Plot z tují a cypruštekov

Ahojte,potrebovala by som radu. Má niekto živý mix plot z tují a cypruštekov? alebo nejaký iný zaujímavý mix? poprosila by som aj foto ak by bolo možné. Potrebujem sa inšpirovať. Ďakujem vopred :-)
Odpovedať
Ked chces mat uhladny zivy plot z ihlicnanov, je krajsie mat iba jeden druh. Ak chces mix viacerych druhov,vhodnejsie su na to opadave kvitnuce kriky.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s majkim, ja som tiez za, my mame doma asi 5 cyprustekov za sebou, a tak mame smaragdy, ja som hlavne za tie. su sice este male, ale podla mna je to asi najkrajsia z tuji, ktore sa davaju na plot.
Odpovedať
Profilova fotka
@vilma194 ako sa starate o tuje? na jednej strane su uplne hnede a na druhej kde je mur tam su pekne zelene, ake hnojivo pouzivas? dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko sem tam im dam horku sol, my plot nemame takze tuje ohranicuju pozemok, to znamena ze im nic nevadi, su vzdusne a dalej od seba, ale ako vravim zatial su smaragdy male, mozno aj preto.
Odpovedať
@vilma194 na aku vzdialenost ste sadili smaragdy?
Odpovedať
Tuju na pekny zivy plot by sa mali sadit 3 ks na bezny meter. Prve 2-3 roky ich je potrebne pomerne dost zalievat. Ja obcas pridavam hnojivo Kristalon na ihlicnany.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ich sadila asi tak na 50cm, jednu od druhej. ale ako vravim, my mame svoje asi len 3 roky takze su este malicke :)
Odpovedať
@sheenka určite to závisí od tvojho estetického cítenia. ja za seba živý plot len z tují jedného druhu neodporúčam, podľa mňa je to ako na cintoríne. Ale nemusíš so mnou súhlasiť. My máme doma mix tují, cypruštekov a do toho máme hodené ešte aj rôzne opadavé kry, menšie inličnany, ... Tvorí to potom takú na pohľad zaujímavú výsadbu a zároveň živý plot.
Odpovedať
@martuska75 a mozem poprosit fotku,urcite to mate prekrasne.
Odpovedať
@bacinko ak sú hnedé chyba im horská soľ
Odpovedať
@sheenka Vieš čo staršie fotky mám vo fotoblogu, ale skúsim pohľadať niečo novšie. Na fotke ten živý plot ešte nie je celkom zapojený. Ale terza už je to skoro ono :-)
Odpovedať
@martuska75 máte to nádherné. určite sa poteším ked najdete aj nieco novsie. dakujem este raz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@moggie_1 taketo boli peknučke ked som ich vysadil, horku sol som dnes kupil tak dufam ze budu zase taketo zelenučke, ako je lepsie pouzit tu sol? postrek alebo priamo ked ich budem polievat?? dakujem @vilma194
Odpovedať
@bacinko su krásne, tiez mam takýchto prckov. Prečítaj si návod na horskej soli ake je dávkovanie a ako často treba polievat. Ja polievam, nie postrekujem, ak budes ci uz postrekovat alebo polievat tak vtedy ked nemrzne, nech ich to este viac nepoškodí a v lete postrekuj az ked na nich nepecie slnko. Ony potrebuju aj vela vody, moze to byt ze su vyschnute, držím palce nech sa vzchopia, bola by ich skoda :-)
Odpovedať
@bacinko a myslim si ze postrek je účinnejší ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko no ja len sypem sol okolo stromcekov a tak to polejem. tak to robim ja, ale mozno je fakt ucinnejsi postrek, neskusala som to este zatial.
Odpovedať
Profilova fotka
@vilma194 @moggie_1 dakujem za rady,dufam ze to pomoze ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko Uz nikdy by som nesadil taketo male tuje.Oni sa totiz preve 2-3 roky iba zakorenuju a vobec nerastu.A to som ich aj hnojil,daval im kvanta vody,pri naznakoch hnednutia pridaval horku sol.Nepomohlo a komplet som ich vytrhal,rozdal po okoli a vysadil tuje vysoke 1-1,20 m.Opat kvanta vody,2x za rok pohnojit a prirastok 50-60cm za rok je uplne realny. V tomto linku je mozne pozriet realne foto. http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr...
Odpovedať
Profilova fotka
určite je na tom niečo, my sme ich dostali lebo znama ich pestovala a predavala dom tak nam ich darovala, no uvidim, pri najhorsom bude taborak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko Nebolo to tych 130ks mojich :-D :-D Nie,srandujem,aj nam tak radili,kupte male a tie najviac rastu,za 3 roky mate z 30cm metrove a podobne nezmysli.Za 2 roky sa niektore ani riadne nezakorenili.Bolo to vidiet,ked sme ich vykopavali. Velka tuja ma uz vyvinute korene,tak ta rastie ako z vody/samozrejme potrebujej jej extremne vela v tejto faze/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?