Ohlásenie drobnej stavby - záhradný domček po novom

Ahojte, ohlasoval už niekto podľa nového zákona drobnú stavbu - záhradný domček? čo ste k tomu potrebovali? našla som na stránkach obce 10 stranovú žiadosť, kde okrem iného žiadajú uviesť projektanta stavby. Takže to musím dať niekomu nakresliť? kde presne je to uľahčenie, ktoré malo prísť s týmto zákonom?:D chceme modulárny záhradný domček.
Odpovedať
Nikto? 😀
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janka_266:

Nikto? 😀
@janka_266 čo takto opýtať sa pána Googla? Našiel som napr. toto:

Na drobnú stavbu sa nevyžaduje projektová dokumentácia spracovaná autorizovanou osobou. Stačí jednoduchý technický opis a nákres, ktorý si môže vyhotoviť stavebník aj sám. Ďalej § 26 ods. 3 stavebného zákona ustanovuje, že na zhotovovanie ohlásených drobných stavieb, stavebných úprav a údržby stavby svojpomocou postačí, ak stavebník zabezpečí odborné vedenie ich uskutočňovania osobou, ktorá má najmenej úplné stredné odborné vzdelanie zamerané na stavebníctvo, strojárstvo alebo elektrotechniku a najmenej tri roky praxe v niektorej z týchto činností, alebo vysokoškolské vzdelanie v študijnom odbore architektúra a urbanizmus, stavebníctvo, strojárstvo alebo elektrotechnika, ak sám nespĺňa uvedené požiadavky. K drobnej stavbe teda nepotrebujete stavebný dozor s okrúhlou pečiatkou.

https://ficek.sk/drobna-stavba-ohlase...

Odpovedať
to by nebol den, keby sa nato niekto nespytoval stale :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@janka_266 čo takto opýtať sa pána Googla? Našiel…
@gadefox toto nieje tak úplne pravda. Tým, že po novom je možné ohlásiť drobnú stavbu až do 50m2, je potrebné v niektorých prípadoch podľa náročnosti objektu priložiť dokonca aj projekt požiarnej ochrany alebo statiky. Takže najlepšie je opýtať sa priamo na príslušnom úrade, aby ste neboli prekvapení.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od peterson_22:

@gadefox toto nieje tak úplne pravda. Tým, že po …
@peterson_22 citoval som právnika (viď. link) - ten by mal snáď vedieť lepšie.. ___ Inak medzi nami: som presvedčený, že zákon by mal byť formulovaný tak, aby bol statický výpočet povinnosťou VŽDY.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@peterson_22 citoval som právnika (viď. link) - t…
@gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležitejšie, čo o tom vie pani na úrade. Stretol som sa už aj s tým, že pýtali na prístrešok do 25m2 autorizáciu
Odpovedať

@gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležit…
@peterson_22 keďže odo mna po starom pýtali na výmenu pletivoveho plotu za pletivovy nakresy, rezy plotu a 4 rôzne pohľady. A už to je vyše mesiaca a stále nemám rozhodnutie.....tak som sa radšej spýtala. A neviem, mne teda 10 stranové tlačivo na ohlásenie nepríde práve jednoduchšie 🤣 a hlavne keď je tam ta povinná časť o projektantovi. https://www.tapesovo.sk/evt_file.php?...
Odpovedať

@gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležit…
@peterson_22 ano, aj odomna pytali autorizovanu osobu pri svojpomoci ked som ho robil ...
Odpovedať
A co tie hornbachovske domceky? maju projekt? autorizaciu? posvetenie? Ja by som pytal aj projekt na zaparkovanie auta, presne na milimeter presne, kde ktore kolesu bude, aky bude mat tlak, aka je aerodynamika vozidla a podobne, predsa len, istota je istota.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?