Obnova vonkajsieho bloku

Profilova fotka
Zdravim medzi bytovkami mame takyto kusok zelene a je bohuzial velmi zanedbany, to co by som chcel urobit je nejako dat doporiadku ten betonovy kvetinac a okolie, pri odkvapovom chdniku by mal byt spraveny pas s kvetmi trvalkami ohradeny natretymi starymi pneumatikami taky plotik. Vsetko keby sa dalo z najnizsimi nakladmi kedze je to verejny priestor a nikto na to neprispeje (mesto tiez nie). My sa na to uz nemozeme pozerat. Keby ste mali nejake napady ako dat do poriadku hlavne tu betonovu skruz ale aj ako upravit celu plochu bol by som velmi rad za vsetky napady. Dakujem velmi pekne za reakcie.
Odpovedať
skus s domovnikom -či by sa nedalo z fondovych penazi- ale potom sa staraj zlatym daždom posadenym zabran ,aby chodili po chdnikoch a nedaj sa odradiť tento krok je na 3 roky boja to ostatne urobenie zahonov nechaj na ženy ,a chod prikladom , lebo nebude mat kto zacat jasom natihol ocelove lanko s upútanim padlo veľa bohov pri padoch .ale odvykli si križom chodiť
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak domovnik som ja a z fondu to nehrozi :-( to skor chcem riesit ako akcia Z niekedy len potrebujem nejake napady ako to urobit co by sa tam najviac hodilo. To tu je tak ze ked ja nieco neurobim tak neurobi nikto nic ale ked zacnem zrazu je pol cinziaku vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@edmund Nepíšete, aká je tam orientácia voči svetovým stranám. Z plochy je vidieť, ako si ľudia vychodili chodníky. Ten ani nemeňte a výsadbu prispôsobte. Betónový kvetináč dajte preč. Záhony vytvorte po obvode z nenáročných kvitnúcich alebo stálozelených krov, doplňte pár trvaliek, tráv...možno malé pieskovisko ale kryté pre deti, lavička a hotovo. Posielame názornú ukážku. Vieme poradiť s výberom rastlín.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dobry den dakujem za reakciu, orientacia je nasledovna: ako na fotke pohlad na cinziak je juh vlavo vychod v pravo zapad za kamerou sever. Ten vychodeny chodnik sa musi posunut dalej od zeleneho cinziaka lebo ludia nam nicia omietku ked tade chodia:-( lavicky tam bohuzial nemozeme dat lebo individua ako narkomani a bezdomovci by sa tam zacali zgrupovavat:-( kriky pod oknami na pravej strane tiez nieje bohvie aky napad kvoli tieneniu jedine ze by sa to drzalo v primeranej vyske. Inak vizualizacia velmi pekna, keby tam neboli tie faktory ktore som spominal tak by to bolo super este lepsie by bolo keby to bolo nepriechodne a sluzilo len bytovkam ktore su po bokoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@edmund Všetko sa dá vyriešiť...len zablokovať priechodnosť medzi činžiakmi zeleňou asi nie je vo vašej právomoci. Nepoznáme síce všetky bližšie vzťahy, siete atď., ale nízkou zeleňou by ste priestor mohli čiastočne uzavrieť. Berte návrh ako dve varianty ľavú a pravú stranu. nenáročná výsadba zlatý dážď, rôzne tavoľníky, okrasné trávy. Hodnotnejšie dreviny by niektorých ľudí mohli viesť k vykopávaniu a k zničeniu výsadby. Druhá foto je s priechodom cez stred. Objednáte u nás, zašleme a vysadíte. Úplne jednoduché riešenie s použitím 3-4 druhov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk samozrejme ten priechod aj ked nieje nikde uvedeny a ludia si ho vyslapali sami nechcem celkom uzavriet lebo tak ci tak by nakoniec chodili po odkvapovom chodniku comu chcem zabranit. Cize varianta cisla dva by bola fajn este by som ako chodnicek urobil podlozie s kameniva lebo trava by tam dlho nevydrzala. Co sa tyka okrasnych trav a krovin tak najlepsie by boli take o ktore sa co najmenej starat aby to nezacalo divoko rast(tym zlatym dazdom som si nie isty-videl som co s nim robili ludia pred velkou nocou ) taktiez mate pravdu o tych hodnotnejsich ze tie by dostali nohy. Mohli by ste mi poslat aj nejake nacenenie s poctami rastlinca tak isto by mi pomohlo aj nejake rozvrhnutie vysadby. Dakujem velmi pekne za vsetky rady a pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@edmund zišli by sa nám presné rozmery tej plochy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odmeriam a napisem:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dobry den, tak priestor je zamerany a ma 9x9metrov cize pravidelny stvorec.
Odpovedať
Profilova fotka
@edmund Pokiaľ by ste sa rozhodli pre zlatý dážď po krajoch, tak na 9 m, potrebujete 19 rastlín po cca 0,5m od seba. na jednu stranu Pokiaľ pre kombinovanú výsadbu ako sme navrhli, tak tam je: na 9 m : 18 ks spiraea bumalda alebo spiraea japonica little princess, po 0,5 m od seba do toho aspoň 10 ks pennisetum alopecuroides, trvalky ako Euphorbia polychroma, ale nemusí byť, má však krásne kvety v tomto období, neskôr na jeseň nádherne vyfarbuje do červena. Ihličnany pre dotvorenie kompozície 3x Thuja occidentalis Europa gold na stranu oproti, sú vysadené, Spiraea x vanhouttei 5x, do toho spiraea bumalda alebo Spiraea japonica Little princess
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?