Dreveny domček na záhradke

Ahojte,kupili sme si dreveny domcek 290x350 cm,chceli sme ho dat na zamkovu dlazbu,ale mame problem.Jedna zo 7 spolumajitelov pozemku patriaceho k nasmu bytovemu domu nam nedala suhlas.Kedze ide o drobnu stavbu,dlazba polozena a domcek kupeny,nevieme,co mame robit.Urady ohlasenie dostali vratane vsetkych kladnych a jedneho zaporneho stanoviska spolumajitelov pozemku...Co hrozi,ak domcek na cast pozemku,ktory mame v uzivani,aj tak postavime?Kazda rada dobra.
Odpovedať
Môže vám stavebný úrad prikázať odstrániť drobnú stavbu. Na druhej strane Talapkov zámok nemajú šancu železnice odstrániť, hoci stojí na cudzom pozemku: http://www.pluska.sk/slovensko/spoloc... Ide len o to, či si aj napriek nesúhlasu ten domček tam dáte alebo budete rešpektovať ostatných spoluvlastníkov (teda toho jedného, ktorý s tým nesúhlasí). Veď ako by to vyzeralo, keby si na tú parcelu každý dal čo chce aj bez súhlasu ostatných?
Odpovedať
opytaj sa na stavebnom urade osobne aj u spravcu domu -to je ako spoločny priestor večsia polovica ked súhlasí tak ostatnyí nech čušia aešte ked to nemá pevne uchytenie k zemi tak v tom nevidim problem
Odpovedať
@vrajmantak Nie je to úplne tak. Správa poločného pozemku - teda pozemok, kde je viac spoluvlastníkov, sa neupravuje zákonom o vlastníctve bytov a nebytových priestorov. Tam sa ide podľa občianskeho zákonníka a inej legislatívy (napr. stavebný zákon). A ak raz stavebný zákon vyžaduje na umiestnenie stavby (pokiaľ ten domček považujeme za stavbu, alebo aj drobnú stavbu), tak je potrebný súhlas všetkých spoluvlastníkov. To je podobné, ako keby si s dvomi bratmi vlastnil pozemok. Tí dvaja sa dohodnú, že si každý postaví na pozemku dom, ale ty budeš namietať. Tak by ti povedali, že väčšina (2/3) si to odsúhlasila? A postavia si napriek tvojmu nesúhlasu? Hlasovanie v bytovom dome je niečo úplne iné. Tam sú osobitné pravidlá. Ale aj iné záležitosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?