Obdĺžníkové trysky závlahy - máte skúsenosť?

Mate niekto skusenosti so obdlznikovymi tryskami zavlahy, napriklad Hunter MPSS530? Mam dlhy pas travnika 17x1.5m, paci sa mi, ze by mi stacili len 2 trysky namiesto 11 statickych, no vraj rozvnomernost takejto zavlahy nie je ziadna slava.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan treba aby sa prekrivali cize skor pocitaj 4. jednu zaciatok,2 v strede a koniec. ja to mam tak isto ale na 15 m.
Odpovedať
@psychx konkretne ta tryska co som spominal nie je rohova, ma pri 2.8bar dostrek 1.5x9.1m, nestaci 1.2m prekryv medzi nimi?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan hej viem ze neni. mali by sa ale prekryvat na po celej dlzke cize do rohu by si mal dat 515 potom 2x 530 a potom opat 515. ked ale das na koniec 530 tak nic nepokazis. tak to mam aktualne navrhnute a cakam na dodanie. ked sa to nebude dokononale prekryvat tak nevadi ale malo by sa co najviac http://www.weenawodnienia.pl/foto/MP-...
Odpovedať
@psychx myslel si 3x530 nie? Podla toho nakresu. Cize 5 trysiek namiesto 11, stale dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ano hej. co si sa pytal ted v ted druhej diskusii tak musis ist vzdy na dlzku kratsej strany ak nechces aby to striekalo na chodnik tak by si mal davat pri tom rozmere 4 90° do rohov a 2 na dlhsie strany 180° resp 4 na dlhsie strany. spotreba je fajn akurat to ide dlhsie ako sprajove. cize ak sprejova pojde 10m tak mp musi ist cca 40min.ale nemusis robit tolko okruhov. mne pri sprejvovych vyslo 7 okruhov a takto 2 okruhy.
Odpovedať
@psychx a nie su tieto rotatory aj odolnejsie voci fukaniu vetra? Ja som chcel kupit toto cerpadlo: http://www.aquamonts.sk/index.php?rou... Teraz ked vidim ake prietoky mi vychadzaju sa mi zacina zdat to cerpadlo dost predimenzovane. A keby som to urobil takto? Tam dole kde to presahuje mi to nevadi, tam budu kriky.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan su ale su aj drahsie ale tiez ich chcem dat. hlavne ak som to rozpocital aj na ventili potrubia atd tak to vychdza lepsie. co sa tyka cerpadla treba spocitat vsetky trysky kolko budu mas spotrebu l/m a podla toho rozhodit aj vetvy aj vykon cerpadla. mne vychadza vykon na 45l/m a na vetvu chcem zatazit na 36-39l, celkovo 23 trysiek dokopy. toto co si poslal ako obrazok. teoreticky to moze byt ale keby ti navrhovali zavlahu original tak urcite by davali aj na protilahlu stranu.
Odpovedať
@psychx mne to vychadza podla vsetkych trysiek dokopy na prietok do 22l/min, mam skromnu zahradu :) Jedna cast travnika co je vacsinu dna v tieni by urcite mala byt samostatne, ten zvysok neviem ci mam este rozdelit. Dal som si spravit projekt a takto mi to original navrhli. Mne sa to pozdava, je to urcite menej kopania :) Inak, kvapkovu zavlahu nechystas?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no 22l je veeeelmi malo a ak to chces este delit tak to to cerpadlo bude cyklovat alebo budes musiet mat frekvencni menic rozmyslal som ale zatial sme sa nedohodli
Odpovedať
@psychx budem mat frekvencny menic, takze toto problem nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?