Odpoveď na príspevok od drdaniel:
Ahoj, kúpil som ciprusovec leylandsky v 10 cm kon… @drdaniel Prečo až na jeseň? Ak máš na to miesto už teraz,kľudne to zasaď.Odpoveď na príspevok od andynr:
@drdaniel Prečo až na jeseň? Ak máš na to miesto… @andynr pozemok je čerstvo navezeny asi 1,5 metra ,ešte to bude sadať a nato pôjde ešte finálna zemina ale až na jeseň tak preto to chceme zasadiť až na finále.Odpoveď na príspevok od drdaniel:
@andynr pozemok je čerstvo navezeny asi 1,5 metra… @drdaniel Tak to je potom samozrejmé. Ja by som to ale do voľnej zeme nepresádzal. Zbytočná robota,stres pre rastlinu pri opätovnom presádzaní a vykopávaní. Radšej do väčších kontajnerov,tam to tiež prekorení,umiestni niekde do polotieňá,polievaj,ale nenatlač ich tak na seba kvôli event.škodcom. Len rátaj s tým,že tento strom rastie ako šialený,bežné prírastky aj 3/4 m/rok. Ja to mám v 1 časti živ.plotu,musím strihať minim.3x rok,ale zase rýchlo vyrástol a je to pekné. Sleduj si hlavne na mladých výhonkoch a v horúčavách vlnačku,resp.puklice,tieto cyprusy sú na to vnímavé. Ak to zaregistruješ,postrek Karate aspoň 2x.