Obytný kontajner ako záhradný domček

Obytný kontajner ako záhradný domček. Uvažujem nad týmto riešením, vychádza to cenovo na m2 lepšie ako murovaný či drevený. Máte niekto skúsenosti a postrehy s používania? Napr. mrzne v ňom v zime pri -10 ak je nevykurovaný, resp. približné náklady na vykúrenie elektrinou na +10? https://www.slando.sk/reality/predaj_... Vďaka za komenty.
Odpovedať
@tzar "Napr. mrzne v ňom v zime pri -10 ak je nevykurovaný" Logicky - pokiaľ nemá zdroj tepla, tak pri -10 °C vonku táto teplota bude skôr či neskôr aj vnútri. Možno nie za 1 deň, ale záleží od izolácie stien, koľko bude trvať interiéru, kým stratí naakumulované teplo.
Odpovedať
@tzar To si nechajte od dodávateľa vypočítať. Koľko sa prekúri temperovaním, aj aký silný zdroj treba.
Odpovedať
ak to nebude izolovane, co standardne kontajner neni, tak vykurit to celu zimu na +10 stupnov bude stat nezmysel, Zavisi aj od toho ci to bude v Poprade alebo v Hurbanove. V mojom bezprostrednom okoli (JZ Slovensko) je celorocne obyvana 2 podlazna stavba z cca 8mich lodnych kontajnerov, zateplene to je zvnutra, ale kolko a cim netusim.
Odpovedať
Moc nechapem kde sa vzal ten hype okolo lodnych kontajnerov. Tie su logicky urcene na prevoz nakladu a nie na byvanie. Preco rovno nekupit unimobunku pre robošov, ktora uz z vyroby je izolovana, ma okno, dvere a tiez sa nou da manipulovat zeriavom?
Odpovedať
@chrobak7 @zacik @blacksr v prvom prispevku som dal aj link su tam aj izolacie, ale vypíšem ich sem. Steny - expandovaná polystyrénová doska s hrúbkou 100 mm - 0,38 W/m2k Podlaha - polyuretánový sendvičový panel s hrúbkou 100 mm - 0,22 W/m2k strecha - penová doska z penového polystyrénu s hrúbkou: 100mm - 0,38 W/m2k Skúsim napísať dodávateľovi ohľadne kúrenia, no tá izolácia asi nie je najhoršia na okolie Trnavy. @dwh unimobunku v takom rozmere asi nezoženiem, alebo som teda nenašiel a hlavne aspoň akom takom dizajne
Odpovedať
mám presne ten čo je hore na obrázku, túto zimu tam neklesla teplota pod 5 stupnov, cez deň tam poväčšinou bolo daleko cez 10 stupnov...... problém začína byť už teraz s teplotou interieru ktorá je nad 30 stupnov cez deň, v lete očakávam teploty okolo 50 stupnov... Otočený je presklením na juh čiže musím riešiť tienenie a odvetranie nakoľko to bočné okno nechcem nechať otvorené na vetračku kvôli daždu. hádam ti táto odpoveď pomohla 🙂
Odpovedať
@matto75 mozes pre predstavu prosim uviest lokalitu kde to mas? Tatranska Lomnica alebo Komarno? dakkujem
Odpovedať
Pozri tu prispevok https://www.modrastrecha.sk/forum/mon... Edstrex robi krasne veci
Odpovedať
@matto75 Kolko Vas vysiel ten obytny kontajner a aku ma velkost?
Odpovedať
Vela krat som uz podobne stavby videl ale aj pozeral, lebo ako koncept sa mi to paci a kludne by som do niecoho podobneho aj siel, ak to ma byt teda len zahradny domcek, chatka a podobne
Odpovedať
@matto75 To ma nejako neprekvapuje. Je celý tmavý, tie povrchy na ktoré svieti slnko musia byť samé o sebe doslova horúce na kontakt. Teplo z nich sa aj cez 10cm izoláciu časom dovnútra dostane. V lete tam musí byť na skapanie - ako v aute na parkovisku na priamom slnku. Určite by som pre aké také pohodlie rátal s inštaláciou klimatizácie.
Odpovedať
@zacik je to v leviciach
Odpovedať
Článok sa načítava...
@exponent cena s dovozom a osadením bola 7 tisíc treba dať pozor lebo na bazoši sú všetky ceny uvedené bez dph… veľkosť 6x3 metre @toky1 mám to ako domček na náradie a na zimovanie rastlín čiže klímu nebudem dávať
Odpovedať
No tak to je potom o inom, ak to mas fakt len kvazy ako odkladaci priestor. Polozeny ho mas na com? Nejak si pripravil teren, ci?
Odpovedať
@marcod urobil som pätky 8ks ale nič hrozne… trochu štrku a na tom jedna dt kocka 25-ka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?