Ma niekto na predaj pivove alebo ine pevne prepravky ?

Ahojte, buduci mesiac chceme urobit vsakovacku na dazvovu vodu zo strechy. Kedze mame ilovu podu, celkom mudre mi pride spravit ju z prepraviek na pivo. Problem je, ze potrebujem cca 150 prepravok kupit. Nemate niekto na predaj ? :-) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nespekuluj.... Existuju na to specialne pripravky... A mozno ta to vyjde lacnejsie... http://www.ebama.sk/spracovanie-dazdo...
Odpovedať
@galbosko a kolko ponukas za jednu prepravku? a je jedno ake prepravky ci z cocacola alebo vinove? celkom m ato zaujalo lebo mam znameho co sa potrebuje zbavit prepravok :-)
Odpovedať
@galbosko Lepšie budú plastové palety, pozri na bazoš. M.
Odpovedať
@galbosko Ja som tiež robil vsakovačku z prepraviek na víno. Prepravky som zohnal v jednom veľkosklade potravín, kde pozbierali staré, nepoužívané prepravky. Celkovo ich našli cez 120. Na trhu sa pohybuje cena prepraviek od 1 do 2 EUR podľa poškodenia. Ja som ich kúpil za 1,50 nepoškodené. @tarbavalaba Tie vsakovacie kocky sú dosť drahé, prepravky vyjdu lacnejšie. Mne ešte poradili, že sa to dá spraviť aj z kanalizačných skruží o priemere 1 meter.
Odpovedať
@chrobak7 takto nejako si to predstavujem u seba, i ked verim, ze zohnat 150 prepraviek bude celkom problem
Odpovedať
aky tlak vydrzi taka prepravka? Ja by som to z tych prepraviek urcite nerobil. Nestaci, ze sa to podoba na tie vsakovacie bloky. Ma to upne ine parametre
Odpovedať
@joxe Nepodceňuj silu plastu. Tým ,že sú prikryté geotextíliou a sú v hĺbke cca 80 cm, tak unesú veľa. Hneď po uložení boli zasypané zeminou a takýto traktor po tom pobehal, aby udupal zeminu. Ešte na to príde 30 cm peknej zeminy, takže vrstva hliny bude viac ako 1 meter. Kamión tadiaľ nebude jazdiť, ale nejaké osobné auto to v pohode unesie.
Odpovedať
takuto stranku som nasiel. http://trativod.sk/menu/trativod-ako-...
Odpovedať
@galbosko Už nemá na predaj prepravky. Volal som s ním minulý rok na jeseň, v minulosti mu dodával prepravky nejaký známy z vinárskych závodov. Jeho zdroj už vyschol, teda len prepravkový, možno víno ešte má... :-D
Odpovedať
Koľko tak potrebuješ? Ja mám známeho, ktorý má v garáži prepravky a by bol rád keby sa ich zbavil. A odkial si ak sa smiem spytat aby som mu vedel povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mam cisto nove pivove prepravky na predaj cca 120kusov
Odpovedať
Dobrý deň, našiel by sa niekto kto by mal na predaj prepravky? Potrebujem cca 200ks. Pivo, víno. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jojkolenka Treba obvolať potravinové veľkosklady, možno sa ešte nejaké staré zabudnuté nájdu. Ja som si tiež tak zohnal. Dnes sa už vínové prepravky veľmi nepoužívajú, všetko je v kartónoch.
Odpovedať
No len zhanat to tam 10, tam 15 a pod. nebudem. Keby mal niekto povedzme 50 - 100 ks tak ok. Ale chapem a dakujem. :)
Odpovedať
@jojkolenka Ja som zohnal 120 v jednom sklade. Skôr v tom sklade budú mať. A inzeráty si pozerala??: https://ostatne.bazos.sk/inzerat/7256...
Odpovedať
@jojkolenka skúste platové palety https://dom.bazos.sk/?hledat=Plastove... Ja som zohnal za 2,50
Odpovedať
@chrobak7 Som chlap a dakujem. :) Skusim kontaktovat ten inzerat. Len este dalsich 100ks... :(
Odpovedať
Este otazka pls. Ja budem robit velku jamu, plocha strechy je 294m2 a podla prepoctu to vychadza pri 50r. dazdi na 8,5m3 jamu, alebo 3,0x2,5x2,5, lokalita Senec. Chcem radsej rezervu uz ked to robim a privalove dazde na zapade su cim dalej castejsie. No a nad tymi prepravkami bude cca 7,5m3 zeme/spatny zasyp co moze mat hmotnost podla jedneho zdroja aj 15t??? Je to ok? Vydrzia to? Na plochu bude polozenych 56ks a na vysku 4 rady. Zdroj: http://www.klasici.sk/node/404 Dakujem.
Odpovedať
@jojkolenka Nemyslím, že potrebuješ tak veľkú vsakovaciu jamu. Ja som si spravil v exceli tabuľku, kde zadám plochu strechy, vyberiem intenzitu dažďa a vypočíta mi to objem vody za hodinu. Potom už stačí len zobrať do úvahy typ podložia a primerane krátiť množstvo vody. NA obrázku máš tabuľku so vzorcami. Pri lejaku (pozri tu: http://www.shmu.sk/sk/?page=1095 )mi vychádza na tvoju strechu objem 6,7 m3 / h. Ak máš štrkové podložie, môžeš to deliť dvomi. Ak pieskovú zeminu, tak odpočítaš cca 1/4 - 1/5. Ak je to íl, alebo iné nepriepustné podložie, tak neodrátavaj nič. .
Odpovedať
Profilova fotka
@jojkolenka teória výpočtu objemu z dažďa je pekná vec, ale súčasne na tú plochu prší a pretože je tam vytvorená jama a narušené vrstvy, sťahuje aj vodu z okolia. Moje skúsenosti hovoria, že ak sa voda nechá na povrchu, po prvotnom zaplavení terénu, ktoré trvá niekoľko minút až hod, voda vsiakne. Pri prívalových dažďoch (70 mm) je jama úplne neúčinná. Preto sa z dlhodobého hľadiska prikláňam viac k nádržiam, (dajú sa použiť na závlahu) alebo k povrchovému rozptylu.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem. Neviem uplne presny typ podlozia, ale myslim ze strkovo-ilove. Na vypocet som pouyzil tabulku zo stranky Ekodren. http://www.ekodren.sk/projekcia/vypocty/ Trosku som ju prehnal, ale radsej som chcel mat vacsiu jamu ked uz to robim...
Odpovedať
@jan45 Dakujem za odpoved. Preco je pri privalovych dazdoch jama neucinna? Ja vychadzam z historie, vzdy sa robili vsakovakcy a stale to pretrvava a fungovali a funguju. Navyse sa robili s kamenim kde bol objem o dost znizeny a tym padom aj vsakovacia schopnost. Teraz ked su drenazne kose to vyzera ako naj riesenie. Nadrz som zvazoval, ale je to dost financne narocne oproti jame z bedniciek od vina. :) Na zavlahu budem pouzivat studnu. Povrchovy rozptyl neviem ako sa robi, neviem si to ani poredstavit ze sa mi vali voda po pozemku a je potom par hodin pri silnom dazdi zmacana a nemam ani pomaly kade chodit. Dakujem za reakciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojkolenka tradícia je dobrá vec, ale čo je schované v zemi sa ťažko kontroluje,a aj spätné info o účinnosti je nejasné. Vsak je závislý na vlastnosti okolitej zeminy, určuje sa časom za ktorý voda vsiakne. Pri prívalovom daždi sa zaplnia póry a voda odteká po povrchu, jamy hocijako predimenzované nestačia pojať príval a voda zostáva alebo vystupuje na povrch aj z jamy.
Odpovedať
@jan45 Chapem a dakujem za nazor. Ale asi pojdem do vsakovacej jamy a dam tam bezpecnostny "prepad" nad teren v pripade ze by kapacita nestacila.
Odpovedať
@jojkolenka KeĎ jama nebude stačiť pojať tú vodu, tak jednoducho vytečie na povrch cez lapač strešných vôd. Nevidím v tom problém a dôvod, prečo nedávať vsakovaciu jamu. Ako často bude pršať tak intenzívne, že ti naplní tú jamu? 1x za 5 rokov? Neviem si predstaviť, že by okrem vody, ktorá padne na povrch, mala cez povrch vsiaknuť aj voda zo strechy. To by pozemok bol 2 dni samé blato. Ja mám zastavanú plochu 25%, plus voda zo spevnených plôch 10% - to je tretina vody, čo spadne na pozemok - to bude odvedené do jamy, zvyšok stačí pre pôdu.
Odpovedať
@chrobak7 Aj ja si myslim, preto sa aj cudujem nazoru jan45. Spravim tam este bezpecnostny prepad/odvetravaci komin. Spolu s velkou predimenzovanostou si myslim ze to bude ok. A na mojich 300m2 strechy ma to vyjde na 500EUR aj s bednickami, namiesto 1500-2000 z elwa blokov,nadrzi a pod.
Odpovedať
A co tak miesto prepraviek poukladt DT tvarnice? To bude urcite pevnejsie ako z prepraviek. Alebo spravit z DT tvarnic taku malu zumpu bez dna ...to tiez nemusi byt drahe riesenie 1,5x1,5x1,4 vyska, to je cca 100 tvarnic.
Odpovedať
@zetak az taky isty by som si tym nebol, ze krehke DT bude pevnejsie ako prepravky...
Odpovedať
my mame elwa bloky, plocha strechy 120m , a cena za elwa bloky bola nejakych 350€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?