Odpoveď na príspevok od ninkaninuska:
Ahojte, vyrobili sme si ohnisko z prirodnych skal… @ninkaninuska bude parádny! biely, odymený a ošúchaný od sadzí, okvapkaný od špekačiek a na tej masti s budú držať sadze a prach z ohniska, čo bude s bielou krásne kontrastovať. Ja by som to do bielej farby nedával. Lebo natrieš a cesta späť už neexistuje. Možno nejakú prírodnú, do hneda, okrova.. Ale osobne by som neriešil žiadnu farbu.Odpoveď na príspevok od zicher:
@ninkaninuska bude parádny! biely, odymený a ošú… @zicher presne krásny bude len do prvého použitia,ked dáš akúkoľvek farbu , takú vysokú teplotu žiadna nevydrží a keby aj vydržala pri každom grilovaní to bude mať vždy inú farbu, od používania či zmeny teploty, ale také to má byť, stačí vybrať popol, a pohnojiť s ním niečo a naviac musí sa po použití niečím prikryť, lebo dážd slnko mráz rozpuká všetko, ja ho už mám v altánku a môžem grilovať stáleOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Od veci trosku ... mas tam aj privod vzduchu?? @wolodymyr privod vzduchu nie je nutny. Mame uz hadam 15 rokov podobne ohnisko, liatinovy brzdovy bubon z nakladiaka zapusteny do zeme. obmurovany kamenmi a este sme nemali problem s tym, ze by sa ohen dusil pre nedostatok kyslika