Detské ihrisko svojpomocne?

Ahojte, staval tu niekto detské zahradné ihrisko? Pozerám e-shopy a aj Bazoš, ale nič obstojné v normálnej cene nemôžem nájsť. Taký normálnej kvality domček sa pohybuje okolo 1000€. Deti majú 3r a 1r , chcem aby si to ešte užili obaja, v 10r už tam asi moc nepôjdu :D Postaviť to viem, náradie okrem hoblovačky mám asi všetko,ešte zo stavby domu. Skôr ma zaújma, či to má finančne a časovo zmysel to sám kupovať a robiť? Tie veci sú fakt celkom drahé,len tie pozinkovane kotvy cez 100€, doplnky, drevá (hoblované).. Prípadne viete odporúčit niekoho s rozumnou cenou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od budix:

Ahojte, staval tu niekto detské zahradné ihrisk…
@budix Nie je žiaden problém svojpomocne vyrobiť a postaviť. Problémy nastanú až vtedy, ak sa nedajBože, nejakému decku tam niečo stane.... (a je úplne nepodstatné, či sa bude jednať o vinu decka, či skutočnú vinu necertifikovaného výrobku)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@budix Nie je žiaden problém svojpomocne vyrobiť…
@petersd stat sa moze nieco aj ked bude mat detske ihrisko vsetky certifikaty sveta. o to tu teraz ale vobec nejde, ci som nespravne citala?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petriinika:

@petersd stat sa moze nieco aj ked bude mat detsk…
@petriinika Nepochopila si. Ak sa nehoda stane na certifikovanom výrobku, pri šetrení je jeho výrobca mimo podozrenia a už sa pôvod/bezpečnosť výrobku ďalej nezisťuje,... a hľadá sa vinník inde.
Odpovedať
Ano, toto sa rieši určite pri verejných ihriskách,ale pri domácom? To mám aj terasu mať od certifikovanej firmy urobenu,keby sa tam stal úraz?Či komplet RD má mať komplet všetko oficialne certifikované? Toto je už ale mimo téma, otázka znela jasne.. :) Ja sa prikláňam ku kúpe,ak sa vyskytne niečo obstojné v rozumnej cene.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si to rozpisala, ze co vsetko potrebujem, keby to idem robit svojpomocne a zratala, na akej sume viem skoncit. Potom porovnat s tym, za aku cenu vies kupit a hned bude jasne, co sa ti viacej oplati. Akurat, ze ked to kupujes po niekom, tak ten stav tiez nemusi byt 100 percentny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

Ja by som si to rozpisala, ze co vsetko potrebuje…
@tamarka_32 Kamos kupil daco velmi podobne ako je na fotke a poviem vam zufalstvo. Uz bol u mna pre 3 hranoly na spevnenie, nehovoriac o tom ze hrubka tych noziek je 6cm co je fakt smiesne..a stalo to 1000 eur. Najlepsie ist na pilu, hranoly 10x10 maju vacsinou skladom a z toho vyskladat celu konstrukciu ktora bude riadne pevna. S certifikatom si mozte s prepacenim vytriet zadok lebo v konecnom dosledku to zhodia na cloveka ktory to montoval a to si vacsinou robi kazdy sam. Co sa tyka strechy skoro kazdemu stavbarovi ostava skridla atd takze daco sa da aj zo zbytkov..
Odpovedať
my sme nieco podobne robili svojpomocne. nakoniec to vyslo este menej, ako sme pocitali. ono to zase nie je take narocne a ani komplikovane, ked je clovek trochu zrucny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maros173:

@tamarka_32 Kamos kupil daco velmi podobne ako je…
@maros173 Tiež som uvažoval už o niečom pevnom 10x10cm , len mi ide o to, aby som so všetkým neostal na cene podobnej ako kupovanému a nechám pri tom veľa času,ktorý môžem venovať inam. Staval nejaký kutil niečo podobné? Koľko vám to zabralo času všetko pozháňať a komplet dokončit? Prípadne nejaký projekt? 3r syn, by už aj vedel "pomôcť" , tak stráženie a práca v jednom :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som robil mojim DC domcek so smyklavkou a aj s farbami cista svojpomoc ma to vyslo rovnako ako keby som kupil. No s rozdielom ze to moje bolo robustne a pevne a multifarebne a udrzalo aj dospelych ked sa s deckami smykali. Po odrasteni deti si to vzala mlada rodinka a maju to dodnes iba to znova natreli. Za mna urobit sam a mas to podla seba ci uz dizajnovo a aj priestorovo.
Odpovedať
Profilova fotka

@budix ahoj, sused staval, krasny domcek, kvalitne materialy, vsetko sam...., ale myslim ze decka tam moc nechodili..., deti maju radi nove veci, nove prekazky. a hlavne rychlo rastu. u nas, 3 deti, na zahrade dlho fungovalo pieskovisko, 4 dosky a kubik piesku. a trampolina, to deti zboznovali, len je to nebezpecne. deti divocia. u nas prvy rok bez a mali sme aj futbalove branky, tiez zabava, len deti potom rozkopu zahradu a tak ping pong stol, tiez fajn, len ked fuka vietor tak berie lopticku ale na rozbeh je to ok. syn uz dnes hrava ligu. a posledne mame basketbalovy kos, dcera hrava..., len neviem kolko ju to bude bavit. drzim palce a prajem vela zabavy
Odpovedať

@budix laicky spočitane náklady na stavbu /nehoblovane drevo -pripadne kup si hoblik ,aj lacnejsi napr. z Hornbachu či OBI a hobluj / : kubik dreva nehoblovane-cca 300 Eur/m3 ....maš tam cca 10x10cm hranoly v dlžke 3m...spolu cca 8ks cena dokopy 80 Eur ,dalej hranol na zavesenie to predpokladam 12cm -dlzka 3m. cena 13 Eur/ks,potom dosky spolu cena cca 100Eur, šindel cca 8 Eur/m2 maš tam cca 2m2 cena 16 Eur spolu OSB doska pod strechou cca 10 Eur ,zavesenie hojdaciek na skoby 4 ks ,jedna skoba maximalne 10 Eur -spolu 4ks cena 40 Eur ,šmykalka a tie plastove prekazky neviem kolko stoja -treba vygooglit ...ked však chceš už hoblovane drevo ,tak cena dreva bude cca dvojnasobna ,tak si to spočitaj a nezabudni ,že ešte potrebuješ aspon vrtkak 16mm do dreva ,aby si križom prevrtal ten hranol na zavesenie hojdačiek a samozrejme ešte pripočitaj spojovaci material,farby na drevo a podobne. //neviem však,čo mysliš pod pojmom "pozinkovane skoby"?/.....a take somariny ,že potrebuješ certifikaty a ine bludy na sukromnom pozemku nerišim ,ako keby sme chceli byť papežskejši ako pápež ...😄
Odpovedať
Kašli na to, kým to postavíš, deti budú na vysokej. Kúp im trampolínu, niečo na vozenie, pieskovisko, farby, kriedy na chodník, bubliflik, somariny z Temu atď. zober ich na výlet do Bojníc, na detskú železnicu, do Zoo a na ihrisko ich zober niekde v meste, 100x je to tam lepšie ako niekde zbúchané "ihrisko" z odpadu a z bazošu. Škoda času. V meste máš X lepších ihrísk ako nejaké žobrácke, vŕzgajúce a rozpadajúce, dostupnosť 5 min chôdze a keď ti je 100 eur veľa, tak sa do toho ani nepúšťaj. Narobíš sa ako vôľ, zainvestuješ do toho a o 5 rokov to budeš predávať pol roka za 100 eur, aby to vôbec nieklto zobral. Neoplatí sa to. Deti sa potešia z menších vecí, keď prídu včas. Kto skoro dáva veľa dáva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

@budix ahoj, sused staval, krasny domcek, kvalitn…
@silviu Ano, toto leto budeme mať hotovú záhradu (trávnik),inak trampolinu,pieskovisko, mini šmykľávku máme u dedka. Chcem to mať u nás, aby sa deti mohli hrať, keď niečo robíme alebo keď príde návšteva s detmi. Chcel by som šmykľávku (ihrisko) ,pieskovisko, ele. traktor a bránky. Taký zahradný štandard pre deti :) @roman_x Budem sledovať bazoš a keď bude čas,tak možno aj niečo postavím. Kedže sedím za PC celý deň v práci,tak ma práca okolo domu zatial baví :D
Odpovedať
Tiež som zvažoval že kúpim nejakú stavebnicu od Poliaka ale v cene 600 Eur by som dostal niečo podobné ako môj kamoš, kde nosné hranoly majú prierez strešnej laty, tenká podlaha vo veži fakt len pre dieťa, hojdačka za chvíľu rozvrzganá a bez dodatočných podpier by sa to už asi dávno rozpadlo. Ja som za tých 600 Eur kúpil hranoly 10x10, dal som si ich na píle aj ohobľovať. Stálo to pár eur, ušetrilo mi to špinu, čas a kvílenie na dvore s ručnou hobľovačkou. Je tam pieskovisko, veža a 3 - metrová šmykľavka, lezecká stena, hojdacie koleso, hojdačka. Na kolese sa bežne hojdám s deťmi aj ja dospelý chlap. Deti na tom ihrisku doslova vyrastajú, hrajú sa spolu, s kamarátmi z ulice, neľutujem jediné euro ktoré ma to stálo, dokonca sa občas pohrávam s myšlienkou, že ihrisko ešte rozšírim. Priemerne zručný chlap to zvládne za 2 víkendy. Extra pozornosť som venoval ostrým hranám a rohom, všetko som dôsledne obrúsil, kde bolo treba som dal uchytku a na schody zábradlie, za 3 roky sa nikomu nič vážne nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dwh:

Tiež som zvažoval že kúpim nejakú stavebnicu od P…
@dwh a vysledna cena bola aka, keby si to mal vsetko poratat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zur:

@dwh a vysledna cena bola aka, keby si to mal vse…
@zur Sú to už 3 roky dozadu, v tom čase drevo dosť vyletelo hore, teraz nemám prehľad. Ale hranoly 10x10, fošne 30mm na podlahu, lezeckú stenu a schody, dosky na strechu a steny vyšli do 200 Eur. Hojdacie koleso stálo 80 eur, šmykľavka okolo stovky. Plus šindel na strechu, lazúra na drevo, úchopy na lezeckú stenu, hojdačka, gumové štvorce na zem aby sa decká nešúchali po blate, skoby na zavesenie hojdačiek, skrutky, betón pre základové pätky, piesok, predstavovali zvyšných 200 Eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@zur Sú to už 3 roky dozadu, v tom čase drevo dos…
@dwh Vieš nám poslať aj fotku? Tak som aj ja predpokladal, okolo 500€. A človek keď sa o to stará,tak to potom aj predá... ide to ako teplé rožky na jar,čo tak sledujem bazoš. Ten na fotke som našiel za 640€, neposkladaný, vypadá celkom stabilne.
Odpovedať
Profilova fotka

@dwh Vieš nám poslať aj fotku? Tak som aj ja…
@budix tak to si myslim, ze pridaj este 1 pred tych 500. vsak ked pise, ze len tie hranoly vysli na 600, plus aj vybavenie, tie smykalky, hojdacky, piesok do pieskoviska... to vsetko tiez nieco stoji.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brenimus:

@budix tak to si myslim, ze pridaj este 1 pred ty…
@brenimus Neprehánaj, na pile u nás stoji 300€+/m3... a na také ihriko odhadom pôjde do 0,5m3. Hoblovanie,meranie,rezanie a hrany zaberú tak deň.
Odpovedať
Profilova fotka

@zur Sú to už 3 roky dozadu, v tom čase drevo dos…
@dwh no tak to sa ti podarilo za velmi slusny peniaz postavit si myslim, to asi teraz uz nehrozi sa zmestit do takehoto rozpoctu.
Odpovedať
850€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?