Nezrelý kompost do vyvýšeného záhonu

Myslite, ze mozem do vyvyseneho zahonu dat aj nezrely kompost? Zakladala som ho cca v novembri, ale stale je z toho len kopa zeleninovych zvyskov. Mam v plane ho zmiesat zo zahradnou zeminou, dat ho niekde do stredu zahonu na drenaznu vrstvu s konarov, vetviciek a ako poslednu vrchnu dam cernozem. Mohlo by byt?
Odpovedať
@jaroe uplne v pohode, on tam pekne zotlie. Normalne vrstvi tak ako sa ma, na spodok drevita hmota (kludne 1/3 vysky moze byt ale v jednej vrstve, nie do stredu), na to nevyzrety kompost, na to zemina. Ked nemas dobru zeminu na zahrade, tak pomiesaj vasu zeminu s kupenym substratom a kompostom (da sa kupit vrecovany) zhruba v rovnakych pomeroch. Nespoliehala by som sa na cisty kupovany substrat ako vrchna vrstva. Vacsinou to byva len zmes z priemyselnych kompostarni a kokosoveho vlakne a sprimesou piesku. Vyzivy to ma malo, voda sa v tom nedrzi. Treba to premiesat s ornicou pre zlepsenie vlastnosi. Na svoj kompost mozes dat aj hnoj, vrecovany kravsky alebo konsky staci par cm, alebo aj primerane mnozstvo granulovaneho hnoja. Hlavne ten nevyzrety kompost dobre uslap, polej a az tak davaj dalsie vrstvy.
Odpovedať
este som zabudla: Na spodok dajte siet proti krtom, staci aj omietkarska sietka a na to kartony alebo stare letaky v suvislej vrstve aby neprerastala burina zo spodu, az na papiere drevenu hmotu
Odpovedať
@zita19 dakujem ti, snad sa mi nieco urodi 🙂
Odpovedať
@jaroe urcite sa urodi, toho sa neboj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?