Motorvá píla HECHT, skúsenosti ? Vybrať niečo iné ?

Ahojte Blížia sa Vianoce a pozerám niečo našim pod stromček ... Viem, že by som otcovi spravil radosť nejakou motorovou pílou. Aktuálne mal nejakú základnú hobby verziu MCCULLOCH, presné označenie neviem, no má ju snáď 10 rokov... Pokazilo sa na nej olejové čerpadlo a ten náhradný diel je nezohnatelný ... V EU ho nikto nemá, ebay a podobne nepomohli, našiel som ho niekde na stránkach USA, ale s dopravou to vychádza na "ekonomický" nezmysel. Preto mu pozerám nejakú novú Hobby pílu a narazil som na dobrú cenovú ponuku pre pílu HECHT 45. Viete niečo o tejto značke ? Je to OK, alebo mám radšej pozerať niekde inde ? Prípadne skúsenosti s konkrétnym modelom by pomohli ... Nakoľko bežne sa už 45 ťka nepredáva, len 44 ka, ktorá je ale drahšia a nenašiel som medzi nimi žiadny parametrový ani vizuálny rozdiel ... Píla bude využívaná naozaj hobby. Otec má menší ovocný sad a zopár známim sa stará o ovocné "stromčeky" plus tak raz za 2 roky si napíli palivové drevo ktoré je určené len pre vykurovanie garáže (ak v nej chce niečo v zime robiť) ... Čiže naozaj sa drať nejak extra nebude ... Jediné, čo "musí" byť, je benzínový pohod, elektrika nepripadá hlavne v tých "sadoch" do úvahy ... Vopred ďakujem za akúkoľvek radu k téme :) PS: Tú Hecht 45 ťku môžem mať za 68,99 Eur s DPH, úplne novú s plnou zárukou :)
Odpovedať
Profilova fotka
S pílou nemám skúsenosti ale krovinorez, vŕtačka, kosačka fungujú bez problémov. Kvalita á hmotnosť sa s prémiou nedajú porovnať ale inak slúžia ako majú. Podobne to bude u píly.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 Ako hobby určite O.K. :-) Keby sa tým živil, po 2 mesiacoch ju vyhodí...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ja som zatial pozerala kosacky a pytala som sa aj na hecht, kedze v obchode mali viac vyrobcov a povedali mi, ze hecht radsej nie. ked uz, tak alko. ako su na tom s pilami neviem, len pisem, co mi povedali predajcovia zahradneho naradia ale postrekovac na stromceky som si kupila hecht, to sa vsak neda porovnavat s pilou. kosacku hecht si ale na odporucanie toho predajcu pre istotu nekupim ;-)
Odpovedať
@lubk0 Ja som si kupoval SOLO profi aj ked na hobby prace ale len kvoli tomu ze som zastanca u pracovnej techniky ze by to malo byt vo vyssej triede, mam pocit ze zvysim sance ze mi to dlhsie vydrzi a investujem len raz. No je to o pocite :-) Svagrovi som kupoval na 40. nieco taketo http://www.mountfield.sk/benzinova-mo... Kedze to ma aj na stromky tak tato je o kilo lahsia co nie je zanedbatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
69e za motorovu pilu je naozaj malo, odhliadnuc od znacky, nebude to ziadna slava. Oco si minule kupil nejaku za 110 a to bola nejaka super akcia za 1/2 cenu ... takze stala okolo 200 normalne. No tazko sudit, mozno aj ta za 69 vydrzi X rokov ... nemam skusenosti.
Odpovedať
@sissik ten predajca ma prečo potom výrobky ktoré neponúka?Potrebuje skôr predať niečo iné čo mu dlho stojí a nikto neberie. Poruchovosť značiek sa skôr dozvieš v servise , nie v predajni. pre hoby je úplne jedno aká značka, to sa nepoužíva na nonstop záťaž.
Odpovedať
@17juraj17 Jooj, akože 260 Eur na to jeho použitie :) To fakt nie :) Za to by mal tie "Hechty" rovno 4 :D Ono to naozaj treba brať, že stromky strihá ručne. Akurát raz za čas treba odpíliť konár alebo už starú malú jabloň ... Nič extrémne ... Palivové drevo do garáže si reže naozaj raz za 2-3 roky a aj to možno nejakých strop 10 metrov ... S tým, že sa s tým neponáhla :) Tú pílu čo mal kúpil niekde za 3990 SK a držala 10 rokov ... Kebyže sa dá to olejové čerpadlo v hodnote cca 15 Eur zohnať, tak fičí ďalej a nemá s ňou žiadny problém :) Hecht som pozeral preto, lebo majú dostupné ND aj katalógy, takže berem to tak, že 2 roky záruka a potom sa snáď budú dať objednať nejaké ND, ak by bolo niečo treba ... Išlo mi skôr o to, či to naozaj nie je nejaký vergel, čo sa hneď pokazí ... @sissik Ta ja sa už predajcov radšej chodiť nepýtam ... Každý odpočúča inak, podľa toho, aké má zastúpenie a aké majú marže ... Resp. moja skúsenosť z leta, keď sa mu píla pokazila, bola čo iná predajna, to iná značka ktorú odporúčali :)
Odpovedať
@dulius Ja len pripomeniem, že na nete pod 95 Eur nie je :) Cena je fakt pre zamestnancov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 k tvojej otazke na znacku, je to ceska firma co si lepi znacku na cinu :). Mam nejake veci od nich, cena zodpoveda cca kvalite.
Odpovedať
@lubk0 Tak ak mas niekoho u nich tak Hecht :-) https://www.mall.sk/motorove-pily/hec... pod 90€ sa na nete asi nedostanes :-D
Odpovedať
Mam taku pilu uz asi druhy rok, tiez len ako hobby okolo domu, sem tam nejake palivove drevo nachystat. Je tazka ako svina, ale startuje, vrci, pili, benzin zerie, lahko sa rozobera a udrziava, zatial vzhladom k pomeru cena/vykon uplna spokojnost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam pilu hecht sice elektricku uz 2 roky,som max.spokojny,kupoval som aj ine zahradne stroje tejto znacky a spokojnost je opravnena.servis mam za rohom a hlavne z toho som vychadzal aby bola dostupnost a servis blizko v pripade poruchy..kolega ma benzinovu je spokojny..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
za tie peniaze, ju zober, ja mam podobnu čínu z baumaxu vo vypredaji za nejakých 70 euro Riwall RPCS 5040, a zatial nemala problem so ziadnym drevom, a dostavala teda zabrat riadne, akurát mi slabo maze retaz a nejde mi pridat na mazaní, tak musim davat redsi olej. Ale motoricky za tie peniaze aj ked ju odpalim tak ma to nebude mrziet, a casom kupim mozno cosi lepsie, ale zatial mi stací...Inak z hechtu som mal vybranu 945 tam uz je japonsky karburator,ale stoji raz tolko ako ta 45-ka alebo potom 956
Odpovedať
ja taketo čertove stroje nie v urovni hobby radšej profi kôli bezpečnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu možno preto predáva, že sú lacnejšie a nie každý má prachy na drahšie ;-)
Odpovedať
@sissik predstav si že si predajca v obchode, budeš niekoho odhovárať od nejakého výrobku?ja by som chcel predať každý, ak je niektorý drahší , môžeš narosprávať je kvalitnejší, výkonnejší @vrajmantak hoby sú bezpečné, len sú určené pre občasné použitie v domácnosti, nevydržia dlhodobú záťaž,s takou pílkou nemôžeš ísť zarábať ako pilčík, a zas doma ti je zbytočne výkonná ked ju nevyužiješ
Odpovedať
kupte dolmar alebo stihl. maju rozne tipy, urcite si vyberiete. do sadu odporucam kupit kvalitne rucne japonske pilky, napr. Silky (https://www.dictum.com/en/tools/garde...). netreba startovat, ziadny benzin, olej, smrad a hluk. presne to co do sadu treba. a rezu takmer same ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 - zaloz si ucet na shipito.com a nechaj si nove olejove cerpadlo z US preposlat. Zaplatis len 1 usd za preposlanie + postovne US ->shipito + postovne shipito-SK. Akoze nove je nove, ale tieto cinske sroty su IMHO horsie ako 10 rocna stihlka ci dolmar-ka :). Postovne v ramci US je lacne a postovne shipito-SK tiez (maju online kalkulacku a velke zlavy).
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx a mcculoch to objedna v cine a potom posle na SK :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Ty sa zobuď a zorientuj sa na trhu. Nech si dnes kúpiš čokoľvek, tak je to z Číny.. Všetky aj tie najrenomovanejšie firmy si nechávajú všetko vyrábať v Číne jednoducho preto, že to je lacné. V konečnom efekte zaplatíš nie za kvalitu, ale za to, že máš na výrobku napísané meno Tebou vysnívaného výrobcu. :-)
Odpovedať
so značkou Hecht máme skúsenosti, napr. máme rotavátor a funguje spoľahlivo už pár rokov - za tú cenu pre bežné zaťaženie plus dostupný servis ...
Odpovedať
Ďakujem za rady a skúsenosti všetkým :) Už som zaslal objednávku :) Všeobecne som na Hecht videl prevažne pozitívne recenzie, tak snáď poslúži. Keď tak sem potom doplním nejakú recenziu ...
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 to ale tiez celkom nesedi :). Existuju totiz dva druhy "cinanov". Jeden je taky, ze niekto nieco vyvynie a necha si to vyrobit v cine, pricom na to aj dozera. Druhy, je taky, ze jeden vyrobca v cine nieco vyrobi, casto s prioritou ceny a potom si inych10 vyrobcov na to nalepi nalepku.
Odpovedať
@majkoj A ešte do kľudne doplň :) Každý trocha seriózny "číňan" ti vie dodať jeden výrobok v rôznych triedach kvality :) Poznám zopár ľudí, čo majú na nich postavené podnikanie, u nich sa dá všetko ... Ak chceš, pošleš im výrobok, ktorý chceš, aby vyrábali a opajcnú ti ho kľudne aj v lepšej kvalite, než si im poslal ... Ak to zaplatíš, nemáš problém :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ale ano, vsak to je to iste ako s Poliakmi. To nie je o tom, ze vsetko fusuju, to je o tom, co si ochotny zaplatit. Cinania maju zatial vyhodu v tom, ze sa nejakymi ludskymi pravami a hygienickymi normami zaoberat nemusia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 - viem ze to tak funguje :) Robil som chvilku v TN firme asi pred 15 timi rokmi, ked sa vyrobil novy vyrobok, mali sme cca 3-6 mesiacov, kym to cinski sudruhovia kupia, okopcia 1:1 a zacnu predavat za 1/3 ceny - samozrejme ked nemaju ziadne naklady s vyvojom :). Samozrejme, miesto hodinarskej ocele plasty atd. Ale pri pile by som radsej opravoval 10 rocny stihl/dolmar, ako kupoval novu cinsku hracku, aj ked niekto moze mat iny nazor...
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Neviem, ja nemám zatiaľ zlé skúsenosti. Mám doma dve píly Gude, obidve sú na 100% vyrobené v Číne, ale fungujú už hodne dlho. Jedna z nich 8 rokov určite.
Odpovedať
@mgx Hej, ale ja nemám 10 ročný Stihl / dolmar :) A 10 ročný si ho určite kupovať nebudem :D PS: Ako som spomínal vyššie, súdruhovia s číny ti to vedia opajcnúť v ešte vyššej kvalite, stačí si zaplatiť ... Tým len chcem povedať, že nie všetko, čo je z číny, musí byť nutne úplne zlé :) To je celé ...
Odpovedať
@lubk0 Hech je cista cina..ale na druhej strane ceska firma Werco ktora to dovaza sa naozaj stara aj o reklamacie ked to uz s vyrobkom nevyjde..menia kus za kus..ale skusil by som ist trochu do vyssiej kategorie..aj cenovej...nieco co u nich zacina cislom 9...
Odpovedať
@hugho Už celkom neskoro :) Píli už sú doma, takže uvidíme, čo bude dalej. Jednu sme ešte neskúšali, druhá už popílila cca 6 kubíkov dreva, úplne bez problémov a bez zaváhania :) Prvý štart bol síce až na tretí pokus, ale odvtedy bez problémov. S prístupom WERCO som zatial úplne spokojný, ešte pred kúpou mi zodpovedali otázky a poslali kompletnú schému píly s objednávkovými číslami náhradných dielov. Takže ako píšem, uvidíme :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?