Kde ste kupovali trávové semeno?

Caka nas vysadba travnika a zistujem, ze to nie je lacna zalezitost. Kde sa to najviac oplati kupovat? Vopred dakujem za rady :-)
Odpovedať
Nezalezi kde,ale aky druh travy potrebujete. Je dolezity vyber vhodneho travoveho semena,podla toho ako chcete travnik vyuzivat ,ci na okrasu,alebo bude zatazovany,ake mate klimaticke, podmienky,druh zeminy, ci je travnik v tieni,na slnku a pod.
Odpovedať
celkom dobrý článok o trávniku http://domacnost.sme.sk/c/6329662/tra...
Odpovedať
V hornbachu, tam sa nam oplatila najviac. Samozrejme, ze si treba vybrat aku zmes do akych podmienok a podla toho kupovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je až tak dôležité, kde nakúpiť osivo, ale aké a ako ho zapracovať do pôdy, aby vznikol krásny trávnik. Najdôležitejšia je samotná príprava pôdy pred výsevom, dostatok vlahy počas klíčenia. Teraz je ideálny čas na výsev, teploty nie sú príliš vysoké. Treba si zvoliť také osivo, aký trávnik chcete. Ak na behanie, ležanie a hranie sa s loptou, tak ihriskovú zmes, na zaťažované plochy. Osivo musí obsahovať tieto trávy, ktoré sú odolné proti zošľapovaniu a aj dobre regenerujú :psinček poplazový, psiarka lúčna a lipnica nízka. Ďalej by ste mali vyberať osivo podľa toho, akú máte pôdu. Do suchých piesočnatých pôd sú vhodné zmesi, ktoré obsahujú hlavný podiel kostravy a lipnice. Na vlhké pôdy, ťažké až ílovité väčší podiel mätonohu. Potom vysiať a dostatočne zavalcovať a zalievať rozprašovačom. Na tienistých miestach radšej vysaďte náhradu za trávnik. V hlbokom tieni sa trávniku nedarí ale tieňomilným pôdopokryvným trvalkám a drevinám áno.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
tak ja som teraz nakúpil túto trávnu zmes ihriskovú v 10kg balení za 40,79Eur http://www.aktualneletaky.eu/al/2921-... tak dúfam, že bude stáť za tie peniaze...
Odpovedať
@puxo ja som taku nejaku davala tiez,ale urcite daj viac ako pisu na vreci..ja som dala dvojnasobok a je paradna ;-) dokonca zahradnik mi radil ze kludne aj trojnasobne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?