Plnokvetý ibištek - veľa pukov, málo rozkvitnutých kvetov - kde môže byť problém?

Zdravím, neviete niekto kde môže byť problém? Mám v záhrade cca 5 točný plnokvetý ibištek, výška cca 2m a k tomu odpovedajúca šírka, silný, zdravý, strihaný do tvaru kríka, má množstvo pukov ale rozkvitnutých je cca 5-8 denne. Neviem či je to OK alebo treba niečo urobiť aby pekne zakvitol. Vidím v okolí jednoduché klasické ibišteky pekne zakvitnuté, takýto plnokvetý v okolí nevidím tak nemám s čím porovnať. Ďakujem.
Odpovedať
@tykat myslim ze je moc sucho. Aj nas to robi
Odpovedať
Treba pravidelne polievat a prihnojovat. Ibisteky nemaju radi veterne miesta a prievan.
Odpovedať
Tak ja mam jeden na vychod ma asi 1,20m pomerne mlady este. Ma vela pukov a pravidelne kazdy den polievam. Na byte kde som byvala mame jeden ma asi cez 2m a tam ho teda nepolieva absolutne nikto len dazd ked je a teraz je uplne nadherny kopec kvetov... takze neviem cim to je
Odpovedať
@cililink @majki555 @mima1 Dakujem za odpovede. Zalievanie máme centrálne, riadi pocítač podľa vlhkosti takže suchom to nebude. Zasadený je na chránenom mieste, prievan určite nemá. Krík je nádherný, zelený, puky krásne veľké, aj tie čo rozkvitnú sú veľmi pekné, nevidno že by mu niečo chýbalo. Možno by som mala rosiť aj zvrchu. Ešte mi napadlo že je dosť hustý, nemala by som ho preriediť aby kvety stíhali kvitnúť?
Odpovedať
Profilova fotka
@tykat Vzhľad a kvitnutie ibišteka ovplyvňuje najmä správny rez. I keď je bežné, že na kríku nikdy nevykvitnú všetky puky naraz. Vidíte tam vždy otvorené kvety, odkvitnuté, potom puky. Kvitne dlho. Rezom môžete ovplyvniť množstvo kvetov. Obľubuje teplé letá, takže teplom to nie je. Pokiaľ máte aj závlahu, tiež je pravdepodobne spúšťaná automaticky a rovnomerne. Pokiaľ to predtým nerobil, treba ho zmladiť a vyrezať všetky staré výhonky v čase vegetačného pokoja. Tým podporíte na menšom počte výhonkov rast a tvorbu kvetov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?