Poraďte čo vysadiť do veľkého kochlíka ku stene

Prosím poraďte mi, dochádza mi už fantázia. Čo by ste vysadili do skoro 5m dlhého, 80cm širokého “záhonu” viď foto. Bude umiestnený pred bielou stenou garáže, na ulici. Chceme tú stenu trochu spestriť, sadiť sa tam do zeme nic nedá, je tam betón, tak sme to vymysleli takto. Chcem tam dať levandulu, ale čo iné by sa k nej hodilo, aby to spolu ladilo? 🤔 Dakujem za nápady 🙏🏻
Odpovedať
Profilova fotka
My mame pri levanduli medovku, matu a ked sa to rozrastie, tak to spolu aj krasne vyzera. Ako na tom mieste svieti slnko?
Odpovedať
@barbie888 slnko svieti len asi hodinku rano.. potom je tam uz len take rozptylene svetlo.. bylinky sj mna napadli, ale je to pri hlavnej ceste, tak sa nebudu dat ani konzumovat 😄 ale ved zasadit mozme aspon na efekt.. neprerastie to velmi levandula? Lebo ju mame v zahrade a ma teda uz cez 1m do vysky.. neviem ako vysoko rastie to ostatne..
Odpovedať
Toto je vlastne ta plocha kde by sme to chceli
Odpovedať
levandula potrebuje sucho a slniecko, skor by som posadila hortenzie, tie maju radi tien a k nim viac druhou hosty, ktore vam urobia farby a medzi to letnicky(netykavky) kazdyrok nasadit, nech to mate pestre. treba pozerat co rastie v tieni a polotieni
Odpovedať
veru, levandule potrebuju vela slnka. Bud by som tam dala len okrasne travy, vysoke alebo kombinaciu napr so sasankami japonskymi, alebo tie hortenzie (v kombo s jednoduchymi zelenymi travami). Alebo ak chces len zelenu zastenu z krikov, tak napr. vavrinovce.
Odpovedať
Tiež by sa mi tam páčili hortenzie a tým, že je to v črepníku, vieš zabezpečiť aj správnu pôdu, čo sa vo voľnej zemi často nedarí ( aspoň mne teda nie 😅😁). Alebo ak by si to chcela potiahnuť vyssie, na nejakú konštrukciu, tak by som nasadila fazuľu. Pekne by to zatahala a v "podraste" buď bylinky alebo totálny úlet ozdobné tekvice, na jeseň z toho vieš potom spraviť jesennú dekoraciu.
Odpovedať
Len pre inšpiráciu, takto to môže vyzerať s tou fazuľou 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?