec by zdochlo. To si tam namontuj motorček z ostrekovačov auta a zapínaj ho vypínačom a voda ti pôjde priamo z hadičky.. Ale je tu jedno jednoduchšie a praktickejšie riešenie. Namontuj si držiak na bandasku nad konštrukciu umývadla, tam daj výtokový ventil z boku na spodnej časti bandasky nad tým umývadlom.. Nalej do bandasky vodu a môžeš používať točku so samospádom vody. Nič jednoduchšie a praktickejšie neexistuje. A ak by si chcel teplú vodu, tak do bandasky môžeš namontovať špirálový ohrev ako bonus luxus.
@mglk a aký je problém dať to ponorné čerpadlo do 20 litrovej bandasky? Ach bože....
Hento membránové čerpadlo z videa máš tu, keď máš veľa peňazí a ťaží sa ti strčiť ponorku do bandasky:
https://www.solariss.sk/12v-vysokotla...