Lístie

Ahojte, neviete mi niekto poradiť ohľadom hrabania lístia, existujú také záhradné fúkače alebo niečo čo toto môže zjednodušiť? Vďaka
Odpovedať
http://vysavace-listia.heureka.sk/?gc...
Odpovedať
Profilova fotka
Na zber lístia môžeme využiť bežnú záhradnú kosačku, najlepšia je rotačná so zberným košom. Treba ju nastaviť na strednú alebo vyššiu výšku kosenia, kedy rotor vháňa lístie do zberného koša a zároveň ho jemne rozseká, takže je vhodné do kompostu. Kosačka pracuje najúčinnejšie po dlhšom období bez dažďa, keď sú lístie i trávnik dokonale suché.
Odpovedať
Profilova fotka
Na lístie sú spomínané vysávače spojené s drtičom. Nevieme, akú veľkú máte záhradu, aby ste naozaj využila techniku, lebo hrabanie je relax a listy môžete využiť na veľmi veľa vecí ako zazimovanie rastlín, pôdne kryty, kompost, výroba listovky, do vyvýšených záhonov, aranžovanie. Kosačka tiež listy poseká, ale pred zimou takéto mulčovanie nie je vhodné. Je nutné mať trávnik pred zimou vyhrabaný a čistý, bez listov. Inak hrozia plesne.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Lístie padne iba raz do roka. Vezmi hrable, igelit. vrece a máš aerobik zdarma. S vrecami potom do bioodpadu. /Alebo do kompostu/. Za pár desaťročí sa ľudstvo nebude vedieť hýbať. Veď je to radosť v tomto nádhernom počasí byť na vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
normalne pohrabat, dat do mechov a vyniest do odpadu alebo kompostu alebo s nimi ponastielat kvetinove zahony, kde pekne samo zhnije, doda ziviny a zabrani vymrznutiu. Pre mna bolo hrabanie relax. Este je par listov na stromoch a tesim sa, ako ich pohrabem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?