Odpoveď na príspevok od jurp:
Poradite cim natriet vyvysene zahony? Rozmyslal s… @jurp Ja som natieral lazúrou vyvýšené záhony komplet ešte ako boli rozobraté 2-3x potom zložené a ako boli zložené na mieste tak po roku som ich umyl WAP-kou a znova natrel hlavne tú časť kde slnko pražilo celý deň. Je dobré aj lazúru pred prvým náterom zriediť 1:1 riedidlom,nechať samozrejme vyschnúť a potom natrieť lazúrov BEZ riedenia...To mi radil jeden stolár,ktorý má už pár rokov práce za sebou...No a nie je dobré drevo do hladka prebrúsiť, pretože neprepustí lazúru!!!! Kľudne opracovať 60šmirgeľ a natrieť...Odpoveď na príspevok od technik007:
@jurp Ja som natieral lazúrou vyvýšené záhony ko… @technik007 ..do hladka prebrúsené drevo neprepustí lazúru? To bude nejaká novinka😀😀..Odpoveď na príspevok od brapene:
@technik007 ..do hladka prebrúsené drevo neprepus… @brapene Skús úplne hladké drevo natrieť a prebrúsené...Uvidíš rozdiel, že Ty o tom nevieš "novinka" starý majster stolár o tom vie o niečo viac...Odpoveď na príspevok od brapene:
@technik007 ..do hladka prebrúsené drevo neprepus… @brapene To nie je ziadna novinka. Kazdy kto pracuje s drevom vie, ze idealne je brusist 60/80 aby sa akykolvek nater alebo epoxid vpil do materialu. Inak ti to zostane len na povrchu a nebude to mat dlhu trvacnostOdpoveď na príspevok od brapene:
@technik007 ..do hladka prebrúsené drevo neprepus… @brapene "".do hladka prebrúsené drevo neprepustí lazúru? To bude nejaká novinka"" Takže už tú novinku máš potvrdenú 2x...Odpoveď na príspevok od technik007:
@brapene "".do hladka prebrúsené drevo neprepustí… @technik007 .. to, že brusivom narušený povrch vpije viac lazúry je ok. No tvrdenie, že prebrúsené drevo neprepustí lazúru je.. a aj ostane pre mňa novinka. Iba som prečítal, čo si napísal.. aj keď na základe skúseností skúseného stolára. Skúsený stolár to prebrúsi, aby to hlbšie vsiaklo, nikdy nepovie, že prebrúsené neprepustí. Ale rozumiem, čo si chcel. Má to vplyv na hĺbku ošetrenia dreva..🤷♂️