Zdravím vás. 26.6.2019 som zasial trávnik. Navezená nová zemina, preosiata po vyrovnaní pohnojená. Týždeň na to som zasial trávnik. Všetko išlo ako má, trávnik rástol a už o mesiac bol pekne hustý a zdraví. Prvé kosenie bolo niekedy 25. 7.2019,travnik som skrátil asi o 1/3 dĺžky. Druhé kosenie o 4 dní nato,skoseny o 2cm viac, asi na dĺžku 7cm.Travnik bol pravidelne ráno, večer zavlazovany.Dnes je 1.8. 2019 a môj trávnik vyzerá, ako hnojisko. Co sa mohlo stať? Hnojeny nebol vôbec, iba týždeň pred vysevom. Zavlazovany bol.Skrateny bol minimálne. Viete mi poradiť? Ďakujem.
na prvy pohlad vyzera ako keby bol vyschnuty, no podla toho co pises, tak mal tej zavlahy dost. ale tak ako povedzme si to tak, ze skoro nikomu sa nepodari na 1. pokus vypestovat si ukazkovy travnik, ktory tak aj vydrzi
Trávnik sa pomaly začína preberať... Zajtra ho ešte vyčešem a postriekam bumperom.Koncom týždňa ho trocha prihnojim.Uvidím ci mu to pomôže. Pre porovnanie ho dnes odfotím a potom zas o týždeň.
Vsetky uvedene problemy suvisia s teplom, vlhkostou a dusikom.Mlada trava sa min.3 mesiace nehnoji, maximalne kristalonom, alebo kvapalnym hnojivom.Treba na travu aplikovat bumper alebo askon, polievat 1x denne max 10 min, alebo kazdy druhy den.Z hnedych flakov trava vyrasi a obovi sa.
@lucika013 dnes som chcel kúpiť ten bumper, ale vraj sa už rok nevyrába... Tak som kúpil niečo iné, čo mi poradil predavač, ale neviem ako sa to vola, keď tak neskor dopíšem... (nechal som to v aute) s tým hnojenim som myslel krystalon, mam s nim veľmi dobre skúsenosti... Ďakujem všetkým za užitočné rady... Ak sa mi ho podarí prebrať k životu, tak hlavne vďaka Vám.. ;-) :-)