Mulčovače na trávnik: Výber, skúsenosti a porovnanie

Ahoj všetkým. Po prečítaní webu a po pletkovaní s kolegmi som dospel k mulčovaču. Rozhodujem sa medzi Azgat s RATO alebo Honda 390 + prevodovka s mulčovacím nadstavcom alebo Vari Hurricane F 590(?). Záhrada je (20-25)° do kopca, 1600m2 čistá plocha bez krovín a stromov s dvomi dvojmetrovými brázdami. Záhradu pokosím raz ale ak už sú s pohonom, tak možno aj viac krát do roka. Aj keď to je viac peňazí, najradšej by som bol aby s ňou neboli komplikácie okolo motora a prevodovky, nie som automechanik. O Azgate som nenašiel toľko dokumentácie ako o Vari, preto sa trošku vypytujem. Máte skúsenosť s niektorou z nich??
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajcjurajgmailcom kosim 5000m2 vari hurricane F580MAX, ale 1m je jeho limit. Da sa pokosit aj 1.5m trava, ale je to trapenie. Otazka je, ako daleko je pozemok, kolko krat ho mozes kosit a podla toho si treba vybrat stroj. Raz za rok, tak to by som zvolil bubnovu alebo listovu kosacku. Nevyhoda je, ze trava zostane ako je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurajcjurajgmailcom:

Ahoj všetkým. Po prečítaní webu a po pletkovaní s…
@jurajcjurajgmailcom kup si taketo odskusane do 1000E a budes spokojny. https://dom.bazos.sk/inzerat/18219781...
Odpovedať

Ahoj všetkým. Po prečítaní webu a po pletkovaní s…
@jurajcjurajgmailcom tiež tak kosim 2500m2 1x mesacne max a som spokojny s "minimalnou" investiciou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@jurajcjurajgmailcom tiež tak kosim 2500m2 1x mes…
@rkorba Veľmi rozumné!! Ja ale chcem mulčovať a ak by došlo fakt iba náhodou ku zmene, tak by som vymenil nadstavec. Ale teraz porovnávam ceny a je to asi jedno, či dva lacnejšie jednoúčelové alebo drahší univerzál. Asi si iba hodím kocky :) a bude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@jurajcjurajgmailcom kosim 5000m2 vari hurricane …
@mgx No presne, vďaka. Keďže nové mulčovače už majú pohon, tak je celkom možné, že to nebudem mulčovať raz do roka, boh vie!! Je to predsa len rozdiel sa štverať s 9 kilovým krovinorezom do kopca...Hej , záhrada je za domom. Zabudol som, sú aj krtince!
Odpovedať

@mgx No presne, vďaka. Keďže nové mulčovače už ma…
@jurajcjurajgmailcom odkedy som kupil bubnovu, tak krtinec si nevsimam a je zaroven nadherne zrotavatorovany :-) Taktiez bubnovke nevadi, ze tam mas zdrevnatele 1cm kriky, ak by si to dlhsie neobhospodaroval... Ale to B co spomenul @mgx je ze tam ostava pokosena trava a v tedy je lepsi mulcovac, ktory sa o nu postara v prvom kroku ;-) Najprv som mal v merku i listovu kosacku, ktora to spravi za polovicny cas (100cm zaber) ale traba mat rovny pozemok a je nachylnejsia oproti bubnovej. Silna mulcovacka nezna bratra ;-)
Odpovedať
Dalsi kusok, lebo neviem odkial si ??? https://stroje.bazos.sk/inzerat/18225...
Odpovedať
Prepáčte, že som nereagoval. Ďakujem veľmi a nie je to ani tak ďaleko ale teraz to musím na čas stopnúť z rodinných dôvodov a porozmýšlať čo bude ďalej. Najviac sa mi páči mulčovačka so sedačkou. Musím prejsť internet lebo to nikto vo svahu nedoporučuje, presnejšie - zakazuje.
Odpovedať

Prepáčte, že som nereagoval. Ďakujem veľmi a nie …
@jurajcjurajgmailcom tak hore kopcom vytlacis a dole kopcom sa zvezies :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@jurajcjurajgmailcom tak hore kopcom vytlacis a d…
@rkorba Noo, sedia na vlečkách, do tých 15° plus / mínus. Človek sa tiež nebude otáčať na najstrmšej časti... Tak som si spomenul ako sme ťahali 4 cugy za malotraktormi na brigádach v DE a tam bola za mokra "sranda", posledný cug bol skoro nalepený na spodnom riadku, horný na vrchnom ... jj ale traktor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?