Ponorné čerpadlo na nepretržitú kvapkovú závlahu max 1l/min

Neviem nájsť pomorné čerpadlo ktoré vytlačí vodu do výšky 8m ale prietok má menej ako 1l za minútu. Odber max 50W.
Odpovedať
Ztaiaľ som nasiel len toto https://cnseaflo.en.made-in-china.com...
Odpovedať
Profilova fotka
Ibc nádrž na 5paliet a samospad
Odpovedať
@psv ponorné pod 250w nezoženieš. Čo tak domáca vodáreň s tlakovou nádržou.
Odpovedať
Nooo vyskúšam najprv vyregulovať/znižiť 230V pomocou triakového regulátora tomuto vibračnému čerpadlu "hecht-3301" ak nie tak v Číne majú vaščí vyber https://www.aliexpress.com/item/40001...
Odpovedať
https://www.aliexpress.com/item/40003...
Odpovedať
Toto sa mi zatiaľ pozdava najviac https://www.aliexpress.com/item/10050...
Odpovedať
Tak 230V regulator za 2,7 Euro https://www.aliexpress.com/item/10050... mi dorazil skôr. Uvedené vybračné Cerpadlo Hecht mi pri znížení prikonu z 300W na 30W dáva želaných 1L vody za minútu .
Odpovedať
Skus pozriet Fotton FTL-223F ci by sa ti nepridalo - je to na 12V, vytlak 45m, a ma strasne maly odber. Ale nieje ponorne - to by si musel dajak vyriesit inak 🙂 Jedno take mam, ak by si chcel, rad sa ho zbavim za polovicnu cenu.
Odpovedať
@psv strašne hlúpe riešenie.
Odpovedať
@marekjahoda No zatiaľ sa mi to javí ako ideálny doplnok k môjmu 3,5 kW povrchovému čerpadlu ktoré mám počas zimy odstavené. Zatiaľ s tým ponorným 0,3kW čerpadlom polievam na priamo len skleník ale v lete presmerujem časť vody cez výmenník vzduch voda - pre ohrev vody na celodennú kvapkovú závlahu a ochladenie vzduchu a časť použijem - pre polievanie a chladenie trávnika v blízkosti terasy. V kopanej studni mám vodu v hĺbke cca 4,5m takže vibračné čerpadlo nie až veľmi počuť a nemusím ho na zimu odvodňovať nehovoriac o tom že plynulé nastavenie požadovaného prietoku vody sa mi javí ako výhoda.
Odpovedať
@worker_falcon Vot kakoje argumenti 50mm delo toť argument.
Odpovedať
@worker_falcon Sorry, Až teraz som si uvedomil že si v zmysle nadpisu predpokladal že to má slúžiť len ako kvapková závlaha. Pre také použitie je samozrejme lepšie načerpať vodu do zásobníkov ktoré sú na slnku. Kedže také nádoby nepôsobia príliš skrášľujúco mám ich hlavne na konci 100m záhrady a pestujem tak také plodiny ktoré neobľubujú trvalú kvapkovú závlahu. V horúčavách musím papriky a uhorky polievať 3x denne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?