Pouzivate vak na stromy?

Kupil som vak na stromy 85L a uvadzane je ze za 5hod vytecie voda z neho a ani po 14hodinach sa voda nevypustila a odhadom tam dobrych 20litrov stale je.Je chyba vo vaku alebo neuvadzaju spravne info a vyteka z vaku voda aj den dva?Chcel som jeden tocit po viacerych stromoch a to by bolo teda tempo.Alebo som kupil zlu znacku vaku.
Odpovedať
zalezi ako je polozeny, a ako velmi sava je zem ... a hlavne, preco chcete jeden vak rotovat na viac stromov ? sak to je viac prace ako dat kazdemu po 1 20l krhle a hotovo alebo to postupne poliat rovno vsetko hadicou
Odpovedať
@peto222 Mame tiez jeden vak v predzahradke, ale v kazdom pripade to u nas tiez nevytecie za par hodin. Trva to aj tyzden, kym sa vak vyprazdni.
Odpovedať
@exponent tyzden kvapkania je hlupost.Na co uvadzaju ze za 5hod sa vypusti.Original by sa to malo dom8hod vazne vypustit @shadowmilan lebo 20l je na strom nic.A tym vakom to vraj ide do hlbky a lepsie ako ked jednorazovo zaplavis strom.
Odpovedať
@peto222 Ani si nemyslim, ze to pomale vyprazdnovanie je hlupost. Vak sme pouzili na cerstvo nasadeny stromcek magnolie, pokym jej korenovy system este nie je tak vyvinuty. Magnoliu vzdy ked sme na dome najprv poriadne zalejeme krhlou a potom este naplnime vak. Je mozne, ze to vyprazdnovanie zalezi aj od toho, ci pocas dazdu do vaku naprsi alebo aj taka uvaha, ze ci to moze ovplyvnit napr tvrdost vody. My mame dost tvrdu vodu, >30, takze ci sa to po case neupcha a tym padom voda pomalsie vsakuje.
Odpovedať
@exponent do toho vaku vela nenaprsi ... zalezi ako je ten vak polozeny ...o mlade stromceky to je problem spravne uchytit. ...
Odpovedať
@exponent nehnevaj sa ale taku blbost som nepocul ze podla tvrdosti vody ze tvrda voda ucpe dierku😊 voda je voda a musi vytiect.Skor cim menej vody tym mensi tlak na dieru a ide to pomalsie a poslednych 15-20l ide neskutocne pomaly.Je to trochu nedomyslene
Odpovedať
@peto222 Ze ste o tom nepocul? 🤣 Co sa tyka vseobecne tej tvrdosti vody. Nie je to blbost, ale fakt, ze tvrda voda dierky po case ucpava, napriklad v sprchovych hlaviciach.
Odpovedať
@shadowmilan Ano, to pomale odtekanie moze byt zapricinene, ze ten vak je zle ulozeny.
Odpovedať
@exponent to za roky a kde pretece xy litrov vody.Nie kde kupis novy vak a kvoli tvrdej vody tece pomaly😁
Odpovedať
@peto222 Nie je to tak, ze "za roky a kde tecie xy l". Mame vlastnu skusenost. Mame velmi tvrdu vodu (>30) a za mesiac bola sprcha zanesena.
Odpovedať
@peto222 mozem otazku? Odkial si kupoval ten vak?
Odpovedať
@vackoo znacka bradas
Odpovedať
Článok sa načítava...
a je to z vasho pohladu dobra vec? lebo uz sme aj my rozmyslali nad tym, ze by sme k niektorym stromom dali, ale neviem ci to mam kupovat vobec, ci sa to oplati a na co sa zamerat pri vybere
Odpovedať
Profilova fotka
To treba asi zvazit aj to, ci je to stary alebo mlady strom, mlademu by som na rozbeh asi nieco taketo radsej poskytol, ked tie teploty su stale vysoke. Samo o sebe by to asi nebol problem, ale to, ze nezaprsi a nezaprsi.
Odpovedať
Profilova fotka
Na zaklade coho ste vyberali aky vak kupit? Na co si dat pozor?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?