Čaute strecháči,
včera som si všimol, že sa nám do vonkajšej kamery nasťahovali noví nájomníci. Vzhľadom na to, že sa im nechce platiť nájom, potrebujem ich trvalo vysťahovať.
Ako prvé riešenie mi napadol "hasičák na osy". Akurát mám obavu, či to môžem bezpečne nastriekať aj do kamery. Má niekto skúsenosť, či to okrem nezvaných hostí nezabije aj kameru (Dahua, IP67)?
Nemám potuchy, či je tam nejaký rozdiel v zložení oproti klasickému spreju na hmyz, ktorý je podľa mňa pre techniku relatívne bezpečný. Ten by som ale použil nerád, vzhľadom na to, že chcem byť pri aplikácií čo najďalej 😄
Ďakujem za každú radu 🙂
@lrdk Neprezival by som to az tak. V kamere maju malo miesta na vybudovanie hniezda. Je dlhodobo teplo tak su osy aktivne. Ak ti to velmi vadi pouzi ten "hasicak" da sa nim dost cielene mierit ..
@lrdk Hasicak na tri osy? 😄 Ze Ty zabijas muchy kladivom 😄 hocijaky sprej na osy, rano ked je chladno su malatne, trosku tam fukni normalne z blizka a vybavene... kamera to musi prezit, to nic nieje...
@kejsix skoro som si cvrkol 🤣 normalne som si predstavil tie diery v stenach a v nabytku po zabijani much a komarov s kladivom 🤣🤣🤣
A takeho spokojneho autora ako si tam sedi ze yes vsetko som vyzabijal 🤣🤣
@spikerhc tiež mi to napadlo, ráno už máme 10°C, tak zrejme nebude trvať dlho, kým to príroda vyrieši za mňa 😄
@richard71@kejsix@zipsuliak sa mi smejete chlapi, ale ja a hmyz fakt nie sme veľkí kamoši. Sieťky na oknách sme mali skôr, ako boli v dome podlahy 😄
Pravdepodobne pôjdem cestou "kladiva", nech si to poistím 😄 Ďakujem za odpovede.
@lrdk tiez si myslim, ze to netreba asi az tak moc riesit. ved pokial nerobia zlobu, tak naco sa trapit? aj tak si zrejme najdu sposob, ako sa tam dostat znova 🙂 a po zime uvidis, mozno zmiznu same od seba.
@lrdk Ja som pár dní dozadu vystriekal osie hniezdo v záhradnej solárnej LED lampe prípravkom na osy Effect. Elektronike to neublížilo, lampa svieti ďalej.
Myslim si, ze to co tam streknes, to nebude take mnozstvo zeby to nejako tej kamere uskodilo, zeby ju poskodilo. Len najlepsie je striekat rano alebo vecer, nie cez den, ked su najviac aktivne.
Nenechavala by som ich len tak. Predsa len tam nie je nieco, co by mohli poskodit? To by sa asi dost zle pripadne reklamovalo s udanim dovodu, ze osy narobili neplechu v kamere 😄
Takže, status update: tender na smrtiaci prípravok nakoniec vyhral sprej Effect (dík @chrobak7).
Výsledok:
- osy umreli
- kamera funguje
- ja som prežil bez újmy na fyzickom a psychickom zdraví 😎
Dík za všetky rady 🙂