Odpoveď na príspevok od janka_266:
Nikto? 😀 @janka_266 čo takto opýtať sa pána Googla? Našiel som napr. toto:https://ficek.sk/drobna-stavba-ohlase...Na drobnú stavbu sa nevyžaduje projektová dokumentácia spracovaná autorizovanou osobou. Stačí jednoduchý technický opis a nákres, ktorý si môže vyhotoviť stavebník aj sám. Ďalej § 26 ods. 3 stavebného zákona ustanovuje, že na zhotovovanie ohlásených drobných stavieb, stavebných úprav a údržby stavby svojpomocou postačí, ak stavebník zabezpečí odborné vedenie ich uskutočňovania osobou, ktorá má najmenej úplné stredné odborné vzdelanie zamerané na stavebníctvo, strojárstvo alebo elektrotechniku a najmenej tri roky praxe v niektorej z týchto činností, alebo vysokoškolské vzdelanie v študijnom odbore architektúra a urbanizmus, stavebníctvo, strojárstvo alebo elektrotechnika, ak sám nespĺňa uvedené požiadavky. K drobnej stavbe teda nepotrebujete stavebný dozor s okrúhlou pečiatkou.
Odpoveď na príspevok od gadefox:
@janka_266 čo takto opýtať sa pána Googla? Našiel… @gadefox toto nieje tak úplne pravda. Tým, že po novom je možné ohlásiť drobnú stavbu až do 50m2, je potrebné v niektorých prípadoch podľa náročnosti objektu priložiť dokonca aj projekt požiarnej ochrany alebo statiky. Takže najlepšie je opýtať sa priamo na príslušnom úrade, aby ste neboli prekvapení.Odpoveď na príspevok od peterson_22:
@gadefox toto nieje tak úplne pravda. Tým, že po … @peterson_22 citoval som právnika (viď. link) - ten by mal snáď vedieť lepšie.. ___ Inak medzi nami: som presvedčený, že zákon by mal byť formulovaný tak, aby bol statický výpočet povinnosťou VŽDY.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@peterson_22 citoval som právnika (viď. link) - t… @gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležitejšie, čo o tom vie pani na úrade. Stretol som sa už aj s tým, že pýtali na prístrešok do 25m2 autorizáciuOdpoveď na príspevok od peterson_22:
@gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležit… @peterson_22 keďže odo mna po starom pýtali na výmenu pletivoveho plotu za pletivovy nakresy, rezy plotu a 4 rôzne pohľady. A už to je vyše mesiaca a stále nemám rozhodnutie.....tak som sa radšej spýtala. A neviem, mne teda 10 stranové tlačivo na ohlásenie nepríde práve jednoduchšie 🤣 a hlavne keď je tam ta povinná časť o projektantovi. https://www.tapesovo.sk/evt_file.php?...Odpoveď na príspevok od peterson_22:
@gadefox v konečnom dôsledku je aj tak najdôležit… @peterson_22 ano, aj odomna pytali autorizovanu osobu pri svojpomoci ked som ho robil ...