Larvy na smetiaku - čo to je a ako sa ich zbaviť?

Ahojte. Prosim o radu ked zbieram exkrementy po psoch (zbieram do sacku na smeti, zauzlim a dam do druheho a znovu zauzlim kolko to da) vyhodim do smetiaka a o par dni sa objavia taketo larvy ci co to je. Je to asi od neakeho chrobaka lebo ked zbieram byvaju v TOM prezrate cesticky a dake chrobaky co sa tlacia do travnika. Je maximalne nechutne a neviemm ich zlikvidovat. Poradte prosim.
Odpovedať
Profilova fotka
Sú to mušie larvy....tzv. mostné červy....muchy nákladnú vajíčka a ty už ich dávaš zbytočne do sáčku.
Odpovedať
@rikmi larvy muchy....kostne cervy. Ak to tam stale budes hadzat budes ich mat stale dost. Hlavne ak psa krmis granulami. Tie obsahuju aj masokostne prisady ideal na vyvin mussich lariev. Ak nemozes tie psie vykali davat niekde na kompostovisko,hnojisko kde to mozes zasypat trebarz hlinou,tak az do zimy sa toho nezbavis. Tie chrobaky v trave mozu byt bud nejaky ich predator,ci uz zakuklene mlade muchy. Inac su dobra navnada na ryby,zver sa rybarom ze si mozu prist nabrat zadarmo 😵‍💫 ,
Odpovedať
Profilova fotka
@rikmi Ideálny zdroj proteínov. Ak počkáš pár dní, tak dorastú do veľkosti palca na ruke. :-D :-D :-D
Odpovedať
Zbierame po psoch ( máme dvoch samojedov) po záhrade do sáčku, ani to nazauzľujeme a nič takéto nemáme. Podľa mňa sú to chrobáky z mäsa. Mali sme takéto, keď sme vyhodili potkana, alebo pokazené mäso. Nedávali ste tam mäso?
Odpovedať
ja by som odporucala na psie hovienka vyhradit jednu tesniacu nadobu a kazdu davku zasypat vapnom a prekladat novinami. Nebudu tam muchy klast vajicka a ak aj, tak vapno vydezinfikuje a aj zlikviduje vsetku haved a ani to moc smrdiet nebude. Dal by sa pouzit aj perlit miesto papiera, aby odsaval vlhkost ale neviem ci chces do toho az tolko investovat. Takto zabezpecene exkrementy sa mozu zakopat do pody.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto z exkrementov nebude. Po mestách na zberných nádobách by to vypadalo potom ako? Bude to hnile pokazené mäso. Po vývoze odpadu vystriekat savom a lepšie baliť odpad z kuchyne ak neseparujete bio.
Odpovedať
Profilova fotka
exkrementy zbieram na lopatu a rovno to smarim do smetiaka bez sacku a nic a tiez mame cierny plastovy , taketo cervy su skor z mesa :)
Odpovedať
Mozno trepnem hlupost ale nemozu mat aj ti psi nejakych parazitov? Ked tvrdite ze sa to siri z exkrementov? Odcervujete pravidelne? @rikmi
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ich nasla vo stvrtok, ako som chcela vyniest smetiak dopredu na odvoz...skoro som skolabovala.. potom asi zaliezli naspat do smetiaka, lebo tam po hodine neboli...my tu mame dost vela much od suseda, chova 3 prasce myslim, ze je to z masa, boli u nas robotnici a povyhadzovali nezjedeny obed...ja kusky masa co odkrojim, tak balim do sacku
Odpovedať
@bovary odcervujeme pravidelne ;-) Meso sa u nas nevyhadzuje to setko zjeme :-D vidim to na tie muchy. ]-( Dakujem vsetkym za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to na tie muchy nezdá, tiež mám skúsenosť s mäsom takúto, odvtedy všetko balím, aby som sa s takýmito živočíchmi nemusela stretnúť :-D
Odpovedať
@rikmi Kostne cervy sa veru vytvaraju na mase, kostiach, krvi, dokonca aj na vyhodenych psich granuliach :-). Urcite ste museli nieco take vyhodit do kontajnera, preto to tam mate. A presne ako niekto pisal - rybari si ich doslova chovaju, je to vyborna navnada na ryby :-). Ked Vam vynesu smetiak, tak ho vydezinfikujte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 Som si isty, ze prave kvoli tomu sa na to pytal :-D :-D :-D
Odpovedať
@kreola Moj sused je rybar a ten by mal z takehoto smetiaka taku radost jak svet. Mne sa to hnusi. Treba to vydezinfikovat a hlavne dat pozor co sa do toho smetiaka hadze.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@rikmi dobry den prajem prosim vas podarilo sa Vam toho zbavit ? My tieto larvy mame tiez a su to larvy much lebo sa aj zakuklili pod kosom. A do kosa vacsinou su to len plienky a exkrementy psie. Vsetko zabalene. Ale je to hrozne aj zmrad aj larvy a muchy. Kadzy krat po vyneseni kos vystriekame vydenzifikujeme ale aj tak sa objavuju znova ako ste si prosim stym poradili? 🙂
Odpovedať
@sujocka Zdravim, my sme to mali tiez pred 2 mesiacmi cca, a zobral som sanytol ten univerzalny, nastriekal som cely kos, nechal posobit cca 10 minut, a zovrela voda v rychlovarnych konviciach a cele som to popolieval vriacou vodou. Odvtedy sme uz tieto larvy nemali.
Odpovedať
@bederko To, že si odvtedy nemal larvy múch nie je tým, že si vydezinfikoval kôš sanytolom a horúcou vodou, ale tým, že si v ňom nemal nič, do čoho by muchy mohli naklásť larvy.
Odpovedať
@chrobak7 Nehadam sa…. Ale hadzeme do kosa stale rovnaky odpad ako predtym, dovtedy sme to mali pravidelne. Po tomto zasahu uz nie. Takze budem v tom ze to je tym. 🙃
Odpovedať
@bederko aj vieš príčinu, prečo a odkiaľ sa tam vzali?
Odpovedať
@peky1984 Kúp kus hocijakého mäsa, hoď ho do smetiaku a nechaj ho otvorený. Do 3 dní tam máš kostné červy. To nie je žiadna raketová veda.
Odpovedať
@chrobak7 to ja viem, že na mäse sa takto ľúbia objavovať. ale pýtal som sa konkrétne jeho, či vie pôvod, keďže písal, že odpad tam šiel stále ten istý.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme takyto problem mali jeden jediny raz a to som si vedomy toho, ze sme vyhadzovali, take obvarene kosti aj s trochou masa, ze sme to nechceli do kompostu davat, tak som to dal do komunalu a sa mi to nepekne vypomstilo. Potom prislo na rad savo a odvtedy som to uz viacej neurobil 😄
Odpovedať
@rikmi to iste som mal aj ja. Myslim si, ze to bolo z kusku zleho masa co som vyhodil. Kym smetiari vyviezli som kos zvonka ostriekal vodou, ked ho vyviezli tak som cely kos vystriekal vodou a uz nemam ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
To vam nezavidim chalani taketo skusenosti. Znesiem kadeco, ale hmyz a taketo cerviky ci co to je, tak to amen tma. Esteze macka zakazdym vsetko maso poobjeda a velke kosti nechavame susedovi pre psa.
Odpovedať
ooo tak toto som fakt nemusela asi vidiet
Odpovedať
ono na toto netreba ani mäso ako také, my sme do smetiaka vyhodili len plastové vaničky od mäsa (žiadne mäso v smetiaku určite nebolo) neopláchnuté, nezabalené a do 3 dní sme mali v smetiaku presne tieto kostné červy 🙂
Odpovedať
To je pravda. Ja som mala zabalene vo folii, tiez tam neostal ziaden, ked som to vyhadzoval kus masa, ked som to vyhadzovala a aj tak sa tam vytvorili.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to háveď, to darmo. Najlepšie ísť rovno vyhodiť smeti do kontajnera, keď takéto niečo sa vyhadzuje. Lebo aj tá aróma stojí za to, keď to tam postojí pár dní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?