Nahrada travnatej plochy - machovicka sidlovita?

Ahojte, mate skusenosti s machovickou sidlovitou? Chceli by sme nou pokryt vacsie plochy v zahrade (nepochodzne), aby sa z nej urobila suvisla vrstva ako cca na obrakzu. Neviete ako sa sprava v zime? Ostava pekne zelena? Nejake tipy ako sa o nu starat? Zvazujeme este aj tymian.
Odpovedať
No moja je po zime otrasna... 🙈 a to ju mam len na kusku nasadenu. Asi by som volila na vacsiu plochu radsej tymian
Odpovedať
machovicka je nachylna na presychanie zvnutra trsov. Sucho jej nerobi dobre, hned to na nej vidno, ze nieco nie je v poriadku. Po tejto mokrej zime je moja krasna, ale uvidime co bude dalej. Tiez by som sla najskor do tymianu alebo nizuckych rozchodnikov. Este by sli pouzit zbehovce, travnicky, flox sidlolisty alebo oman
Odpovedať
@zita19 @zuzcek1988 dakujem krasne zaodpoved 🙂
Odpovedať
@zita19 este mi napadlo, tieto rastlinky vydrzia viac rokov (ako travnik) alebo ich treba napr. kazde 2 roky sadit znova? (v idealnom pripade, ze sa im nic nestane 😄) Lebo chceli by sme, aby to bolo vzdyzelene a kvazi nahrada travnika.
Odpovedať
@lydiades vsetko co som vymenovala su trvalky, ked sa im dari, tak rastu nafurt. S machovickou netreba nic, tymian treba obcas na jar ostrihat, nizke rozchodniky len obcas odstranit zaschnute kvetenstva (zvycajne na jar). Ked sa im nedari, tak sa im nedari.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo by ste doporučili na východnú stranu. Skoro celodenný tieň.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?