Keramický gril "vajíčko"

Ahojte, má niekto skúsenosti s takýmto typom grilu?
Odpovedať
1
2
Tak záleží, či by si ho vedel na plno využiť, lebo tie ceny sú tam myslím vyššie než pri klasických, tak aby sa ti to oplatilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Máš aj konkrétnu značku aký? Lebo typ vajíčko je už viacero značiek a teda aj rôzne ceny. Mne sa tiež páči ten originál taký tmavozelený, ale keď som videl tie ceny, tak som to prehodnotil 😄
Odpovedať
@vojtti noooo, paci sa mi BergHoff, ale videla som na nete podobne a podstatne lacnejsie, preto by ma zaujimalo, ci ich niekto ma a ako je s nimi spokojny
Odpovedať
@vojtti ten som tiež pozeral, pozeral som aj že kadejaký taký lepší kuchári ho používajú, ale potom som si povedal, že na tie naše príležitostné letné grilovačky sa mi to moc nevyplatí.
Odpovedať
Ja som pred viac, ako mesiacom kúpil malý 13palcovy za 150€ a chcel som si k nemu dokúpiť kameň na gril, deflektor na nepriame pečenie, prídavný rošt, ale eshop to nemal tak som zrušil celú objednávku. Takže som ešte nepoužil, lebo som na 1 . použitie chcel skúsiť všetko od grilovania po pečenie pizze. Malý len za 69.99€ predával aj Lidl šírka roštu 26,5cm, ale momentálne je nedostupný. Ak mate možnosť nakupovať v Nemecku občas je malý v Aldi, alebo aj väčší v našom Metre.
Odpovedať
Skus pozriet Klarstein Kamado gril, ten ma svagor, kupoval pred nedavnom. Dobre vyzera. Dal zan okolo 400 euro, co spominal. Tiez som rozmyslal, ze nieco take by sme zaobstarali, ale neviem sa nejako ohladne velkosti rozhodnut.
Odpovedať
Manžel po takom už viac krát pozeral, len ako povedzme si, že sú to celkom pálky už za tie menšie veľkosti
Odpovedať
Profilova fotka
Ale tak da sa najst aj za prijatelnu cenu, staci nepozerat take tie mega znacky, trosku sa uskromnit a ide to 🙂 Akoze tiez by som ho brala, ale pokial nam stary obycajny gril sluzi, tak nejdeme vymyslat s novym.
Odpovedať
@matlies ano, presne tento som myslela, ze je lacnejsi, len neviem, ci je aj rovnako dobry
Odpovedať
@tamarka_32 a tak ono je tych podznaciek si myslim, ze uz dosta tie su rozhodne v prijatelnejsich cenach ako tie znackove, takze sa da vybrat
Odpovedať
Profilova fotka
tiež sme majiteľmi tohto kamado grilu s priemerom do 30 cm, uplne to stačí hoci nás viacerí odhovárali. Čo sa týka grilovania ako takého, ja som skôr za plynový gril, zapneš a ideš. Tu tá robota s briketami, zapáliť čakať. Inak veľmi dlho vydrží nahriaty, od obeda do večera a stále bol v hranici grilovateľnosti. Nie som nejaký grilmajster...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si urobil radost a kupil Kamado Joe Classic II a je to teda velka parada. Je k tomu mozne dokupit milion prislusenstva, takze ak je rozpocet viac ako 1k, rozhodne doporucujem. Co vsak treba spomenut je to ze na grilovanie sa pripravuje cca 30-45 minut dopredu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@abobo na ten cas na pripravu sme zvyknuti,mame vonkajsi krb,takze vieme,co je to chystat pahrebu,dakujem za konkretnu skusenost
Odpovedať
Profilova fotka
@gklin podľa mňa problém s kvalitou nebude, predsa len keď to už stojí také peniaze, tak to zrejme bude mať niečo do seba. Len mne je to ľúto dať toľko za nejaký gril proste.
Odpovedať
Tiez som chcel vajco ale ceny su strasne. Nakoniec som zobral plynovy outdoorchef ascona. Vobec nelutujem a pripraveny je velmi rychlo. Ak niekomu chyba vona dymu pri tomto grile ziadny problem.
Odpovedať
@marlo a ten vysiel na kolko? lebo nehovorim, ze to vajce nie je zaujimave, ale cena pre nas dost mimo rozpocet.
Odpovedať
@marlo je kvalitný? Plynový chce aj otec kupovať, ale jeden objednal cez internet a plechy strašne tenké, celé to bolo také pomaly na rozpadnutie, tak ho vrátil. Tento je kvalitný? Pevný?
Odpovedať
Na YouTube porovnáva pipmaster rôznych výrobcov v testoch ,tie drahé majú možnosť dokúpiť rôzne doplnky ale znovu za šialené prachy a majú aj hrubši ten keramicky obal,ale to už je mimo môj rozpočet, tak kúpim dajaky lacnejší a trochu ho poladim čo sa týka rôznych rostov a vychytávok , s obalom samozrejme ale neurobím nic ,ale na moje grilovanie to hádam bohato vystačí.
Odpovedať
Profilova fotka
@chozze69 to si vystihol, že za šialené peniaze. Len sú ľudia, ktorým záleží na značke. Mám takého kamaráta, ktorý proste sa pýši tým, že si kúpil drahý a má všetko jednej značky.
Odpovedať
@timea59 kupoval som ho skoro na jar v akcii za cca 450€ teraz je cena o dost vyssia.
Odpovedať
@kunver ano je kvalitny ma v sebe 2 horaky ale vacsinou pouzivam velky. Naraz sa da ugrilovat v pohode pre 10 ludi. Na youtube je dost videi
Odpovedať
@marlo tiez nie lacna zalezitost...na tom "vajci" sa mi o.i. paci aj dizajn, pekne to vyzera aj ked sa prave nepouziva
Odpovedať
@marlo tak to nevyzerá zle, pozeral som ho a ani dizajnovo nevyzerá najhoršie. Ja to chcem hlavne tak, že keď budeme robiť nejakú oslavu, keď budeme grilovať, aby proste sme sa všetci najedli, aby sa to rýchlo porobilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Zase nekupoval by som zbytocne velky a to maso alebo co budes grilovat by som spravil aj na viackrat. Vacsi bude drahsi, zaberie viacej miesta a myslim, ze zase nejak pravidlne na tyzdnovej baze ho pouzivat nebudes.
Odpovedať
@k3zz presne, tiez nechcem velku opachu, aby to zaberalo vela miesta, zasa negrilujem pre celu osadu 🙂 , najcastejsie pre vlastnu rodinu, prip. nejakych znamych, do 10 ludi, aj to vajicko by mi stacilo to mensie
Odpovedať
@gklin vajco som chcel aj ja ako som pisal vyssie ale to male je vazne male ...mozno pre dvoch. To vacsie je fajn ale cena bola uz cez limit. Pri mojom ked sa rozhodnem grilovat je pripraveny hned. @kunver presne ten problem som maval davnejsie. Pri oslave sa to nedalo naraz spravit. Tu nemam problem. Velkost platni mi vyhovuje a cistenie je v pohode... vsetko steka do takej malej misky.
Odpovedať
@k3zz tak to nevieš, mám kamaráta ktorý robí grilovačky v lete stále, každý víkend grilujú robievajú si na grile obed, večeru, trávia veľa času na dvore, tak to využívajú. Ten už dokonca aj koláč na grile robil.
Odpovedať
Profilova fotka
@cielo33 kolac na grile? To ako?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak okej, asi je to individualne, ako ten gril kto ako casto vyuziva. Ja som vychadzal cisto zo svojej skusenosti. Grilovacky robime aj sa ich zucastnujeme, ale nebyva nas zas tolko, ze by bol nonstop nalozeny gril masom, zeleninou, a podobne.
Odpovedať
@tamarka_32 myslim, ze obdobne ako v rure, na to su podla mna formy, rozne take nadoby v ktorych sa to moze robit co mozes dat potom bez problemov nad pahrebu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?