Ohlásenie drobnej stavby - cena za stavebný dozor

Prosím vás, aká je cena za stavebný dozor pri drobnej stavbe? Budeme stavať záhradný domček 6x4m a na ohlásenie drobnej stavby potrebujeme stavebný dozor.Aka je cena za dozor takejto stavby? Ďakujem!
Odpovedať
Nie som si isty, ale tam dozor asi netreba (nie pre urad, pre seba moze byt, aby to kontrolvoal, ak potrebujete, a tam je cena individualna bud za navstevu alebo hodiny alebo dohodou), ja som ohlasoval drobnu stavbu - plot a urad po mne chcel 10eur (akoze kolok/poplatok), a dozor za peciatku na jeho vyucny list (ten list chcel urad) ze bude dozerat 20eur. To je jeho individualna cena, ak mate niekoto kto ma vyucny list ktory zoberie urad, moze sa pod to pidpisat aj zadarmo, ak bude ochotny (otazne je, ci aj skutocne za nieco zodpoveda a podobne)
Odpovedať
V tomto prípade môže vykonávať dozor napr. aj živnostník s vyštudovanou strednou stavebnou a pod. Netreba červené razítko. Väčšinou to stojí tak fľašu domácej u nejakého murára v dedine...
Odpovedať
@bibinkaa mali ste ako zhotoviteľa napísať nejakého dodávateľa (stavebnú firmu)... pri drobnej stavbe to s najväčšou pravdepodobnosťou nik nekontroluje.
Odpovedať
@dusantt ďakujem za odpoveď.u nás na obecnom úrade vyžadujú aj stavebný dozor pri drobnej stavbe. Nám to napísal jeden pán,čo nám niekedy robil stavebný dozor ... len si nevypytal sumu,ale povedal,že to necháva na nás...a my nemáme ani predstavu..
Odpovedať
@bibinkaa jaj tak, no moj dozor bral 17eur za navstevu (cca hodina), potom za toto pytal 20eur, tak tazko povedat, co by za to naozaj chcel ten vas dozor.. ale da sa urcite aj nepenazne, ako pisal kejsik, zalezi od vztahov, nejaky trefny darcek, ale to je narocne trafit sa niekomu do vkusu, ved je narocne uz aj rodine vybrat darceky niekedy 😄
Odpovedať
@bibinkaa akože vyžadujú od vás stavebný dozor s okrúhlym razítkom? V tom pripade nerešpektujú stavebný zákon... paragraf 44, odsek 2
Odpovedať
@bibinkaa na drobnú stavbu potrebuješ doložiť čestné vyhlásenie človeka, čo má ukončené aspoň stredoškolské vzdelanie s maturitou v obore stavebníctvo. Dáš vyhlásenie spolu s ohlásením drobnej stavby a situačným nákresom tete na úrade a nič viac.
Odpovedať
@megdesign a aspoň tri roky praxe..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?