Exterierova sauna - skusenosti

so zenou rozmyslame nad exterierovou saunou. zatial nie som rozhodnuty ci vykurovanie drevom alebo elektrikou. ma niekto skusenost? premyslam nad niecim takym ako na fotkach. vdaka za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Piecka na tuhé palivo je výborná. Za 20 min. 90°C. Mám ju v interiery. Sused má saunu v exteriery ale piecku na elektrinu. Je to 4km prípojka z dediny nezokruhovaná a kedysy zakúrenie na 80° trvalo aj 4 hod. Teraz pri novom trafáku cca 1-2hod. Exterierová sauna na drevo určite musí byť výborná.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripojím sa, tiež zvažujeme. Len my sme rozhodnutí pre piecku.
Odpovedať
My máme exterierovú saunu na elektrickú pec, máme skúsenosti aj so sudovou saunou. Všetky možnosti majú svoje pre aj proti, závisí od vašej náročnosti. Pri sudovej saune nám chýbalo miesto na odpočinok, niekde kde by sme si mohli ľahnúť a zrelaxovať. Mali sme tam eletrickú pec, čo bolo náročné na vytápanie, pri tomto type sauny by som asi na vašom mieste volila pec na tuhé palivo. Hoci sa ťažšie konroluje teplota vo vnútri, za menšie náklady to vykúrite podstate rýchlejšie. Teraz máme saunu typu záhradný domček, nachádza sa tam malá oddychová miestonsť a samotná sauna. Pec elektrická, priestor je vykúrený za cca 40 minút. Pre nás je komfortom to, že keď ideme z práce alebo z lyžovačky, na diaľku si dáme pec vyhriať a doma nás už čaká všetko pripravené : )závisí teda od vašej náročnosti, ako často saunu používate, koľko do toho chcete investovať atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?