Pomoc s palmou

Profilova fotka
Ahojte potrebujem poradiť. Dnes večer z ničoho nič sa mi začala ohýňať palma v strede pňa. Keď som to pozrela tak v mieste ohnutia robí bubliny....mohla zhniť z veľa vody??? Dá sa ešte nejako zachrániť?
Odpovedať
Pridaj foto. Ano, mohla zhnit
Odpovedať
Profilova fotka
@nyiragonga19 Ide určite o palmu? Mnohí palmou nazývajú aj juku a dracénu. Fotka by v každom prípade pomohla. Ak je kmeň mäkký a vodnatý, je to odhnité v dôsledku nadbytočnej zálievky. Ak je to juka alebo dracéna, zo zvyšnej časti by ste si mohla vytvoriť novú rastlinu.
Odpovedať
@rastlinky_sk @majki555 dobry den,mozete mi prosim poradit,co sa deje s tymito listami?zacinaju byt posiate bielymi flakmi,ale ono to vyzera akoby to bolo nalepene na tych listoch..keby sa to hybalo ,vyzera to ako cerviky male..ale nehybe sa to..postupne mi kapu napadnute listy,vyschnu..cela kvetina je taka strapata,skareda..mam 2ks,kazdu v inej izbe a robi sa to na oboch..dakujem pekne za radu..
Odpovedať
že by puklice sú biele,štítničky su do hneda od spodu listu a pod kvetom robia lepkavé vylučky na podlahe....vezmi lupu a potom postriekaj prípravkom....?
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 Vaša dracéna je napadnutá červcami. Boj je na dlho ale dá sa samozrejme zachrániť. V prvom rade rastliny izolujte, lebo tieto kolónie dokážu napadnúť viaceré izbové a okrasné rastliny pomerne v krátkom čase. Rastlinu musíte dobre vysprchovať, pomáha aj mydlová voda, dobre je aj vyčistiť korene, nádobu a potom vysadiť do nového substrátu. Ak by sa to vyskytovalo znovu, alebo sa nebránite chémii, treba zvoliť chemický postrek. Je to savý hmyz, ktorý vyciciava šťavu z listov a celej rastliny, bez zásahu určite vyhynie. Skúste dvojpostrek postrek proti cicavému hmyzu Karate, Mospilan, Bi a po týždni zopakovať. Applaud už asi nedostanete kúpiť.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem velmi pekne,idem ich hned osprchovat a postupovat podla Vasho navodu...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 Tieto molice som mala na dracéne aj ja vlani. Kúpila som postrek - aplikovala 1x ,nechal som ju asi 3 dni vonku v tieni . Od vtedy jej nič nieje a krásne narástla a zhustla :-)
Odpovedať
@ve_ki jeej vdakaa za info,snad to aj tym mojim pomoze a budu kraaasne..lebo teraz vyzeraju jak osklbane kura :-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Zdravím Vás. Mám asi ten istý problém a pekne mi lezú na nervy. Tiež som spravil nejaké foto. Ďakujeme za rady. Vyskúšam aj ja. 🤔👌
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za radu, asi mám tiež ten istý problém... 🤔👌
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?