Kedy zostrihať trvalky?

Vsade citam ze na jar skoro sa vsetko zostrihava ale co vidim kade tade tak to strihaju uz teraz.Gaure, Proskie, levandule,salvie atd atd.Tak kedy?
Odpovedať
Teraz zostrihavam len kvety, aj to nie všetky, skôr len tie, ktoré viem, že sa veľmi vysemenuju a chcem tomu predísť. Ostatné všetko až na jar
Odpovedať
@zuzcek1988 takze na niektorych nechavas aj normalne kvety, vsetko a az potom na jar ich obriadis?
Odpovedať
@zuzcek1988 my sme to mali takto takisto zauzivane s mojou starkou. odjakziva. aspon si to tak pamatam🙂 zakazdym som jej pomahala, bavilo ma to.
Odpovedať
Ja by som to obstrihal najradsej teraz kto na to bude cely cas pozerat ked to tak vyzera😁 ale ked na jar tak na jar
Odpovedať
@peto222 však ostrihaj, ale nie úplne pri zemi. Na jar budeš strihať ešte raz. Levandule mali byť ostrihane už v auguste, teraz už len kvety ostrihaj, ak sú. Ináč ti môžu omrznut. Aj na ruziach sa strihajú len odkvitnute kvety. Ja na jeseň maloco stíham, ja im ešte sypem listie z vysávača, aby im bolo v zime dobre.
Odpovedať
@zemie ano presne tak @peto222 kľudne zostrihaj, ale len tie odkvitnute časti. Úplne pri zemi strihať až na jar
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 prosim ta, to listie, to davas akoze len okolo tych kvetov, ruzi atd? akoze kvazi aby boli korene chranene nejak?
Odpovedať
@evinina ja to sypem zaradom na celý záhon ako mulc. Kde spadne, tam ostane, maximálne zarovnam do rovnomernej vrstvy
Odpovedať
u nas sa uz strihalo, toto je uz obriadene, este cakaju cibule tulipanov, kym sa vysadia, dufam, ze sa dockaju uz coskoro 😄
Odpovedať
@kopin tiez by som brala take, co sa vedia same vysadit. do toho sa mi zakazdym nechce, lebo treba vsetko pripravit na to, buriny sa zbavit, ale tiez ma to caka. ale ti poviem, ze uz to odkladam nejaku chvilu. ale co aj tu sa pisalo, tak ze je jedno kedy, aj v zime mozes sadit, hlavne aby nebola zem zamrznuta.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 jaj dobre, lebo to som nevedela, ze ci proste len tak ako pride alebo si treba na tom nejak specialne dat zalezat.
Odpovedať
Profilova fotka
@japupi ono najhorsie je sa k tomu nejak dostat a odhodlat sa. to viem podla seba, potom uz ked sa hrabkam v zemi, tak ani neviem ako mi cas ujde.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@evinina pre mňa je to taký relax toto. Ja to mám rada sa takto bavkať, aj doma keď kvety presádzam napríklad. Akože bordelu je z toho riadne, ale to detail 😄
Odpovedať
@zita19 listy na prikrytie... mam listy z orecha, vela vela monte - vzdy sa hovorilo ze orech vsetko pod nim zahubi... co ty na to - mozem dat ako mulc na ochranu pred mrazom? Niesom taky zahradkar ako ty 😉 Diky.
Odpovedať
@marekjahoda keby si tie orechy prehnal caz vysávač alebo pozbieral kosačkou, tak úplne v pohode. Je zistené, že orechové lístie nič skoive neobsahuje, problém je len, že sa pomaly rozkladá, čo vyriešis keď ho pomelies. A pod orechom nič nerastie, lebo je tam suchý tieň, nie kvôli listom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?