Poraďte, akým prípravkom vystriekať zeminu proti burine?

Zatiaľ máme len rozplanírovanú zeminu. Trávnik budeme riešiť asi až budúci rok, len nechceme aby nám tam zatiaľ rástla burina...
Odpovedať
Zasej tam tzv. zelene hnojivo. Dostat kupit v zahradkarskych potrebach. Ked pojdes skulturnovat zeminu, jednoducho zarylujete do zeme. Pode tym pomozete,dodate jej tym ziviny. Vzdy je to rozumnejsie,ako si okolie svojho domu, kde budete chodit a zit otravit chemiou.a jedovatymi postrekmi ;-)
Odpovedať
zasejte ďatelinu a potom ju zaoriete. alebo striekať rondo
Odpovedať
Profilova fotka
Roundup
Odpovedať
Profilova fotka
Roundup nie, to je strasne silne, neodburatelne... totalny herbicid. Uplne bude stacit BOFIX . alebo to pokoste a prekopt, aby to poschlo uz tym....... viackrat. bez chemie.
Odpovedať
Profilova fotka
Bofix stacit nebude, je iba na niektore buriny. Roundup je sice total ale taky presne na vykynozenie buriny treba. Len tam potom nesadit zeleninu. Treba dodrzat navod na pouzitie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrea167 Zeminu ťažko vystriekate. Väčšina prípravkou funguje tak, že postriekate na listy burín a látka prejde cez celú rastlinu až do koreňového systému, tá zaschne, vtrhnete alebo pohrabete a zostane len čistá plocha. Roundup tiež funguje na tejto báze. Na dvojklíčnolistové buriny postačí Bofix, Lontrel alebo Starane, tiež aplikáciou na list. Na pýr treba však použiť manuálnu prácu a všetko vytrhať. Skôr som za tú ďatelinu, pokosenie a pred definitívnou výsadbou prekopanie.
Odpovedať
Keby som sa mal rozhodnut medzi burinou a chemikaliami zamorenym pozemkom, radsej volim tu burinu. Rucne kosenie este nikoho nezabilo.
Odpovedať
ja by som odporucal presny opak, rozplanirovanu zeminu nechat tak, sem tam poliat, aby praveze vyrastla vsetka burina z kazdeho semena co v zemi je, ja som navazal zem a niekolkokrat som to musel striekat, po case vzdy vyrastol iny typ buriny podla roznych casov klicenia. ak planujes travnik az o rok nechaj vsetku burinu vyrast a postupne ju likviduj, rucne, mechnaicky , postrekom ako chces. naposledy staci burinu znizit dva tri tyzden pred vysiatim travnika. fakt odporucam nechat vsetko zo zeme vyrast, rok pred siatim aj tak narastie este milion typov buriny, nafuka, napada...je uplne zbytpcne rok dopredu to riesit, ver mi
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa bohuzial buriny na 100% nikdy nezbavila... :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?