Nekvitnúce rastliny

Profilova fotka
Dobry den, chcela by som si dat na jar do okna rastlinky, ale problem je v tom ze priatel je alergik, tak mozeme mat iba nieco co nekvitne. Neviete mi poradit co je hodne ? Dakujem
Odpovedať
ahoj, tak potom to bude s letnickami problem, jedine nejaku celorocnu vysadbu vzdyzelenych rastlin+zakrsnute formy ihličnatých drevin :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne..... dufam ze nieco vymyslim :-)
Odpovedať
@pauliq , skus napisat aj na nick @frisbee, je to fajn kocka, mala kvetinarstvo, v temach o zahradach vzdy rada pomohla a poradila... inak mm je tiez alergik tak tiez ma tato dilema caka..
Odpovedať
Profilova fotka
Nie len pre alergikov, ale aj ostatných členov v domácnosti a hlavne gazdinky potešia v oknách bylinky. Bazalka, oregano, tymián, šalvia, majoránka, estragón atď. Veľmi dobre sa im darí v dizajnových samozavlažovacích kvetináčoch Lechuza. Odporúčam Deltini a Delta 20. A hlavne často strihať, aby nevykvitli :-)
Odpovedať
30 € za jeden...hmmm... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
nooo ved to aj bylinky by mohli kvitnúť, a keďže obsahujú množstvo silíc neviem či aj tie nebudú alergizovať, treba skúsiť (ovoňať) v nejakom markete ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Vhodná je celoročná výsadba zakrslých ihličnanov a vždyzelených krov, ktoré sú cenovo dostupné, v rôznych farbách, výškach aj s panašovaním, aj bršlen, krušpán. Podľa orientácie okna na svetové strany, viete vybrať aj rastliny, ktoré nevyžadujú veľa slnka, sú okrasné listom a nie sú tak zaujímavé kvetom, ktorý by ste v predstihu odstrihli. Je ich možné pestovať aj v nádobách na terase. Sú to hosty, paprade, machy, brečtany, ktorých je veľa druhov od tmavozelených, po zelené s bielymi a žltými škvrnami. Potom stačí doplniť vhodné dekorácie, aby to nebolo len zelené a máte zaujímavú výsadbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?