Kosačka pre ženu

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Potrebujem poradiť kosačku pre ženu. Plocha čo sa kosi bude okolo 600 metrov, v miernom svahu. Elektrická nie určite, benzínovej sa bojím údržby, asi najlepšia by bola na batérie, ale bojím sa výdrže batérie . Viete nejakú poradiť? Cenovo najlepšie tak maximálne 400 eur.
Odpovedať
1
2
@roman_droppa dobre vieš, že naliatím benzínu a výmenou oleja to nekončí. Sa poprechádzaj po dedine po piatich rokoch v každom druhom dvore je problém kosačku naštartovať. Žena je sama, nemá žiadne vedomosti a ty hej kážeš vymeniť filter, sviečku a pod.? Koľko je takých žien, čo to dokážu? Ja takú nepoznám. Nehovorím, že je to zložité, ale žiadna žena do toho sama nepôjde. Elektrickú kosačku a tiskať do kopčeka ,a žena ? A ty kde žiješ? Aj elektrické kosačky sú s pojazdom. Takže žiadny problém. Elektrická je proste zlé riešenie .Malý záber32cm ,malý kôš 30l takže stále často vysýpať Ďalšia blbosť. Elektrické kosačky sú bežne so záberom 46-48cm, 65l košom. Prečo je elektrická kosačka vhodná pre ženu? - minimálna údržba, tu sa dúfam hádam nemusíme - elektrická kosačka je neporovnateľne ľahšia - podstatne lacnejšia - podstatne tichšia Nevýhoda je samozrejme kábel. Ale že by to bolo až také zlé, no neviem. Ja sám mám benzínovú a bral by som opäť benzínovú, ale tu sa nebavíme o kosačke pre seba, ale o kosačke pre ženu.
Odpovedať
@podko zas tie mudrosti, ano vymneou oleja to nekonic ani nezacina, ked neche nemusi meni aj 5 rokov ssviecka tam pozije dozivotne, ja som sviecku nemenil 20 rokov a isla a olej asi raz. Kto kaze zene servisovat kosacku? ked ma problem nech si ju da, sartovanei problem? norma,na kosacka chyti okamzite na slabe potiahnutie lankom staci aby sa ra pretocil piest. A tie tovje rady o elektrickje na kabel, to by som uz racsej kosil kosou ako sa mrdat s kablom. @akvi tak si kup lahsiu, alebo nekos na slnlu ked je teplo menej sa unavis, alebo proote sa hyb, bezna zena nemoze mat problem, ak si tak slaba tak nekos alebo kos viac nech ,mas daku silu. a benzin su kup do 5l bandasky mas to pomlay na rok, to je fakt problem...
Odpovedať
@sysell a benzin su kup do 5l bandasky mas to pomlay na rok, to je fakt problem... hmm jedna zo základných pravidiel ako neničiť benzínovú kosačku je používať čerstvý benzín. Takže odborník ako vyšitý. Vidíš ty si napísal, že by si radšej kosil kosou. Ale tu nevyberáme kosačku pre teba, ale pre ženu.
Odpovedať
@podko zaujímavé, že máme 13 ročnú benzínovú a vždy naštartuje bez problémov 🙂 žiadna špeciálna údržba okrem každoročnej výmeny oleja a raz za 2-3 roky na generálny servis do servisu ju dávame. Ako ti písali iní, po sezóne môže žena odniesť kosačku do servisu, tam spravia všetko potrebné a zasa fičí celú sezónu 🙂
Odpovedať
@podko ked chces cerstvy benzin tak si zabehni stocit do slovnaftu. Myslis si ze tvoj cerstvy benzin je na pumpe 2dni? ak bude mat normalny tesny kanister na benzin, tak jej 5l bude cerstvych aj po troch mesiacoch.
Odpovedať
@sousedekovci89 áno toto beriem, máš pravdu. Ale aj odvoz do servisu nemusí byť pre ženu jednoduchý. 30kg kosačku treba zdvihnúť, naložiť do auta, tiež to sama pravdepodobne nezvládne.
Odpovedať
@rapidek aha, takže keď všetci výrobcovia hovoria, že máš používať čerstvý benzín, myslia tým, že mám ísť do slovnaftu si stočiť? Na jednej strane tvrdíš, že benzín na pumpe už nie je čerstvý a na druhej potom tento nečerstvý benzín dáš do bandasky na mesiace a tvrdíš, že bude čerstvejší ako na pumpe?
Odpovedať
@podko záleží ale akú veľkú tu kosačku má 🙂 z vlastnej skúsenosti poviem, že ženy vo vzťahu k ťažkým bremenám vo všeobecnosti dosť podceňujeme 😉
Odpovedať
@podko emancipovana zena zvladne nalozit aj 30kg kosacku do auta tak ako chlap. Ak nie, tak hadam vie zavolat blizneho svojho aby jej s tym pomohol... premyslaj a nekomplikuj
Odpovedať
@podko clovece ty sa ohanas cerstvym benzinom nie ja... Mne vydrzi 25L kanister celu sezonu a stroje neprotestuju
Odpovedať
Pridam skusenost samej zeny - vlani som si kupila benzinovu kosacku, lebo potrebujem kosit dost velku plochu aj v miernom kopceku, s pojazdom, ale nie vzdy ho pouzivam, 60l kos a sirka kosenia tusim 51cm, nemam elektricky start. Bez problemov dolievam benzin, obcas skontrolujem olej, zatial som nemenila, asi koncom sezony dam naostrit noz. Ked treba, nalozim aj do auta a idem kosit k rodicom. Ale je pravda, ze som technicky typ a nie som ziadna trasoritka.
Odpovedať
16 rocne dievca pokosi travnik ako nic
Odpovedať
Profilova fotka
@podko Prosím ťa už nežartuj . Vypíšem ti pár el. kosačiek čo za niečo stoja , Bosch Rotak 32........šírka záberu 32cm ,obsah koša 31l, bez pojazdu AL-KO 3.85 E Classic záber 38cm kôš 40l , zase bez pojazdu Jediná kosačka ktorá má pojazd je Makita ELM 4621, 46cm záber ale tá stojí dvojnásobok.... toho čo normálna elektrická kosačka ,a dať cez 210 eur za kosačku s káblom ? Je podla mna totálne nerozumné ,iba ak by si mal nejakú úchylku že potrebuješ za sebou ťahať kábel. Ale to môžeš aj doma z vysavačom. Rád vy som sa dozvedel ktorá to el. kosačka má 48cm, 65l kôš ? Ako si uvádzal. A predstav si, poprechádzam sa po dedine a v každom dvore je nejaká kosačka a nikto nemá problém .Každý štartuje a vrčí a kosí .Je samozrejmé že ak sa ulakomíš na Hechta či Fieldmana či Gude z Čínskym motorom ,po čase nastáva problém. Čo sa týka benzínu tak je tam viac biozložiek a benzín časom degraduje. Takže ak na jar kúpim 10l benzínu, stačí tam vliať trošku stabilizátora a je vystaráno. Igen? https://www.stavbaeu.sk/fuel-fit-stab...
Odpovedať
@roman_droppa môžeme to uzavrieť, nemusíme si porovnávať pipíkov. Máme na to rozdielne názory. Elektrické kosačky s pojazdom: Makita ELM 4621, Dolmar EM-461 S, Mountfiled EL 4800 PD BW a desiatka ďalších
Odpovedať
Profilova fotka
@podko Makita a Dolmar je jedna firma a tá istá kosačka v inom kabáte. Ma skoro 30 kíl a nádhernú cenu 274,30 eura .Nájdeš nejakého blázna čo dá do kosačky skoro 300 eur aby za sebou mohol vláčiť kábel. Sado maso ? to nedoporučíš nikomu . MTF EL 4800 HP nemá pojazd. MTF EL 4800 PD BW pojazd má no stojí úžastných 372 eur. Ostatných dalších 98 percent kosačiek má údaje ktoré som opísal ja. A to maličký kôš bez pojazdu a malý záber.
Odpovedať
@duzu Veru to je pravda keď je mokrá tráva tak to nejde najlepšie, zle som pochopil otázku, myslel som že hustá ale už suchá tráva po daždi ( ako vždy po daždi je tráva hustá a darí sa jej lepšie ako pri polievani) za ten čas ako kosím trávu ma ešte mokrú trávu nenapadlo kosiť lebo som počul že to ide zle a rýchlo sa zanáša otvor na vyhadzovanie, tak ako píšeš takže mám ďalší dôvod neskúšať to 😄 a ďalšia vec, ak chodíš s kosačkou iba po tráve ( lebo ja chodím jednou stranou po chodníku keď kosím okolo) tak proti tomu šmýkaniu si nakrúť do zadných koliesok 2cm samorezky tak aby 1 cm s hlavičkou trčal vonku kolesu sa nič nestane a nebudeš mať problém so šmýkaním len pozor na dĺžku samoreziek, dlhšie ako 2 cm by som nedával.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@helienek42 Bývam na Liptove a tam problém robí už aj rosa. Kosíme proste až poobede keď je tráva už obschnutá. Ak je tráva už prerastená používam dva spôsoby .Prvý je že kosím na najvačšej výške a potom to kosím ešte raz už nižšie, alebo beriem iba štvrť riadku. U nás je vlhšie a trávu musíme kosiť dva krát do týždna .Keď príde letná horúčava tak ju skosím na krátko ,nech vyschýňa , nech je aspoň týždeň pokoj. Pozemok kosím cca do dvoch hodína ,ak kosíme z manželkou naraz za hodinu to zmákneme dvoma kosačkami.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ste sa rozhodli že chcete investovať cca 450 eur do aku kosačky , musíte si uvedomiť že kosačka sa predáva bez batérií . Takže vám treba ďalších 600 eur cca na dva ks akumulátorov.
Odpovedať
@sysell hahaha, rady ako od teba. Vies, rovinu v Chorvatskom Grobe pokosi aj 5 rocne decko. Zavolala by som ta niekedy k nam, nech si skusis. Btw. mne našťastie ma kto pokosiť, ale mam v rodine tetu, ktora je sama a predstav si, ze je uz stará a nevládze. Ano, aj taki ludia existujú.. A pisala som z jej pohľadu, ked jej nema kto doniesť benzin na povel. A tiez nevladze do kopca tlačiť motorovu kosačku. Ale odkazem jej, ze by mala posilovat, lebo neni predsa mozne, aby bola taka slaba, ze. 🙄 Ale aspoň som sa pobavila, diky.
Odpovedať
@akvi moja pomaly kazda kosačka má pohon, benzín na povel? Badaska 5l a máš na rok pokoj. To je ozaj logistika. Hovoril som o startovani, ak nevladze manipulovať s benzinovou tak jenelektricka mezachrani
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?